Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie pe terenul marii rivale BC CSU Sibiu

U-BT Cluj-Napoca, victorie pe terenul marii rivale BC CSU Sibiu

Joi, 21 ianuarie, Sala Transilvania din Sibiu a găzduit primul derby al Transilvaniei din această ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză echilibrat, BC CSU Sibiu a controlat cea mai mare parte a sfertului trei, însă U-BT Cluj-Napoca a reușit să revină și s-a impus cu 90 la 83.

Mihai Silvășan a început partida cu o formație alcătuită din Mike Dixon, Ștefan Grasu, Andrija Stipanovic, Donatas Tarolis și Justin Edwards, în timp ce Dan Fleșeriu i-a trimis în teren pe Marquis Addison, Lucas Tohătan, Kevin Hardy, Rolland Torok și Chris Cooper.

Primele zece minute ale duelului au fost sărace în reușite și bogate în greșeli. Cele două tabere au părut fără inspirație în ofensivă, astfel că echilibrul s-a menținut pe tabelă. Edwards și-a dus echipa la o diferență de patru puncte, însă gazdele au revenit și au încheiat actul inaugural în avantaj, 18-17, după tripla lui Addison.

Sibienii au evoluat mai bine în sfertul al doilea și au început să controleze jocul. Aurelian Gavriloaia a intrat excelent în meci și și-a trecut în cont trei coșuri de la distanță, în timp ce, de partea cealaltă, oaspeții nu au arătat aceeași precizie. Silvășan a cerut două timeout-uri în decurs de câteva minute, manifestându-și furios nemulțumirea față de elevii săi. În cele din urmă, BC CSU Sibiu conducea cu trei puncte la jumătatea încleștării: 41-38.

Richard a fost primul marcator al reprizei secunde, însă Torok și Addison au răspuns rapid din afara semicercului. Au urmat două reușite de la mare distanță ale lui Karel Guzman și U-BT s-a apropiat la patru puncte: 49-45. Jucătorii lui Fleșeriu au continuat să domine întâlnirea, iar Addison, Philmore și Torok au dus-o pe BC CSU Sibiu la o diferență de nouă puncte. Alb-negrii nu au renunțat la luptă și Guzman și Richard au înscris încă două triple. La următoarea fază, Tarolis a obținut o recuperare ofensivă și și-a readus echipa la conducere. Richard a încheiat sfertul cu două libere transformate prin care scorul a devenit 64-63 pentru U-BT.

„Studenții” au început mai bine și actul decisiv, marcând primele șapte puncte. Oaspeții nu au profitat de avantajul creat, iar KJ Jackson, Philmore și Cooper au restabilit egalitatea. A urmat un coș de trei spectaculos reușit de Addison, iar Silvășan s-a văzut nevoit să solicite un nou timp de odihnă. Edwards și Stipanovic au marcat fiecare câte patru puncte și a fost rândul lui Fleșeriu să ceară time-out. Galben-albaștrii au încercat să revină, însă baschetbaliștii lui U-BT au fost mai concentrați, s-au menținut în avantaj și și-au asigurat victoria: 90-83.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat: Andrija Stipanovic (17 puncte), Patrick Richard (17 puncte), Karel Guzman (17 puncte), Donatas Tarolis (13 puncte) și Justin Edwards (11 puncte). De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Marquis Addison (16 puncte), KJ Jackson (15 puncte), Isaiah Philmore (14 puncte) și Rolland Torok (12 puncte).

Datorită acestui rezultat, alb-negrii ajung la un bilanț de nouă victorii și nicio înfrângere, în timp ce galben-albaștrii încasează al doilea insucces stagional.

Mâine, 22 ianuarie, U-BT Cluj-Napoca se duelează cu BCM U Pitești (16:30), în timp ce BC CSU Sibiu se confruntă cu CSA Steaua București (19:30).

