Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sportivii vor putea efectua teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19

Sportivii vor putea efectua teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi, informează Ministerul Tineretului și Sportului.

Astfel, costurile generate de testele pentru depistarea COVID-19 vor scădea pentru echipele de baschet după ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial. Rămâne de văzut dacă această măsură se va aplica și în cazul arbitrilor, al oficialilor și al celor implicați în organizarea evenimentelor sportive.

Iată continuarea anunțului publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Tineretului și Sportului:

Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale. Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului și Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și ușurând presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului.”

De asemenea, ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a transmis un mesaj pe pagina lui de socializare:

„Mă bucur să dau a doua veste bună a zilei, pe care știu că toată lumea sportului o aștepta de mult! Am semnat, alături de Ministrul Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecția de antigen pentru sportivi. Acest ordin va intra în vigoare în cel mai scurt timp, la data publicării sale în Monitorul Oficial al României. Prin alinierea la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, activitatea sportivă devine mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și presiunea financiară care genera constrângeri și dificultăți în lumea sportului este mult redusă. Să ne bucurăm de sport!”

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro/MTS

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!