Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul pierde cu Dinamo, la o diferență de 12 puncte

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
10.02.2016

CSU Atlassib Sibiu a pierdut partida cu Dinamo, din etapa cu numărul XXI. Antrenorul sibienilor, Dan Fleșeriu, s-a ținut de cuvânt și le-a dat credit și celor mai tineri jucători din lotul său, în această partidă evoluând și recenta achiziție a lui CSU, americanul Desharick Guidry. Dacă pentru oaspeți rezultatul a contat prea puțin, aceștia fiind deja calificați în prima grupă valorică, Dinamo s-a bătut la victorie, câștigând partida la 12 puncte diferență. Meciul s-a terminat 90 – 78 (30-18, 22-19, 20-24 18-17) în favoarea gazdelor.

Dinamoviștii încep foarte bine și câștigă primul sfert la o diferență de 12 puncte, marcând mult din afara semicercului. Terierii fac 5-0 după coșurile lui Sulovic și Corpodean, în vreme ce Sibiul înscrie primul punct prin Cioacătă. Același jucător aduce alte două puncte pentru echipa sa când Dinamo conduce cu 10-1. Gazdele păstrează același ritm alert și se distanțează și mai mult pe tabelă, cea mai mare diferență fiind de 16 puncte, la scorul de 30-14. Cu aproape două minute înainte de finalul sfertului, pe teren intră și Desharick Guidry, jucătorul care a semnat astăzi cu CSU Sibiu. Sibienii mai înscriu 6 puncte până la final, sfertul terminându-se în favoarea lui Dinamo: 30-18.

Paul marchează în deschiderea actului secund din interiorul semicercului și sibienii încearcă să recupereze din diferență, apropiindu-se la 7 puncte, după reușitele lui Hardy, Paul și Guidry, însă dinamoviștii se țin mai tare pe poziții și încheie și actul secund cu o diferență considerabilă: 52-37.

Sibienii se descurcă mai bine în penultimul sfert, dar diferența mare de pe tabelă își spune cuvântul. Nici minutele de inspirație ale lui Gilbert, care se remarcă prin reușitele din afara semicerului nu o ajută prea mult pe CSU, care, deși câștigă sfertul, intră în actul decisiv cu minus 11 puncte. 

În debutul ultimului act, Marinov comite un fault anti-sportiv și părăsește terenul, acumulând cea de-a cincea greșeală personală, iar Hardy înscrie o liberă și revine imediat lângă panou, marcând un slam dunk senzațional. Sutalo marchează și el pentru Dinamo, dar Gilbert înscrie din nou de la mare distanță, pentru ca următorul coș de două puncte trimis de Paul în plasă să o ducă pe CSU Sibiu la 4 puncte de Dinamo: 74-70. La 77—72, Dinamo a reușit un run de 11-0, distanțându-se din nou la 16 puncte cu 3 minute înainte de final. Meciul s-a terminat cu victoria gazdelor: 90-78, care și-a trecut în cont cel de-al zecelea succes în LNBM.

Cel mai bun marcator din tabăra galben-albastră a fost Gilbert, cu 19 puncte, urmat de Mijajlovic și Hardy, cu 16, respectiv 14 puncte. Pentru CSU Sibiu au mai marcat Paul 11 puncte, Cioacătă 8 puncte, Lalovic și Guidry câte 4 puncte și Tincu 2 puncte.

De partea cealaltă, cel mai bun realizator al lui Dinamo a fost Sutalo, cu 19 puncte, 10 pase decisive și 2 recuperări. Sulovic, Dahlman și Babkauskas au marcat și ei peste 10 puncte.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!