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Zganec
    Stie cineva care ii treaba cu Zganec? O recidivat? Mersi.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca 1234567:

      @caatmark
      Kuti și Vida au lipsit accidentați, nu a recidivat, e un numar limitat de străini ce pot fi folosiți într-un meci și azi a fost rezerva.

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      Mersi
      Am inteles. Nu stiu de ce aveam impresia ca si el intra in nr. max. de straini.

      cu 3 ani în urmă (23.01.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    rezultat asteptat
    chiar daca in timpul meciului am sperat. Efort frumos din partea echipei, felicitari Gavriloaia si Jackson.
    Am pierdut dar mergem mai departe. Silvasan reloaded.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    despre care nu stiu daca sa spun cat a fost castigat de "U" si cat pierdut de Sibiu pentru ca Hardy a vrut prea mult si nici oamenii mari ai Sibiului nu au fost prea eficienti la recuperari mai ales ca sezoane intregi asta a fost unul din punctele forte. Consider ca azi Sibiul a pierdut la recuperari.

    Felicitari lui U pentru victorie.
    Altfel, in foarte multe momente nu am inteles ce joaca (sau daca joaca ceva) dar am avut deja vu: joc static, neomogen, mingi pierdute (macar la asta si-au revenit, dupa 9 TO in primul sfert au mai facut doar 7 pana la finalul meciului).
    Daca va trebui sa il joace pe Richard tot in ritmul acesta cu 32+ minute pe meci, sunt sanse sa nu ne mai putem baza pe el in play off.
    Sper ca reusita lui Lungu sa ii dea incredere si lui dar si coechipierilor pentru a-l include mai mult in joc. Din reactia tuturor de pe banca ai zice ca nu isi pusesera prea mari sperante si probabil se gandeau ce subtire e lotul pe partea de jucatori romani. Oricum, bravo Lungu! (si cu un drum si bravo Gavriloaia)

    Mi-as fi dorit sa fie suficient zgomot in sala astfel incat sa nu aud sonorul de la acel time out desi unele lucruri pot fi citite si de pe buze, iar gesturile au fost evidente.

    Meciul cu Pitestiul cred ca va fi cel putin la fel de greu ca acesta, pentru ca au un joc destul de omogen pentru aceasta faza a campionatului

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Partea bună...
    ... E că diferența nu e așa de mare precum mă așteptam. Mergem înainte.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      o fi si o parte buna...
      dar cu inca un roman in teren U ar fi aratat altfel, asa ca prudent ar fi sa nu ne imbatam de bucurie cu infrangerea asta ;)

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Dnd
      Singurul român bun pt Cluj e Petrica altfel nu îi văd bine anul ăsta, în altă ordine de idei dacă Kevin prindea o zi mai bună nu aveam cum sa pierdem și cred că dacă împărțeam minutele altfel aveam o șansă în plus. KJ destul de bine, dacă mai lucrează la pase chiar foarte bine.

      cu 3 ani în urmă (22.01.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    😢
    Chiar dacă are 7-0, Clujul nu m-a impresionat pana acum, vedem mai încolo când revin cei trei accidentați.
    Meciul aceata putea fi câștigat, s-a simțit lipsa lui Harry care a intrat repede in foul trouble. Puțin probabil sa mai avem meciuri așa slabe la recuperare.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Nu știu de ce am impresia ca ai noștri trag când și atât cât e nevoie sa se vadă cu victoria.
    Aștept mai multa implicare în joc de la Dixon, Guzman și Edwards, jucători care la 1 la 1, ar trebui sa exceleze.
    Sibiul în continuare peste așteptări pt mine. Nu știu cum a fost găsit Jackson, dar felicitări scoutingului lor, băiatul joaca mult peste valoarea unui rookie.
    Nu am înțeles de ce au fost atât de apatici la recuperare, de fapt exact unde eram convins ca vom fi copleșiți, am reușit sa castigam.

    cu 3 ani în urmă (22.01.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!