Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București și U-BT Cluj se duelează în debutul returului din sezonul regulat al LNBM

Steaua București și U-BT Cluj se duelează în debutul returului din sezonul regulat al LNBM

CSA Steaua București primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în primul meci al etapei a 16-a din Liga Națională de Baschet Masculin, rundă cu care se dă startul returului sezonului regulat. Disputa are loc la București marți seara, 18 ianuarie.

Steliștii au trecut cu bine peste primul meci oficial din 2022, impunându-se cu 86 la 78 pe teren propriu în fața lui CSM Târgu Jiu. Davor Konjevic și Zarko Djuric au pus împreună 42 de puncte pe tabelă, cu 14/28 din acțiune, primul menționat fiind principalul marcator al Stelei în meci. Tot în double figures a încheiat și Terrell Carter II, cu 16 puncte și 10 recuperări.

U-BT a evoluat în deplasare, la Constanța, de unde s-a întors cu a 14-a victorie în LNBM (79-65). Mihai Silvășan nu s-a putut baza în acel joc pe Dustin Hogue și Brandon Brown, cel din urmă confruntându-se cu o problemă la tendon, după cum a declarat tehnicianul campioanei României pentru site-ul clubului. Andrija Stipanovic a totalizat 17 puncte, iar Stefan Bircevic a fost la un pas de double-double împotriva lui Athletic Constanța.

Steaua și U-BT s-au întâlnit în sezonul 2021-22 de trei ori, printr-o dublă în prima fază a Cupei României și apoi în startul Ligii Naționale. Fiecare meci a fost adjudecat de ardeleni, 87-69 și 97-92 în CRBM respectiv 107-69 în campionat. Elijah Stewart a avut 18.0 puncte în medie în aceste întâlniri, iar Luca Colceag (11.0 puncte) și Octavian Șerbănescu (9.0) au fost autohtonii cei mai eficienți.

Un sportiv din tabăra clujenilor a fost împrumutat la CSA Steaua în cursul acestei stagiuni. Modibo Diaby are cinci meciuri alături de bucureșteni în LNBM, petrecând în medie patru minute pe parchet, perioadă în care are 0.4 recuperări în medie. Pivotul n-a reușit încă să marcheze pentru roș-albaștrii în campionat.

Trupa lui Eugen Ilie întrece Clujul doar la media recuperărilor ofensive (9.6) și la capace (2.9), în rest alb-negrii domină celelate date statistice. Înaintea meciului direct, Steaua este pe locul 9 în campionat, cu 7-6 bilanț, iar U-BT conduce clasamentul, fiind singura echipă fără eșec în LNBM.

Meciul de la București începe la ora 20.30 și va fi transmis în direct pe Digisport 4, LookSport și YouTube FRB TV.

*foto: u-bt.basketball (Manases Sándor)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!