Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere a explicat decizia de a-i prelungi înțelegerea lui Cristian Achim

Șerban Sere a explicat decizia de a-i prelungi înțelegerea lui Cristian Achim

CSM CSU Oradea merge pe continuitate și a ales să-i prelungească înțelegerea antrenorului Cristian Achim, după ce în sezonul 2021/2022 clubul bihorean a terminat pe poziția a treia în Liga Națională de Baschet Masculin. Pe lângă antrenor, „leii roșii” au anunțat și păstrarea nucleului de jucători români în vederea stagiunii următoare.

Baschet.ro a anunțat în exclusivitate că antrenorul Cristian Achim va continua pe banca celor de la CSM Oradea și în stagiunea 2022/2023.

În cadrul unei conferințe de presă, Șerban Sere a fost întrebat de ce nu s-a schimbat antrenorul, după ce la secția de polo s-a întâmplat acest lucru în urma terminării pe poziția secundă în sezonul 2021/2022. Președintele CSM Oradea a explicat decizia de a-i prelungi contractul lui Cristian Achim:

„De-a lungul ultimilor zece ani, echipa de baschet a avut rezultate foarte bune. Acestea cuprins trei titluri naționale și opt clasări pe podium pe plan intern, respectiv o medalie internațională și participări de durată cu multe meciuri și rezultate foarte bune în cupele europene. Jocul echipei de baschet nu a fost cel mai spectaculos în acest sens. Recunosc și consider că neasumarea acestor critici nu ne face cinste. Înțeleg supărarea oamenilor, a suporterilor, strict pe seama jocului. Cu toate acestea, rezultatele finale ale echipei de baschet sunt sfert de finală în FIBA Europe Cup și locul 3, a 6-a medalie consecutivă, în Liga Națională. Parcursul din ultimii ani ai echipei de baschet pe plan internațional este ceva cu care baschetul românesc nu s-a prea întâlnit în istoria recentă. Aș mai adăuga faptul că în baschetul românesc există un alt nivel de concurență și investiție. CSM Oradea nu mai este de mult echipa cu primul sau al 2-lea buget în baschetul românesc. Îmi amintesc celelalte medalii de bronz obținute de echipa de baschet, iar atunci locul 3 a fost prețuit și celebrat.”

Atât în rândul suporterilor bihoreni, cât și în comunitatea de baschet au existat discuții cu privire la revenirea lui Milan Mitrovic la CSM Oradea, Șerban Sere clarificând și acest lucru ulterior:

„Milan de mult timp și-a dorit un rol de principal. El a primit această ofertă, din câte am înțeles avantajoasă din punctul lui de vedere. Avantajoasă și pentru că va merge la o echipă cu un buget substanțial mărit și unde i se vor impune rezultate mari. Nu aveam cum, în condițiile în care nu ne doream schimbarea antrenorului principal, să-i propunem lui Milan o poziție de antrenor secund în condițiile în care el are această provocare în față.”

Mitrovic a semnat în cele din urmă cu FC Argeș, detaliu oferit în exclusivitate de Baschet.ro, la Pitești urmând să ocupe postul de antrenor principal.

*foto: YouTube CSM Oradea

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Amuzant
    "CSM Oradea nu mai este de mult echipa cu primul sau al 2-lea buget în baschetul românesc."

    Hai sa nu ne mai batem joc... Oradea sezonul acesta, dupa cum a recunoscut chiar domnul Sere, a avut 1.15M.
    Ei bine, lasand Clujul in liga lui, nici o alta echipa nu trece de 1M. Voluntari, Pitesti, Dinamo sunt aproape de acest prag, dar inca sunt la o suma din sase cifre. Deci scuzele ar trebui cautate in alta parte...
    Sezonul viitor, e posibil ca echipe precum Dinamo sa pluseze mult, in plus Rapid si Constanta am inteles ca vor dispune si ele de bugete consistente, dar sunt ferm convins ca domnul Sere va gasi resurse sa ramana acolo sus in topul bugetar.

