Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șerban Sere: „O victorie în fața Stelei ne-ar oferi un avantaj important"

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.12.2015

Liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM CSU Oradea, debutează în retur pe teren propriu în fața unui adversar redutabil, Steaua CSM EximBank București. Managerul formației bihorene, Șerban Sere, a prefațat partida în cadrul unei conferințe de presă premergătoare duelului „roș-albastru”.  

„Urmează un meci dificil, în compania unei echipe cu pretenții. Ne dorim să câștigăm pentru că acesta este scopul nostru la fiecare meci. Pe de altă parte, o victorie în fața Stelei ne-ar oferi un avantaj important, deoarece în situația unei egalități în doi am fi avantajați de rezultatele directe întrucât i-am învins în duelul direct din tur. În plus, ar fi un avantaj moral să ai 2-0 în duelurile cu Steaua.

Sunt conștient deja de câțiva ani de faptul că Oradea nu mai este luată al preț de matineu deoarece echipele care vin să joace aici o fac foarte bine. Prestațiile echipelor puternice ale campionatului în sala noastră sunt elocvente și ne spun multe despre felul în care se motivează și despre modul în care ne văd competitorii noștri. Totuși, noi facem tot ce putem pentru a nu ceda și cu atât mai mult încercăm să învingem în fața propriilor susținători”, a punctat oficialul orădean, citat de site-ul csmoradea.ro

Pe de altă parte, Șerban Sere a vorbit și despre parcursul echipei în prima jumătate, Oradea terminând turul cu 8 victorii și 2 înfrângeri, printre victorii fiind și acel 72-68 de la București, cu Steaua, în runda inaugurală.

„Mai bine de locul 1 nu cred că se poate în clasament. Desigur, avem regretul, în special, pierderii meciului cu Clujul de pe teren propriu, dar trebuie să recunoaștem că au fost și meciuri în care am avut parte de o oarecare doză de noroc. Acesta este sportul.

Sunt foarte mândru de ceea ce s-a realizat până acum. Este totuși un clasament intermediar. Nu este cazul să ne îmbătăm cu apă rece, dar nici să diminuăm din meritele băieților pentru parcursul din prima parte a sezonului actual.

Datoria noastră este să abordăm fiecare meci pentru victorie. Este important să strângem cât mai multe victorii deoarece în faza a 2-a se va ține cont de toate rezultatele din prima fază. Cu alte cuvinte fiecare echipă va începe faza a 2-a cu numărul de puncte acumulate în prima. Iată de ce este important să ne poziționăm cât mai sus la încheierea primei faze și să încercăm să ajungem acolo cu un număr cât mai mare de victorii. Prin urmare este importantă orice victorie, în compania oricărei echipe, indiferent că intră în primele șase sau nu”, a concluzionat managerul CSM CSU Oradea. 

Derby-ul „roș-albastru” dintre Oradea și Steaua este programat azi, 12 decembrie, cu începere de la ora 19:45, fiind transmis în direct de postul de televiziune DigiSport 2. 

*Foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!