Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM EximBank își adjudecă partida de la Cluj-Napoca

Paul Olar

Paul Olar
27.02.2016

72-76
     

Gazdele încep cu Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Branko Jorovic și Cătălin Baciu, în timp ce formația bucureșteană este alcătuită din Marko Marinovic, Levente Szijarto, Nikola Malasevic, Bill Amis și Chris Cooper.

Steaua câștigă angajamentul, însă întâmpină o defensivă crâncenă a adversarilor. Kyndall Dykes inaugurează tabela cu o aruncare de la semi-distanță, dar Marko Marinovic își folosește viteza și anulează reușita americanului. Marinovic este omul începutului de meci, sârbul marcând toate cele opt puncte ale Stelei din primele patru minute, 5-8, moment în care Marcel Țenter cere timp de odihnă. Proaspăt intrat pe teren, Nandor Kuti își lasă imediat amprenta asupra jocului. În primă instanță, tânărul jucător îi fură balonul mult mai experimentatului Marinovic și este atent la ratarea coechipierului Kyndall Dykes. Apoi, Kuti finalizează un alley-oop și își instalează echipa la conducere, 11-9. Combatantele își continuă parcursul echilibrat, iar actul se încheie cu un coș de la mare distanță marcat de Rolland Torok în ultima secundă, 19-20.

Sfertul secund demarează cu inexactități de ambele tabere, până când Filip Adamovic croșetează defensiva adversarilor și izbutește un coș cu fault, 22-20. Din nou, niciuna dintre formații nu poate să se desprindă. Atât Marcel Țenter, cât și Claudiu Fometescu încearcă diferite variante să își impună ritmul. Spre neșansa clujenilor, Branko Jorovic suferă o accidentare la genunchi, ce pare mai gravă decât cea de la începutul lunii ianuarie. Repriza se încheie la scorul de 34-33.

Chris Cooper deschide partea a doua cu un coș cu fault. Formațiile continuă parcursul echilibrat, U-BT ieșind în evidență prin combinații bune între Filip Adamovic și Rolland Torok. De partea cealaltă, Bill Amis prestează eficient în spațiul de trei secunde, acolo unde contribuie cu puncte sau recuperări. De asemenea, Marko Marinovic rămâne la fel de periculos din acțiune. Prim urmare, sfertul se încheie cu avantaj minim al amfitrionilor, 53-52.

U-BT este mai energică în debutul actului decisiv, Adrian Guțoaia reușind o combinație frumoasă cu Kyndall Dykes, americanul finalizând de sus, 59-54. Nikola Malasevic pedepsește gazdele în două rânduri din spatele arcului de cerc, 59-62, forțându-l pe Marcel Țenter să întrerupă partida cu un time-out. Steaua realizează o acțiune excepțională, ce îi are protagoniști pe Titus Nicoară și Porter Troupe, americanul scuturând plasa din spatele arcului de cerc, 61-65. Deși U-BT are forța să egaleze ulterior la 67, Bill Amis iese la rampă cu cinci puncte marcate la rând, 67-72, cu un minut rămas de joc. Muhamed Pasalic readuce sperante in tabara clujeana, dar Steaua gestioneaza perfect finalul si se impune.

Marko Marinovic a strâns 18 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Nikola Malasevic a adăugat 14 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Titus Nicoară și-a ajutat echipa cu 12 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Ivan Zigeranovic a contabilizat 20 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Filip Adamovic și Kyndall Dykes au combinat pentru 25 de puncte.

*Foto - Andor Marton