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Argumente
    D-le Sere nu există inafara continuitatii nicio motivatie ca Achim sa continue la CSM.A ratat doua din cele trei obiective majore.In orice organizație finantata din privat asta ar fi dus cel putin la demiterea stafului tehnic.Dar cun CSM este finantat majoritar din banii primariei,nu s-a intamplat nimic.Toată lumea ramine la locul său ,antrenorul,lotul de jucatori romani (ca doar au avut prestatii exceptionale)
    Cat despre buget,este adevarat ca Oradea are un program de investiții foarte mare,dar refuz sa cred ca primarul Birta care este un amator de baschet,ar fi refuzat o marire de buget daca erau rezultate.
    O posibila solutie pt marirea bugetului ar fi atragerea de noi sponsori ,poate convingeti impreuna cu Birta si Bolojan grupul DIGI sa faca o sponsorizare de genul BT la Cluj.
    Dar asta ar implica obtinerea de rezultate atât pe plan intern cat si european.

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    De apreciat...
    Lumea pe acest forum l-a criticat pe domnul Sere ca nu a oferit explicatii si transparenta in ce proveste activitatea clubului din acest sezon si de ce anumite lucruri au fost facute intr-un anume fel....ei uite ca aflam de ce...
    Schimbarea lui Achim poate ar fii fost de bun augur...dar baschetul oradean a cunoscut cele mai mari succese datorita lui Achim. Sigur nu neg contributia lui Milan la aceste rezultate, dar aparent clubul e multumit de aceste rezultate.
    Baschetul in Romania nu cred ca este nici al 5-lea sport ca importanta si asta din varii motive pe care nu are sens sa le mai dezbatem.
    Nu cred ca mereu e vorba de buget...cumva unele echipe sunt nevoite sa adopte tactica folosita de Billy Beane.
    Oricum cel mai mare buget nu iti va aduce neaparat si cele mai bune rezultate. Cu siguranta are un aport marr dar nu e totul.

    cu 1 an în urmă (02.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Sere si Achim
    Sunt prieteni buni. Este si i componenta emotionala in aceasta decizie. Si uneori traditia baschetului de varf oradean care se identifica cu Achim si mentinerea echipei ani buni cu o performanta in primele 4, valoreaza mai mult decat castigarea unui campionat.
    Achim are bune si rele: este metodic, pregateste bine meciurile, stie sa lege o echipa, are autoritate, dar e lipsit de imaginatie si inspiratie in momente cheie. Dar, repet important in Oradea este sa fie baschet de inalt nivel.

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde
  • Bihor :

    achim
    in mod cert achim reprezinta foarte mult pentru baschetul oradean, ne-a dus la un nivel de performanta pe care nu il atinsesem niciodata, iar faptul ca a castigat 3 campionate este o realizare uriasa (fara a ne feri de cuvinte mari), in conditiile in care mereu cel putin o echipa (clujul) a avut buget si posibilitati mai mari decat noi ... prin urmare, prelungirea contractului, chiar daca echipa nu traverseaza o perioada buna, este un lucru de inteles si nu este tocmai rau ...
    in schimb, e ingrijorator faptul ca, de la an la an, echipa intra in ritm tot mai greu, tot mai tarziu, fiind extrem de vulnerabili la fiecare inceput de sezon ... anul acesta am fost eliminati din cupa in primul tur, iar daca am fi avut de parcurs si tururi preliminarii in cupele europene foarte probabil am fi patit-o si acolo ... chiar si asa, in prima faza a grupelor am avut prestatii modeste, calificandu-ne cu noroc, prin jocul rezultatelor ...
    un alt lucru ingrijorator e oarecum tendinta conducerii de a prezenta sezonul recent incheiat ca fiind totusi unul de succes, fapt ce ar denota o automultumire, care chiar da de gandit
    in cupa, realizarea a fost zero, eliminati aproape de la vestiare ...
    in campionat am luat medalia de bronz, dar asta inseamna de fapt locul 3 ... din 3 participante cu pretentii. Am disputat in total 7 meciuri cu clujul si voluntariul si am reusit sa castigam doar 1 ...
    doar in cupele europene am avut prestatie ok, dupa ce am trecut chinuit de prima faza a grupelor am avut o a doua faza foarte buna, dar atat ...
    dezamagirea noastra e mare sezonul acesta, au fost ratate

    cu 1 an în urmă (03.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!