Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Bucureşti învinge CSU Sibiu la debutul lui Claudiu Fometescu pe banca tehnică a "Roş-Albaştrilor"

Eduard Popa

Eduard Popa
13.01.2016

steaua_csu_sibiu

Steaua CSM Eximbank Bucureşti a reuşit să câştige partida cu CSU Atlassib Sibiu, scor 86-77, într-un meci restanţă contând pentru etapa a XIII-a din LNBM. A fost prima partidă în care Claudiu Fometescu a ocupat funcţia de antrenor principal interimar al "roş-albaştrilor".

Noul antrenor al Stelei a început meciul în formula Marinovic, Graham, Malesevic, Nicoară, Cooper. De partea cealaltă Dan Fleşeriu i-a trimis pe teren din primul minut pe Popa Calotă, Hardy, Mijajlovic, Lalovic şi Gilbert. Lalovic a înscris 2 coşuri din spatele semicercului şi 8 puncte în primele 4 minute pentru a pune CSU Sibiu în avantaj 10-4. Însă Steaua a reintrat treptat în joc, iar după tripla lui Marinovic egala situaţia la 18. Kevin Hardy de două ori şi Nikola Malesevic au închis tabela primului sfert la 22-20 pentru oaspeţi.

Echilibrul s-a păstrat şi în sfertul doi. Bill Amis a egalat la 22, pentru ca CSU Sibiu să răspundă prin dunkul lui  Michael Lee Harrison din pasa decisivă a lui Octavian Popa Calotă. Steaua avea să preia pentru prima dată conducerea la scorul de 31-30, după tripla din second chance points a lui Nikola Malesevic. De altfel steliştii aveau să intre cu un avantaj de 3 puncte la pauză, scor 41-38.

Gazdele aveau să înceapă şi sfertul trei ca din tun, conduşi de Miţă Paul care a înscris 7 puncte şi a oferit două pase decisive în timpul unui run de 14-5 care a dus scorul la 55-43. Însă sibienii au reintrat în joc iar intercepţia lui Igor Mijajlovic din finalul sfertului trei a stabilit diferenţa înaintea ultimei pătrimi a partidei la 5 puncte, scor 59-54.

Coşul lui Paul Graham la două minute după începutul sfertului patru a adus cel mai mare avantaj pentru stelişti, de 14 puncte, scor 68-54, în urma unui parţial de 9-0. Însă, în doar 4 minute CSU Sibiu avea să revină la 5 puncte, scor 72-67, după un coş de 3 puncte al aceluiaşi Lalovic. Malesevic a răspuns cu un coş de 3 puncte iar Steaua a reuşit să reziste până la finalul partidei, câştigând cu 86-77.

Nikola Malesevic la cel mai bun meci pentru "Roş-Albaştri"

Nikola Malesevic a avut cel mai bun meci al său de la venirea la Steaua. Sârbul a înscris 22 de puncte, cu 8/8 de la 2 puncte şi 2/5 de la 3 puncte. Bill Amis a reuşit la rândul său un meci foarte bun, cu un double double de 13 pct şi 13 recuperări şi 4 capace, Miţă Paul a înscris 13 puncte cu 6 pase decisive, iar Titus Nicoară şi Marko Marinovic 10 puncte.

De partea cealaltă Kevin Hardy a înscris 21 de puncte, cu 5 recuperări şi 4 pase decisive, Michael Harrison a înscris 16 puncte iar Boris Lalovic 15. Igor Mijajlovic a înscris 8 puncte, cu doar 1 din 6 de la 3, dar a reuşit şi 8 pase decisive.

Kevin Hardy, responsabil cu spectacolul

Guard-ul sibienilor a avut o prestaţie excelentă în partida de aseară. Kevin Hardy a reuşit 21 de puncte, 10 dintre ele în urma unor dunk-uri extrem de spectaculoase. În primul sfert Hardy a reuşit un and-one peste Chris Cooper. Apoi a scăpat singur pe contraatac în sfertul doi şi a reuşit un reverse de zile mari. În sfertul trei a reuşit un coast-to-coast finalizat cu slam dunk, iar la următorul atac a reuşit un dunk cu două mâini pe pătrundere. Pentru ca în ultimul sfert opera lui Hardy de deasupra inelului să fie completată de un alley-oop, din pasa decisivă a lui Igor Mijajlovic.

Singurul care a avut antidotul pentru Hardy a fost Bill Amis. Acesta a pus în meciul de ieri 4 capace, două dintre ele asupra conaţionalului său. Unul foarte frumos la începutul sfertului doi, pe panou, şi altul foarte important la sfârşitul meciului.

Întrebat la sfârşitul meciului de totalbaschet dacă a participat în vreun concurs de slam dunk, Hardy a spus că nu, dar şi-ar dori să o facă dacă va avea vreodată oportunitatea în România.

Sibienii au dominat fondul sonor din Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazul"

Aproximativ 20 de fani ai celor de la CSU Atlassib Sibiu au făcut deplasarea alături de "galben-albaştri" şi au dictat fondul sonor din Sală, profitând de absenţa Peluzei Sud care era prezentă de obicei la meciurile de acasă ale Stelei. Se pare că suporterii roş-albaştrilor au decis să boicoteze acest meci după ce în partida cu CSM CSU Oradea nu au avut loc să intre toţi în Sala Mihai Viteazul, motiv pentru care au plecat de la sală după numai 5 minute.

 

După această victorie Steaua urcă din nou pe poziţie de playoff, obţinând a noua victorie din 12 meciuri. De partea cealaltă CSU Sibiu a ajuns la 9 victorii şi 6 înfrângeri în LNBM.

În următorul meci de Liga Naţională elevii lui Claudiu Fometescu se vor deplasa pe terenul celor de la U BT Cluj-Napoca, în timp ce sibienii vor primi replica celor de la BCM U Piteşti.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!