Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Start pentru U-BT Cluj în faza secundă a grupelor din FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.12.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, campioana en-titre a României și singura reprezentantă a țării rămasă în competițiile europene, revine azi în FIBA Europe Cup pentru primul meci din faza secundă a grupelor. Echipa pregătită de Mihai Silvășan va primi în Polivalentă vizita olandezilor de la Donar Groningen, lider în campionatul intern, într-un meci programat cu începere de la ora 20:00, transmis de asemenea în direct de DigiSport 2. 

U-BT Cluj și Donar Groningen au fost repartizate în Grupa L din a doua fază a FIBA Europe Cup alături de ciprioții de la Keravnos și belgienii de la Belfius Mons-Hainaut, echipe care se vor întâlni de asemenea miercuri, 20 decembrie, în prima etapă a acestei grupe. Clujenii și-au asigurat calificarea în această grupă după ce au câștigat grupa din prima fază a sezonului regulat, având 5 victorii și 1 înfrângere, în timp ce Donar a încheiat grupa pe locul 2 cu 4 meciuri câștigate și 2 pierdute, asigurându-și calificarea mai departe în ultima etapă la finele unui meci dramatic, câștigat în prelungiri 84-82 cu Antwerp Giants. 

Astfel, în runda inaugurală a Grupei L se vor duela U-BT Cluj și Donar Groningen, campioane naționale în ultimul sezon, iar în prezent lideri în întrecerile din România și Olanda. Pe de o parte, U-BT conduce LNBM cu 7 victorii și 2 înfrângeri, fiind la egalitate cu Timișoara, în ultima etapă reușind o victorie la Craiova, scor 105-94. De cealaltă parte, echipa din Olanda merge ceas în ultima perioadă, având 6 victorii la rând în toate competițiile, ultimele două meciuri venind de curând pe 14, respectiv 16 decembrie. Primul meci s-a jucat joi, 14 decembrie, în deplasare în fieful celor de la Amsterdam, meci adjudecat clar de Donar Groningen, scor final 78-47. Reveniți pe teren propriu, jucătorii de la Donar au mai făcut o victimă, Rotterdam, formație învinsă categoric cu 82-49. Aceste două rezultate au venit în completarea a două rezultate imense pentru echipa din Groningen: 91-69 cu Leiden, principala contracandidată la titlu în Olanda, respectiv 84-82 în prelungiri cu belgienii de la Antwerp Giants, meci în urma căruia Donar și-a asigurat calificarea în grupa campioanei României. Astfel, în urma acestor rezultate, Donar Groningen este pe primul loc în Olanda, într-adevăr cu 2 meciuri mai mult jucate decât cei de la Leiden, având un bilanț de 10 meciuri câștigate și 2 pierdute. 

Donar Groningen vine așadar la Cluj-Napoca cu un moral de fier în urma ultimelor rezultate, iar misiunea elevilor lui Mihai Silvășan se anunță a fi una extrem de dificilă. Trebuie neapărat menționat că acest meci are o importanță mare pentru alb-negri, fiind primul joc din grupă, pe teren propriu, o victorie ar cântări enorm în calculele calificării mai departe în fazele eliminatorii ale FIBA Europe Cup. 

Olandezii vor poposi în Polivalenta de sub Feleac din postura de campioni ai Olandezi, lideri la zi ai întrecerii de acolo, cu 6 victorii consecutive și cu jucători în lot precum 4 americani, 2 olandezi-americani, un croat, iar restul fiind toți olandezi. Cele mai importante nume ale echipei pregătite de Erik Braal sunt Drago Pasalic, Sean Cunningham, Sergerio Montez Gipson, Brandyn Curry, Evan Bruinsma sau Stephen Domingo. 

Confruntarea din această seară de la Cluj-Napoca va fi arbitrată de un trio format din Goran Sljivic din Austria, Thomas Bissuel din Franța și Osman Sinan Isguder din Turcia, în timp ce comisar din partea FIBA va fi turcul Engin Kennerman. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!