Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București ajunge la 5 victorii în Liga Națională, după meciul cu Athletic Constanța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
20.11.2021

Steaua București ajunge la 5 victorii în Liga Națională, după meciul cu Athletic Constanța

Steaua București a trecut de Athletic Constanța în etapa a 9-a a Ligii Naționale, cu scorul de 111-107, după o dispută ce a avut nevoie de o repriză de prelungiri. Bucureștenii au risipit un avans de 10 puncte în ultimul minut al timpului regulamentar.

Alexandru Olteanu a început cu Kosic, Wallace, Dudaș, Mâinea și Lowrance. Omologul său, Eugen Ilie, i-a trimis pe teren pe Jackson, Mandisodza, Vragovic, Djuric și Carter.

Partida a fost deschisă de un coș dificil de la semi-distanță al lui Wallace. Americanul l-a servit pe Mâinea care a reușit un and one de sub inel. Dobrogenii au avut un parțial de 12-0 în deschiderea disputei, înainte ca Jackson să spargă gheață pentru roș-albaștrii din afara semicercului. Carter a punctat și el de trei ori din interiorul semicercului și scorul devenea 9-14 pentru oaspeți. Constănțenii au reușit să oprească momentul bun de joc al adversarilor. Max Darling a punctat imediat după ultimul coș al lui Carter, iar până la finalul sfertului, marinarii și-au păstrat avansul (23-18).

Roș-albaștrii au început mai bine actul secund, cu un parțial de 8-2, orchestrat de americanii Jackson și Carter. Vragovic a reușit coșul ce restabilea egalitatea pe tabelă. După un coș al lui Lowrance, același jucător croat al trupei lui Eugen Ilie a punctat de la distanță, iar bucureștenii conduceau pentru prima oară în meci. Gazdele au răspuns bine și după triplele lui Wallace și Kosic conduceau la 4 puncte, 34-30. Pivotul american de la Steaua a înscris de la libere, iar KJ Jackson cu un coș cu fault deschideau un run excelent pe finalul sfertului. Datorită unui parțial de 16-4 în ultimele 4 minute ale acestei părți, oaspeții aveau un ecart de 8 puncte la pauza mare. Terrell Carter înregistrase deja 15 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.

Dobrogenii au venit la doar două puncte distanță în startul celei de-a doua jumătăți, după reușitele lui Mâinea, Corpodean și Kosic. Scorul devenea 46-48. Jackson și Gîrbea au oprit momentul bun al Gladiatorilor din Tomis cu 5 puncte consecutive. Trupa lui Alexandru Olteanu s-a apropiat din nou la 2 puncte în timpul acestui sfert, datorită reușitelor din interiorul semicercului ale lui Darling și Corpodean. Steliștii au încheiat din nou mai bine perioada, cu un parțial de 9-2, al cărui protagonist a fost Jackson cu 6 puncte. Ultimul coș al reprizei a fost înscris de la distanță de Ivanov. Înaintea ultimului sfert, echipa armatei conducea cu 58-67.

Sfertul patru a fost deschis de un coș pe recuperare ofensivă al lui Corpodean. Marinov a înscris de la trei puncte și și-a apropiat echipa la doar patru puncte. Darling s-a folosit și el de lipsa unui om la recuperare pentru steliști și a punctat pentru a duce scorul la 65-70, înainte ca Djuric să înscrie de la distanță. Wallace i-a urmat exemplul și a dus scorul la 70-73, forțându-l pe Ilie să ceară timeout. Imediat după timpul de odihnă, Vragovic a înscris din spatele semicercului. După o secetă ofensivă a ambelor echipe, Wallace și din nou Vragovic de la distanță au modificat tabela la 74-81. Corpodean a înscris cu mare noroc de la semi-distanță și constănțenii veneau la doar 5 puncte, dar Gîrbea le-a tăiat aripile cu o triplă. Gazdele nu au renunțat la gândul victoriei și au reușit două posesii de patru puncte și una de trei puncte, toate în conturile lui Kosic și Wallace. Cu 11 secunde rămase din meci, scorul era 89-90. Vragovic a transformat două libere. Wallace a înscris cu un stepback de trei puncte și a trimis meciul în prelungiri la 92-92.

Primele puncte din minutele suplimentare au fost înscrise de Vragovic de la linia de libere, dar Wallace a răspuns imediat de la semi-distanță. Djuric și Carter au punctat și ei de la libere și au dus scorul la 97-94 pentru oaspeți, dar Wallace și-a continuat show-ul cu un layup pe pătrundere. Jackson a răspuns și el cu un coș după o piruetă spectaculoasă. Un pick and roll între Marinov și Kosic ducea scorul la 99-101 pentru Steaua. Jackson a interceptat o pasă și a înscris un slam dunk în tranziție. Djuric a înscris din căciulă și mărea ecartul la 5 puncte. Lowrance dus scorul la 107-109, în urma unei recuperări ofensive, cu 3 secunde rămase de jucat, dar același Djuric a închis meciul de la linia de libere.

KJ Jackson și Karlo Vragovic au încheiat cu câte 28 de puncte, Terrell Carter a reușit un double double cu 23 de puncte și 13 recuperări. Din tabăra adversă, Devante Wallace a bifat 28 de puncte și 7 pase decisive, iar Vlad Corpodean a avut 15 puncte și 7 recuperări. Lowrance a avut un double double cu 10 puncte și 10 recuperări. 

După acest meci, Steaua București are un bilanț de 5 victorii și 3 înfrângeri, în timp ce Athletic Constanța are 5 succese și 4 eșecuri.

*foto: Facebook BC Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!