Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Semifinala dintre U-BT Cluj și Rapid se mută la București

Semifinala dintre U-BT Cluj și Rapid se mută la București

U-BT Cluj-Napoca are 2-0 la general în seria cu Rapid București din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin și poate face pasul în ultimul act al campionatului pe terenul adversarilor. Meciul trei va avea loc miercuri, 3 mai, de la ora 19.00 și o să fie televizat.

Partidele de la Cluj-Napoca au adus evoluții excelente în special pe plan defensiv pentru U-BT, cea care a câștigat cu 78-61, respectiv 77-55. În cele 80 de minute jucate până acum în serie, Rapidul nu a reușit să atingă borna celor 20 de puncte marcate pe parcursul vreunui sfert, cifra maximă fiind 17 în al treilea parțial din meciul cu numărul doi.

Apărarea Clujului nu doar că a limitat una dintre cele mai bune ofensive ale Ligii Naționale, ci a adus și niște cifre istorice, fiind pentru prima dată din sezonul 2009/2010 când alb-negrii au avut meciuri consecutive acasă în playoff cu așa puține puncte încasate. Seria la care se face referire a fost cu BC Mureș Târgu Mureș, în fața căreia U-Mobitelco pe atunci a primit 60 și 66 de puncte pe teren propriu, iar apoi în meciul decisiv clujenii au încasat doar 58 de puncte.

Rapid a fost sub așteptări în Sala Sporturilor „Horia Demian”, acolo unde pe parcursul celor două meciuri a suferit vizibil în atac. Dacă în prima partidă elevii lui Tudor Costescu au terminat cu 19/55 din acțiune, meciul al doilea a fost și mai modest, giuleștenii având doar 16/59. Eficiența scăzută s-a văzut cel mai evident la Tyler Stone, principalul marcator din LNBM fiind limitat la 5/27 din acțiune în partidele de sub Feleac.

Ardelenii au avut în ambele partide câte patru jucători în double figures, în prima întâlnire ieșind în evidență Emi Cățe cu un monster-game (23 de puncte, 14 recuperări, 37 index la eficiență), iar apoi Karel Guzman și Kasey Shepherd au fost cei mai eficienți în al doilea meci, ei având 14, respectiv 13 puncte la final.

Formația din Capitală nu a terminat cu cifre atât de modeste în atac din prima parte a sezonului precedent, când s-a consemnat revenirea în LNBM. Rapid a avut atunci meciuri încheiate cu 56 și 59 de puncte în noiembrie 2021, dar cu un lot mult sub valoarea celui de acum.

Seria se va muta în Sala Rapid, acolo unde a avut loc un duel între cele două în Conferința A și s-a terminat cu succesul la limită al clujenilor, 79-77, după reușita lui Bircevic din ultimele secunde. În acea partidă de la finalul lunii noiembrie a anului 2022 principalii marcatori din cele două tabere au fost Tyler Stone (28 de puncte, 6 recuperări) și Karel Guzman (18 puncte, 8 recuperări).

Partida cu numărul trei din această semifinală pornește de la 2-0 la general pentru U-BT Cluj-Napoca și va avea loc miercuri, 3 mai, începând cu ora 19.00. Jocul va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 2 și FRB TV. În cazul unei victorii pentru Rapid, seria va continua pe data de 5 mai, tot la București.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!