Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu se califică în fazele superioare ale FIBA Europe Cup

CSU Sibiu se califică în fazele superioare ale FIBA Europe Cup

Într-un duel al reprezentatelor României din FIBA Europe Cup, BC CSU Sibiu a trecut de CSM Oradea cu scorul de 78 la 70 și și-a asigurat calificarea în faza următoare a competiției.

Formații de start:

CSM Oradea – Holt, Markovic, Zekovic, Watson și Nicolescu;

BC CSU Sibiu – Addison, Philmore, Cooper, Tohătan și Hardy.

Partida a demarat într-un ritm alert, astfel, după aproximativ 3 minute de joc scorul era 11-4 în favoarea sibienilor, fapt care l-a determinat pe Achim să ceară time-out pentru a calma ritmul haotic al jocului. Timpul de odihnă nu a a schimbat mare lucru, iar CSU Sibiu s-a distanțat la peste 10 puncte grație unui coș de la distanță reușit de Addison, 18-7. Tohătan a înscris un coș de trei, un coș ce a mărit diferența la 15 puncte, 25-10, însă faza imediat următoare a suferit o accidentare și a fost cărat în afara terenului de coechipieri. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 31 la 14 în favoarea formației de pe Cibin.

După 10 minute de joc, tânărul internațional român, Lucas Tohătan, era cel mai bun marcator de pe teren cu 12 puncte.

Ultima campioană a României a început mai bine sfertul secund, Garlon Green a punctat de la distanță, iar Broussard și Holt și-au făcut loc în spațiul de trei secunde al Sibiului și Dan Fleșeriu a fost obligat, de această dată, să solicite timp de odihnă la scorul de 34-22 în favoarea echipei sale. Restul sfertului s-a desfășurat într-un ritm mai lent, un ritm care în mod evident i-a ajutat pe cei de la CSM Oradea să reducă considerabil din deficit, scor 37-34.

În sfertul doi, Garlon Green a înscris 8 din cele 20 de puncte marcate de echipa sa.

Cooper și Addison au mărit avantajul lu CSU Sibiu, 44 la 36, Markovic și Watson au redus din nou din handicap, dar Torok și Hardy au colaborat foarte bine la două faze consecutive și au refăcut diferența, 49-40. Finalul sfertului trei i-a aparținut lui Giordan Watson care a luat câteva acțiuni pe cont propriu și și-a readus echipa în joc, scor 53-51 în favoarea lui CSU Sibiu.

Cooper și-a făcut loc sub panou, iar Addison a profitat de o intercepție a lui Hardy și scorul a devenit 60 la 54 pentru sibieni. După un timp de odihnă solicitat de staff-ul lui CSM Oradea, Hardy și Green au schimbat două coșuri ușoare, 62-56. Au urmat faze ofensive ratate de ambele părți, întrerupte de un coș cu fault al lui Kevin Hardy, o reușită în urmă căreia scorul a devenit 66-59. Watson a înscris rapid pe tranziției, dar același Hardy a profitat de cele 5 greșeli de echipă ale bihorenilor, 68-61. Watson a mai punctat o dată de la distanță, dar din nou Hardy a răspuns prompt, 70-64. În ciuda unui lay-up reușit de Broussard, Cooper a recuperat o ratare a lui Addison și a înscris un coș extrem de important în economia partidei, 72-66. CSM Oradea a forțat întoarcerea situației de pe tabelă în ultima jumătate de minut a partidei, dar sibienii au gestionat bine finalul de meci și s-au impus cu scorul de 78 la 70

Remarcați: 

Kevin Hardy - 19 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive; Marquis Addison - 16 puncte, 8 recuperări; Chris Cooper - 13 puncte, 10 recuperări; Lucas Tohătan - 12 puncte; 

Giordan Watson - 19 puncte; Nikola Markovic - 15 puncte, 6 recuperări; Aaron Broussard - 17 puncte, 6 recuperări, Garlon Green - 10 puncte. 

*foto: fiba.basketball

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Gentlemens agreement
    Anul trecut i-am dat noi pe ei afară, acuma a venit reciproca. Baftă sibienilor, păcat că noi am pierdut ieri...

    cu 3 ani în urmă (29.01.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    bine, dar si rau
    Ma bucur pentru noi, dar sunt si suparat ca nu s-a calificat Oradea. Sper sa aiba totusi o sansa de pe locul 3.
    Calificarea putea fi jucata de ieri, dar din pacate arbitri au fost cam magari. Niste faulturi de noaptea mintii... cel mai memorabil e faultul dat pe patrundere lui Hazer, la care Philmore nu l-a atins deloc.

    cu 3 ani în urmă (30.01.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea CrisM :

    Si Oradea se califica
    Multumim Valeika si multumim Balkan

    cu 3 ani în urmă (30.01.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Calificare
      Se pare ca și Oradea se califica (sper sa nu greșesc din nou) :
      - Oradea are 2pcte și cosaveraj - 11 (am scos rezultatul cu Besiktas)
      - în grupa F Gronnigen a terminat într-o grupa de 3 echipe cu 2pcte și cosaveraj - 13
      - în grupa B apare greșit Rilski pe 3 pt ca a pierdut cu Kopfenberg. Deci pe 3 a Kopfenberg care are 2 pcte și cosaveraj - 16
      Ar mai fi și grupa C unde daca Sporting pierde cu Szolnok atunci Szolnok termina pe 3 și ar avea 2pcte și - 27 la cosaveraj (meciul e de la ora 22)

      Deci dacă nu greșesc Oradea se califica.

      cu 3 ani în urmă (30.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Grupa B
      In grupa B e un miniclasament in 3 si Rilski e pe 3. Si are 3 pct. Doar in grupa F locul 3 sta mai prost decat Oradea. Oradea se califica doar daca Szolnok castiga

      cu 3 ani în urmă (30.01.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Da
      Nu am văzut ca și Kyiv are tot 4 pcte. Slabe șanse ca Szolnok sa bata pt ca pana acum a pierdut la scor

      cu 3 ani în urmă (30.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!