Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București obține o victorie importantă în economia luptei la play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.03.2022

Steaua București obține o victorie importantă în economia luptei la play-off

Steaua București a trecut de BC Athletic Constanța în etapa cu numărul 24 din Liga Națională de Baschet Masculin, după o partidă controlată cap-coadă. Scorul final a fost 76-72.

Eugen Ilie i-a titularizat pe Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Davor Konjevic, Nikola Cvetinovic și Terrell Carter. Alexandru Olteanu a început cu Zan Kosic, Andrei Oprean, Adika Peter-McNeilly, Dani Mâinea și Jakob Lowrance.

Lowrance a deschis scorul cu un floater, din pasa lui Oprean. Vragovic a răspuns cu un coș de trei. Carter și Mâinea au reușit câte un coș-fault, în posesii consecutive. Steaua se distanța la 11-5, după o acțiune colectivă splendidă, finalizată cu tripla lui Cvetinovic. După o secetă de câteva minute, Gaskins a spart gheața cu un layup în tranziție. Darling și-a apropiat echipa la două puncte cu un eurostep de toată frumusețea. Jackson a răspuns cu un dunk în tranziție. După 10 minute, scorul era 19-13 pentru gazde.

Al doilea sfert a fost inaugurat de coșul de la semi-distanță al lui Gaskins și tripla lui Mandisodza. Corpodean a recuperat ofensiv în fața lui Carter și a redus deficitul la cinci lungimi (22-17). A urmat un run de 6-2 al steliștilor, finalizat de o triplă a lui Konjevic. Spicer și Peter-McNeilly au oprit sângerarea cu 5 puncte înscrise rapid. După un timeout, Jackson a răspuns cu un coș de afară. Mandisodza i-a urmat exemplul, iar Alexandru Olteanu a cerut și el timp de odihnă. De data aceasta, a venit rândul lui Oprean să puncteze de afară. Scorul la pauza mare (38-33) a fost stabilit de un layup în tranziție al lui Corpodean.

A doua jumătate a început cu o reușită de la semi-distanță a lui Vragovic, înainte de cele două puncte ale lui Spicer. Carter a răspuns printr-un coș în căciulă. Olteanu a fost forțat să ceară un timeout după triplele lui Cvetinovic și Vragovic. Darling a răspuns bine la acest timp de odihnă și a reușit patru puncte la rând. Carter a înscris un run de 6-0 al adversarilor, înainte ca Kosic să bifeze un layup facil și o triplă în fața apărării gazdelor. Vragovic a venit imediat cu un and-one la coșul advers. Croatul a lovit și de la semi-distanță pentru a duce scorul la 55-46. Defensiva roș-albaștrilor a continuat să evolueze la un nivel ridicat, iar înaintea sfertului patru, tabela indica 60-51.

Mâinea a redus diferența cu un coș de la semi-distanță. Athletic s-a apropiat la cinci puncte prin Spicer, dar Jackson a înscris imediat două puncte pentru echipa sa. Kosic a apropiat formația oaspete la o singură posesie cu un coș de la semi-distanță. Steaua s-a distanțat din nou la șase puncte, prin and one-ul lui Jackson. Vragovic a înscris de afară pentru ca roș-albaștrii să aibă un avans confortabil. Deși oaspeții au dat semne că pot ajunge măcar în prelungiri, în cele din urmă, formația din capitală s-a impus cu scorul de 76-72 și ajunge la un bilanț de 11-13 în Liga Națională. De cealaltă parte, Athletic Constanța are 10 victorii și 14 eșecuri.

În etapa următoare, Steaua primește vizita lui SCM Timișoara. Tot pe teren propriu va evolua și Athletic Constanța, în fața celor de la SCM U Craiova.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!