Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Situația Extratransferurilor la masculin - Cluj, Pitești și Giurgiu le-au epuizat pe ambele

Adrian Micinic, Foto: Andor Marton

Adrian Micinic, Foto: Andor Marton
01.01.2012

După startul returului Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12 trei echipe nu vor mai avea dreptul de a opera nicio modificare în efectivul de jucători.

Potrivit REGULAMENT-ului SPECIFIC AL CAMPIONATULUI NAŢIONAL DIVIZIA A MASCULIN 2011 - 2012 o echipă are dreptul să efectueze două extratransferuri în perioada în care nu este deschisă o fereastră ce să permită legitimarea de noi jucători. Iată prevederile regulamentului la capitolul jucători:

Echipele în cauză sunt U Mobitelco Cluj-Napoca, BCM U Pitești și CSȘ Giurgiu. Iată ce jucători au adus cele trei după data de 29 septembrie:

Echipă Jucător
 U Mobitelco Cluj-Napoca   Vladimir Mijovic 
 Jerome LaGrange 
 BCM U Pitești   Damien Kinloch 
 Slobodan Popovic 
 CSȘ Giurgiu   Bosko Stojakovic* 
 Zoran Milovic 

* datorită circumstanțelor, FR Baschet nu a perceput taxa dublă obișnuită în cazul unui astfel de transfer

Fiecare a avut propriile motive de a apela la aceste extratransferuri. Campioana a fost forțată de retragerea spontană a lui Rob Thomson, respectiv de valul de accidentări ce au afectat-o în ultima lună a anului 2011.

BCM U Pitești a schimbat doi dintre jucătorii străini cu alții doi din motive ce țin de principii tehnico-tactice sau mai corect spus din cauza rezultatelor modeste.

În fine, CSȘ Giurgiu a apelat în mod forțat la modificări în efectivul de jucători datorită decesului jucătorului american Chauncey Hardy.

Alte șase formații au operat o singură modificare în lotul de jucători în perioada dintre 29 septembrie și anul nou. Fiecare dintre acestea mai are dreptul la o modificare. Echipele și jucătorii în cauză sunt:

 Echipă   Jucător 
 BC Timișoara   Nikola Jovanovic 
 CSM Oradea   Gediminas Navickas 
 BC Mureș   Mikalai Aliakseyeu 
 CSU Sibiu   Nikita Khartchenkov 
 CSU Ploiești   Anton Kazarnovski 
 Energia Rovinari   Louis Darby

În fine, Gaz Metan Mediaș, CSM București, CS Otopeni, Dinamo București, SCM U Craiova, BC Miercurea Ciuc și Politehnica Iași nu au efectuat nicio modificare și în astfel de condiții au dreptul la două modificări după reluarea campionatului.

O echipă nu este obligată să renunțe la un jucător în cazul unui extratransfer, dacă nu are 16 jucători legitimați în acel moment. Iată ce prevede regulamentul din acest punct de vedere, precum și perioadele de transferuri stabilite:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!