Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank îşi adjudecă cu greu primul meci al playoff-ului

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.04.2015

(2)

LNBM

Play-Off / Sferturile de finală

80-79

(23 - 19, 22 - 12, 15 - 26, 20 - 22)

M2: Sâmbătă, 11 aprilie - Ora 16:45

(Digi Sport)

Sala Polivalentă Bucureşti

(7)

1-0 Statistică M1 /Fișa M2 0-1

Steaua CSM EximBank Bucureşti şi-a trecut în cont prima victorie în playoff-ul Ligii Naţionale de Baschet masculin, după confruntarea ce a avut loc vineri seară la Sala Polivalentă din Bucureşti. Elevii lui Niksa Bavcevic au fost nevoiţi să transpire serios pentru a debuta cu dreptul în ediţia 2015 a playoff-ului. Partida s-a încheiat cu scorul de 80-79, pe sferturi 23-19, 22-12, 15-26, 20-22), orădenii fiind foarte aproape de a reveni şi a câştiga partida după ce au fost conduşi la o diferenţă de 17 puncte.

Cristian Achim a mizat pe un nucleu de jucători străini fără Nuhanovic, acesta fiind lăsat în afara lotului pentru meciul întâi. Ambele formaţii au folosit zece jucători în rotaţie, cu precizarea că bihorenii au avut patru sportivi cu zero unităţi la eficienţă, ţoţi români, dintre care unul făcând parte din cvintetul de start. De asemenea la Steaua doi jucători au terminat jocul cu minus la eficienţă.

În ceea ce priveşte partida oaspeţii au început mult mai bine primul sfert, conducând cu 8-4 respectiv 12-8, forţându-l pe Bavcevic să solicite primul timp de odihnă. Primul sfert a continuat sub semnul echilibrului, amfitronii izbutind să-l încheie cu un avantaj de 4 puncte, 23-19. De menţionat că Subotic a avut 11 puncte din cele 19 totale. Sfertul secund a fost unul dezamăgitor pentru bihoreni. Steliştii s-au distanţat considerabil dâns semne că se vor impune fără prea multe probleme. La pauza jocului tabela indica avantajul de 14 puncte al gazdelor, scor 45-31.

Reveniţi de la cabine bihorenii au izbutit, în primele şapte minute, un parţial de 22-8 pentru a echilibra jocul, scor 51-53. Acelaş avantaj minim s-a menţinut şi la capătul celor 30 de minute, scor 60-57 pentru gazde. Ultimul act a fost unul atractiv, ambele formaţii alternând la conducere. S-a mers cap-la-cap până în ultimele secunde, dovadă fiind faptul că în ultimele 27 de secunde s-au solicitat patru timp-uri de odihnă. Cu 90 de secunde rămase pe tabelă, Vlahovic a egalat situaţia la 76. Amis a refăcut diferenţa, iar Subotic s-a grăbit pe atacul echipei sale. Gazdele au avut şansa de a se distanţa pe tabelă, însă Barac greşeşte o pază ce ajunge în panoul advers, iar de acolo în mâinile bihorenilor. Ikonic îl faultează pe Dillon, iar australianul înscrie doar o liberă. Ikonic este la rândul său faultat, marcheză ambele libere şi duce scorul la 80-77. Rapid bihorenii înscriu prin Pantic, iar Bavcevic solicită timp de odihnă. Miţă Paul face o greşeală impardonabilă, cinci secunde, iar mingea revine bihorenilor. Dillon pregăteşte ultimul atac, îl angajează pe Pantic, care este departe de coş, acesta cade, mingea este bâlbâită, iar în cele din urmă ajunge la Markovic. Sârbul încearcă o aruncare în disperare, pe sirenă, însă aceasta nu găseşte ţinta, iar gazdele se impun cu 80-79.

Barac a fost cel mai bun om al gazdelor cu 19 puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive pentru 19 unităţi la eficienţă fiind urmat de Ikonic cu 15 puncte şi 8 recuperări. De la oaspeţi Subotic a avut 25 de puncte şi 27 de unităţi la eficienţă, iar Dillon 16 puncte şi 19 unităţi la eficienţă.

Meciul doi va avea loc sâmbătă dupămasă, de la orele 16:45.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!