Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Silvășan, după succesul din Grecia: „Cred că am evoluat mai bine ca echipă”

Silvășan, după succesul din Grecia: „Cred că am evoluat mai bine ca echipă”

Miercuri, 15 septembrie, U-BT Cluj-Napoca a reușit să se impună în fața lui Peristeri BC cu scorul de 84 la 74 și, astfel, s-a calificat în finala turneului preliminar BCL. Acolo, alb-negrii vor da de Fribourg Olympic, o grupare elvețiană care a trecut în turul precedent de KK Split.

La finalul meciului, Mihai Silvășan s-a arătat foarte bucuros pentru rezultatul obținut de elevii săi și a explicat ce a făcut diferența:

Este o victorie grozavă pentru noi. Am fost concentrați la joc și ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Cred că am fost singurii atât din România, cât și din Grecia, care credeam că putem să o facem. Știam care e obiectivul nostru și l-am urmărit pas cu pas. Am jucat împotriva unei formații puternice ca Peristeri, cu o mulțime de jucători buni, însă cred că am evoluat mai bine ca echipă. Am avut câteva atacuri importante în momentele critice ale jocului. Am beneficiat de coșuri importante de la Stewart, Richard și Katić. Au fost faze foarte bune pe final de meci, care au făcut diferența. Nu în ultimul rând, apărarea a fost foarte bună. Nu am lăsat decât 34 de puncte în ultimele două sferturi. Este admirabil acest aspect, luând în calcul faptul că Peristeri a evoluat acasă și are un lot valoros. Este o victorie foarte importantă și reprezintă un pas în față spre calificare”, conform u-bt.basketball și peristeribc.gr.

 

🎙 Stewart și Silvășan după victoria 🆚️ Peristeri. #UBTvsPeristeri

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Wednesday, September 15, 2021

Atât luni, în duelul cu Vilpas Vikings, cât și miercuri, peste 1000 de utilizatori au urmărit live partidele ardelenilor, pe canalul de YouTube al lui U-BT. „Le mulțumim fanilor că sunt alături de noi și că ne-au urmărit online. Sper să ne susțină în continuare și îi așteptăm în sală la viitoarele partide”, a spus Silvășan. De asemenea, tehnicianul în vârstă de 36 de ani a vorbit și despre atmosfera din Sala „Andreas Papandreou”: „Îmi place să jucăm cu public, fiindcă asta este esența sportului: să fii alături de fani și să te bucuri de frumusețea sportului. Fără spectatori, jocul este mult, mult mai sărac. Chiar dacă am fost departe de casă, ne-am bucurat de prezența fanilor în tribune. Acesta este spiritul care ar trebui să existe în baschet. Îmi doresc să nu se mai repete situația în care spectatorilor să le fie interzis accesul în arene, din cauza COVID-19”.

La final, Mihai Silvășan a prefațat ultimul pas pe care jucătorii săi trebuie să-l facă pentru a se califica în grupele Basketball Champions League:

Vineri vom juca cu Fribourg, care a învins-o pe Split. Noi am disputat un meci în plus, dar nu asta nu mai contează. Calificarea va fi pe masă. Avem o zi liberă și apoi urmează finala. Luăm lucrurile pas cu pas și, mai întâi, vrem să ne odihnim. Ne așteaptă un meci în care orice se poate întâmpla. Ne vom studia adversarul, ne vom odihni și vom încerca să fim cât mai buni vineri.

Încleștarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Fribourg Olympic are loc vineri, 17 septembrie, de la ora 20:30, și va putea fi urmărită la următorul LINK.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    Cred ca a fost cel mai bun meci facut de Cluj in ultimii ani.
    Felicitari si bafta maine cu elvetienii.

    cu 2 ani în urmă (16.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!