Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Speranţe pentru Nenad Markovic? Badnjarevic: "Am făcut multe greşeli în cariera mea"

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
30.05.2012

Markovic în teren - o imagine destul de rară în acest sezon

Povestea lui Nenad Markovic la BC Timişoara a cunoscut în acest sezon un episod negru. Căpitanul Leilor din Banat a jucat extrem de puţin şi a stat mai mult în afara lotului. Situaţia lui "Shone" a fost discutată de mai multe ori pe parcursul sezonului, aici, pe totalbaschet.ro.

Antrenorul Predrag Badnjarevic a avut o explicaţie oficială pentru neutilizarea lui Markovic în acest sezon. A avut nevoie de un alt tip de jucător pentru poziţia respectivă. Asta pe lângă faptul că a precizat că va utiliza mereu jucătorii care îi demonstrează la antrenament că sunt serioşi şi că merită să facă parte din lot. Explicaţia a doua nu prea stă în picioare pentru că e greu de crezut că un jucător cu atâta experienţă ca Markovic nu se mai antrenează bine sau a devenit brusc delăsător. Nu putem însă să îl acuzăm pe antrenorul sârb vis-a-vis de preferinţele sale în materie de jucători.

În cele din urmă, Markovic a fost folosit în ultimele două jocuri din finala cu CSU Ploieşti, asta după o pauză de două luni de la ultimul meci al sârbului.

Marţi, la întâlnirea organizată cu presa, Predrag Badnjarevic a fost întrebat dacă l-a utilizat pe Markovic la presiunea fanilor. Sârbul a negat. "Nu, în niciun caz! Nu bag un jucător sau altul în funcţie de cred fanii". Tehnicianul a continuat şi a încercat să explice de ce l-a lăsat atât de des pe Markovic în afara lotului. "Eu am viziunea mea asupra echipei. E responsabilitatea mea pentru ceea ce fac".

Apoi, fără să fie întrerupt, Badnjarevic şi-a continuat ideea, dar din cele spuse pare să fi făcut un pas înapoi în ceea ce priveşte situaţia lui Nenad Markovic. "(...) pentru ceea ce fac. În cariera mea am făcut multe greşeli". Întrebarea a venit firesc: a fost şi acum o greşeală? Badnjarevic nu a oferit un răspuns clar. "Nu pot să vă spun dacă a fost sau nu o greşeală".

Situaţia lui Nenad Markovic rămâne în continuare delicată. Atât pentru sportiv, cât şi pentru club.

Jucătorul a "frecat" tuşa în acest sezon şi, la 32 de ani, în mod cert îşi doreşte să mai joace. De aceea, nu e exclus să îşi dorească să plece la un alt club. În plus, relaţia rece cu antrenorul nu îi dă speranţe. Totuşi, plecarea lui Ivan Siriscevic l-ar putea readuce în lot. E clar că Archie, care a ales să mai stea un sezon va fi titular, dar Nenad ar putea intra pe parcursul meciului pentru a-l odihni pe american. Creşterea numărului de străini la 6 e şi în avantajul său. În acest moment sunt 2 străini la BCT, Jovanovic şi Archie, şi ar mai putea fi Sarovic care are şanse mari să fie păstrat în lot. Aşadar, cu tot cu Markovic ar fi 4 stranieri, iar antrenorul a anunţat că îşi doreşte 6-7 străini în lot. Situaţie la limită pentru Shone, dar la care s-ar putea gândi. Şi cum ultima impresie contează, sârbul şi-a făcut treaba în cele două jocuri din finală, semn că se poate conta pe el.

Clubul e pus într-o postură în care trebuie să aleagă. Dacă pleacă Markovic, simbol al echipei şi unul dintre cei mai iubiţi jucători, pe bună dreptate, galeria va avea încă un motiv în plus să protesteze, iar o împăcare va fi şi mai dificilă. Dacă îl păstrează, doar din acest motiv nu îi face niciun bine jucătorului pentru că va avea din nou parte de un sezon nefast. În acelaşi timp ar putea să se gândească şi că ţine blocat un post de străin în lot. Poate însă alege şi să îl păstreze încă un sezon, ca back-up pentru Archie, mai ales că e un jucător cu experienţă, care cunoaşte campionatul ca în palmă. Ar fi poate şi o reparaţie morală pentru jucător.

Aşa cum am încercat să facem şi în simularea noastră, nu se poate da un verdict în ceea ce priveşte soarta lui Nenad Markovic la BC Timişoara. Astăzi însă, declaraţia lui Badnjarevic că "a greşit în carieră", dar şi cea a preşedintelui Leo de Maio care a spus că în aceste zile, clubul poartă discuţii cu TOŢI jucătorii, ar putea face ca şansele să crească de la 45% la 55% ca Nenad Markovic să rămână încă un sezon pe Bega. Nu e o diferenţă majoră, nu e nici pe departe un punct de reper, dar aşa a reieşit din întâlnirea de azi şi din ultimele două jocuri ale sezonului. 

În viitorul foarte apropiat vom avea şi un răspuns.

 

foto 1 şi 3: fortaviola.ro

foto 2: facebook.com/bctimisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!