Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank câștigă pe terenul lui CSM-U Oradea după un final încins

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.12.2015

Steaua CSM EximBank a obținut a 8-a victorie a sezonului după ce s-a impus în deplasare pe terenul lui CSM-U Oradea. Diferența dintre cele două echipe după 40 de minute a fost de o singură posesie, iar orădenii au avut trei șanse de a egala în ultimele 12 secunde ale meciului.

Cristian Achim i-a trimis din prima secundă pe parchet pe Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Uros Lucic și Salih Nuhanovic, în timp ce Hristu Șapera a răspuns cu Marko Marinovic, Aleksandar Rasic, Denis Ikovlev, Titus Nicoară și Gerald Lee.

Primul sfert al partidei a avut un debut antrenant, cu ambele echipe alternând la conducere. Rasic cu 5 puncte marcate la rând după jumătatea actului inaugural a mărit pentru prima dată ecartul dintre cele două formații, 22-16. Gazdele au reușit ca în ultimele două minute să nu primească coș, iar după primul interval scorul era egal, 25-25. În actul secund, Steaua a trăit exclusiv din aruncările de la 3 puncte și din aruncările de la linia de pedeapsă. Oradea a profitat de acest aspect și intra la cabine cu 4 puncte avantaj, 43-39.  

După reluarea jocului, Oradea a fost echipa care s-a aflat la timonă în sfertul trei. Doar Lee și Amis au găsit coșul bihorenilor din aproapiere în sfertul trei, iar aruncările de la distanță i-au ținut pe steliști în meci. La intrarea în ultimul minut al sfertului, Uros Lucic a dus diferența la 9 puncte în favoarea echipei sale, ecartul maxim avut de bihoreni în acest meci. Neobositul Rasic a închis însă sfertul cu o triplă pentru scorul de 59-53. Steaua a continuat și în actul decisiv să fie letală de la distanță. Rasic, Marinovic și Paul au făcut ca oaspeții să fie la conducere în permanență după minutul 3 al sfertului. În ciuda jocului fabulos de la distanță al steliștilor, încheiat cu 18 coșuri de 3 puncte, Oradea a ținut aproape. Cu 14 secunde înainte de final, Rasic a marcat o singură liberă, iar scorul era 79-77 pentru Steaua.  Oradea a avut șansa de a egala în trei rânduri, însă Franklin, Barac și Barnette au ratat șansa de a trimite meciul în prelungiri.

Aleksandar Rasic a fost cel mai bun jucător al partidei cu 27 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Marko Marinovic a terminat cu 16 puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări, iar Gerald Lee cu 15 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Sean Barnette a fost cel mai bun orădean cu 20 de puncte și 10 recuperări. Salih Nuhanovic l-a secondat pe american, cu 15 puncte și 8 recuperări.

foto: Cătălin Soare (sportaction.ro)

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    6 contra 13
    Cand vom avea odata un lot 13 din 13? Adica unu si unu.
    Echipa vizitatoare si-a lasat "acasa" tunarii,(adica jucatorii mai importanti), si noi cu 6 jucatori vrem sa facem fata la 13 jucatori?
    Cand pleaca un jucator ca Dilon, sa-l inlocuim cu alti doi de acelas calibru, nu numai cu unul...
    Mereu joaca echipa la victorie dar la meciurile grele ne scufundam.
    Multumesc

    cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Echipa
      O sa putem face ce zici când o sa avem buget. Din păcate cu cât îi plătește Steaua pe Lee și Rasic noi plătim toți cei 6 străini din lot. Nu putem compara bugetele echipelor.

      cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    • CSA Steaua București zob79:

      polo
      Mai luati din bugetul hotilor de la polo si redirectionati-l spre baschet; macar aici jucati cinstit

      cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    Raspunde
  • CSA Steaua București zob79 :

    accidentari
    Nu ne-am lasat intentionat acasa "tunarii"; din pacate, Barac, Szijarto si Dragusin sint accidentati. Conteaza mult lipsa primilor doi...Pani e singurul slasher autentic din lot, iar Levi un excelent aparator si totodata un om ce ofera minute importante de odihna lui Rasic si Marinovic. Colac peste pupaza, s-a accidentat si Ikovlev dupa 9 minute; am ajuns sa jucam cu Rosu, un baiat care n-are ce cauta in Divizia A.

    cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Mereu ...
      Nu e vorba ca au ramas intentionat acasa ... era sansa noastra sa folosim de acest moment.Sa castigam! Gresim in atac, gresim si in aparare in momentele cheie...de ce? Stiu, ca nimeni nu e perfect si nici profesionist nu e ("ca un profesionist nu greseste "), dar acelasi greseli facem...

      cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    • CSA Steaua București zob79:

      csm
      Oradea are o echipa bunicica, si cred ca va prinde fara probleme semifinalele. E justa observatia privind adincimea lotului, dar asta se va vedea numai in meciurile cu echipele de pe primele locuri. Primul 5 e solid si va face diferenta in majoritatea intilnirilor; personal, imi plac mult Franklin si Barnette. De asemenea, aveti antrenor; traseul Oradei i se datoreaza in mare masura lui Achim. Sincer, Oradea si Muresul mi se par singurele echipe care ne pot pune probleme in lupta pt titlu...

