Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va primi astăzi vizita celor de la CSU Atlassib Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
12.01.2016

steaua_csu_sibiu

Steaua CSM Eximbank Bucureşti va căuta să răzbune înfrângerea din Cupa României cu CSM CSU Oradea, la primul meci după demisia antrenorului Hristu Şapera. "Roş-Albaştrii" însă vor avea parte de un nou duel tare, de data aceasta în compania celor de la CSU Atlassib Sibiu, într-un meci restanţă din etapa a XII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM).

În weekend Steaua CSM a suferit o înfrângere dureroasă pe teren propriu, scor 76-72, în compania celor de la CSM CSU Oradea. Insuccesul i-a propulsat pe orădeni în FInal Four-ul Cupei României şi a dus la demisia lui Hristu Şapera din funcţia de antrenor principal al Stelei. La următoarele meciuri Claudiu Fometescu va prelua rolul de antrenor interimar al roş-albaştrilor.

Marko Marinovic reprezintă cel mai bun om al Stelei în campionat, cu 14 puncte şi 5,3 pase decisive, în timp ce Bill Amis a adunat 11,9 puncte şi 5,4 recuperări iar Titus Nicoară a strâns 10,7 puncte şi 6,9 recuperări.

De la Steaua vor lipsi în continuare şi în partida cu Atlassib Sibiu Levi Szijarto şi Pani Barac, în timp ce Gerald Lee e accidentat pentru restul sezonului.

Pentru CSU Atlassib Sibiu duelul din Capitală va reprezenta primul meci din 2016. În ultima partidă elevii lui Dan Fleşeriu au pierdut duelul din deplasare cu BC Mureş, scor 84-78. În acel meci sibienii au condus la pauză, scor 40-31, dar au căzut inexplicabil în actul al treilea, pierdut cu 28-7. Cel mai bun marcator din acel meci pentru CSU Sibiu a fost Igor Mijajlovic, cu 17 puncte.

Guard-ul Kevin Hardy a impresionat în acest sezon pentru sibieni, fiind cel mai bun marcator şi recuperator al echipei, cu 15,4 puncte şi 7,4 recuperări, la care a adăugat 3,3 pase decisive. De asemenea, colegul său din backcourt Octavian Popa Calotă are medii impresionante, de 14,5 puncte, 5,1 pase decisive şi 4,6 recuperări, iar Lawrence Gilbert este al treilea cel mai bun marcator al echipei cu 12,9 puncte pe meci.

Steaua CSM Eximbank Bucureşti are cele mai puţine partide jucate (11), dar şi cele mai puţine înfrângeri în LNBM (3), strângând 19 puncte, cu care se află doar pe locul 9. CSU Atlassib Sibiu are 14 meciuri jucate în acest sezon, cu 9 victorii şi 5 înfrângeri. Sibienii au adunat 23 de puncte şi se află pe locul 5 în LNBM.

Va fi cea de-a zecea confruntare dintre cele două echipe, steliştii având până acum un avantaj de 5-4, impunându-se în ultimele 3 întâlniri. În partida din tur disputată la Sibiu, Steaua s-a impus cu 76-60, Marko Marinovic fiind cel mai bun marcator al acelei partide, cu 18 puncte.

Meciul va fi arbitrat de o echipă formată din Laurenţiu Grigoraş, Bogdan Podar şi Ciprian Ciocan, cu Eugen Poenaru observator.

Partida dintre Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi CSU Atlassib Sibiu se va juca astăzi de la ora 20:00, în Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazul" din Capitală. Meciul va fi difuzat pe Digi Sport 2.

*foto: csufans

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!