      cu 8 ani în urmă (12.12.2015)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Stranierii
      Da, se vede ca Barnette, Franklin au cu baschetul. Jos cu palaria pentru gestul lui Franklin ca nu a plecat la o echipa cu un sponsor mai mare dupa ce a revenit din Polonia.
      Da, si Muresul are un bun antrenor, mult conteaza antrenorul la o echipa. Problema e ca CSM U, nu poate pune mai multe probleme in lupta pentru titlu.

      cu 8 ani în urmă (13.12.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    6 + 7 = 13
    Numai cu buget mare poate o echipa sa gaseasca 13-14 jucatori de acelas calibru si sa aiba si experienta? Nu cred. Ca suporter astept sa vad O echipa de 13 jucatori cu experienta, care sa joace 13 contra 13 pe parcursul unui meci de 40 minute indiferent ca adversarul cate banci are in spate ca sponsor. Avem 5-6 jucatori buni si cu experienta dar nici ei nu rezista 40 minute pana se termina meciul.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Zob79creierul tau de mitic nu poate sa poarte o conversatie fara sa jignesti?? Acesta este baschet, nu fotbalul oierului pe care voi il adulati. Si totusi suntem in Ardeal unde oamenii de respecta intre ei. Te rog sa te uiti la un meci Oradea- Cluj -TG Mures -Sibiu -Timisoara daca vezi asemenea comentarii. Daca nu poti,abtine-te! Sa nu punem cainii rosii pe tine!

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    tsc_1980 nemiticule
    Tu,macar, ai citit ceva de Caragiale? Sa-ti dai seama ce reprezinta personajul de care sunte-ti obsedati?

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Meci frumos
    A fost un meci foarte frumos din care mi-as fi dorit să câștige Oradea,pt frumusețea sportului, și nu numai.Oricum Steaua a câștigat cu mare noroc cu aruncările de 3 și cu ghinionul Oradei de la ultima fază.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    parerea mea
    După mine meciul a fost foarte echilibrat, ambele echipe meritau sa câștige dar cum nu poate fi decât un învingător aseară diferența a fost facuta de niște amănunte din ultima faza. Asa ca aseară Steaua a fost mai buna decât CSM, cu foarte puțin am putea spune dar a fost buna. Restul de discuții ca a fost sau nu noroc, ca jucătorii au fost asa și pe dincolo, etc sunt povesti cu pesti, nerelevante. Strategia, forma de moment, inspirația, etc sunt elementele care determina deznodământul unui meci iar modul în care acestea interacționează fac din baschet sportul dinamic și imprevizibil pe care îl iubim.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @oldboy
    E adevărat ca a fost un meci echilibrat și ca balanța s-a înclinat în ultimul moment dar trebuie sa recunoști ca 18 coșuri de 3p nu o sa mai vedem prea curând. Pana acum maxim au fost 13 cosuri de 3p pe meci deci aseară Steaua a marcat cu 40% mai mult. Nu au avut soluții pt pătrundere. Doar Lee a mai marcat din spațiul de 3s în rest nimic. Nicoara 0p, Cooper 0p, Amis are 2 coșuri de 3p di 1 cos de 2p, Rasic doar de 3p, Markovic doar de 3p, Paul doar de 3p... E adevărat ca și jocul din afară semicercului face parte din jocul de baschet și din acest motiv victoria Stelei e obținută pe teren, dar... Sigur sunt subiectiv însă eu am văzut Oradea mai buna, fără sa contest victoria Stelei.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca tutz_44 :

    ULTIMA FAZA
    Nimeni nu a obesrvat ultima faza!!!! Barnette arunca la cos si un jucator al stelei bate cu mana in panou!!!! ASTA DUCE LA GOALTENDING(cos valabil). Meciul trebuia sa abiba prelungiri!!!!

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    Steaua a fost ieri echipa mai buna.Markovic si-a epuizat aruncarile la Sibiu si ieri nu i-a intrat nimic. In legatura cu Amis, omul chiar avea de ce sa fie frustrat. A avut cateva faculturi clare neprimite, cel mai grosolan la scorul de 67-66 cand s-a dus pe dunk si a luat o palma de toata frumusetea peste frunte (asta dupa alte doua faulturi clare neacordate.) In rest un meci spactaculos pentru un spectator neutru si cu o atmosfera foarte frumoasa in sala. Ce nu mi-a placut deloc a fost crainicul, omul ala urla jumatate din meci, chiar si atunci cand arunca adversarii libere, as putea spune ca e frate (la o scara un pic mai mica) cu ionut ala de la Asehotzi ce striga cat il tineau plamanii A-se-hotz, A-se-hotz. Nu cred ca la Oradea e nevoie de el pentru ca atmosfera e superba in momentele cand acesta tace.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @soso69
    După cum spuneam: forma de moment poate determina esențial rezultatul unui meci, end of story. Sincer sa fiu nu are relevanta câte coșuri au fost de 3 sau de 2 puncte totalul conteaza. Au fost mai buni atunci. Arbitrajul a fost cu greșeli în ambele părți dar cel puțin mie nu mi s-a părut părtinitor.

    cu 8 ani în urmă (13.12.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!