Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua CSM porneşte cu prima şansă în faţa CSM-U Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
09.04.2015

(2)


LNBM

Play-Off / Sferturile de finală

M1: Vineri, 10 aprilie - Ora 18:45

(Digi Sport)

M2: Sâmbătă, 11 aprilie - Ora 16:45

(Digi Sport)

Sala Polivalentă Bucureşti

(7)


0-0 Fișa M1 /Fișa M2 0-0

Steaua CSM EximBank Bucureşti şi CSMU Oradea se vor întâlni în primul tur al playoff-ului Ligii Naţionale de Baschet masculin. Primele două confruntări sunt programate a se desfăşura în cursul zilei de vineri, de la orele 18:45, respectiv sâmbătă, cu începere de la orele 16:45. Ambele jocuri vor fi transmise în direct din noua casă a şteliştilor, Sala Polivalentă din Bucureşti.

Dubla se anunţă a fi una extrem de de echilibrată, chiar dacă diferenţa de trepte din clasament este una de cinci lungimi. Cu toate acestea putem vorbi de o formaţie favorită dacă punem în balanţă avantajul terenului propriu sau scorul mecurilor directe din acest sezon regulat, 2-0 în favoarea trupei pregătite de Niska Bavcevic. Tot referitor la statistici, cu această prezenţă Steaua a revenit în playoff după o pauză de patru ani, precedenta participare datând din stagiunea 2010-2011. De asemenea, clasarea pe poziţia secundă în LNBM a însemnat cel mai bun rezultat al militarilor, din cadrul unui sezon regulat, înregistrat în ultimii 15 ani.

Pentru bihoreni aceasta este a cincia prezenţă consecutivă în playoff-ul LNBM, însă şi cea mai modestă clasare din tot aceşti ani. Statistica spune că niciodată o formaţie ce nu a beneficiat de avantajul terenului propriu nu a putut să avanseze în semifinalele playoff-ului. Datorită echilibrului din ultimul sezon regulat credem că această cutumă are toate şansele de a fi învinsă în playoff de una dintre formaţiile clasate pe locurile 5-8. Rămâne de văzut daca va fi Oradea, Piteşti, Mureş sau Timişoara.

În ceea ce priveşte infirmeria, ambele formaţii s-au confruntat cu mai multe probleme medicale pe parcursul sezonului. Pentru Cristian Achim inconvenientele par a fi dispărut, tehnicianul vâlcean având întreg lotul la dispoziţie timp de peste 20 de zile de la ultimul meci oficial respectiv un as în mânecă, pe Bogdan Ţîbîrnă. Cu alte cuvinte Achim a avut suficient timp pentru a putea surprinde adversarul din capitală, beneficiind şi o rotaţie care să-i pună la dispoziţie aceaste posibilităţi. Pentru gazde este foarte puţin probabil să-l revedem la treabă pe Travis Watson, al cărui sezon pare a fi încheiat datorită unei intervenţii chirurgicale nereuşite. 

Din punct de vedere tactic Cristian Achim va fi obligat să lase un sportiv străin în afara lotului, având de ales între o extremă şi un pivot. Pentru Niksa Bavcevic această chestiune nu reprezintă o problemă deoarece tehnicianul croat are la dispoziţie numai cinci jucători de altă naţionalitate. 

Un alt aspect ce ar putea conta decisiv în economia partidei este prestaţia lui Titus Nicoară. În ultimii ani sportivi români s-au motivat extrem de mult când au jucat împotriva clubului la care au evoluat în stagiunea precedentă, dovadă fiind ciferele statistice. Cel mai bun meci a lui Nicoară din întreg sezonul regulat s-a înregistrat pe teren propriu, împotriva bihorenilor, când Steaua s-a impus cu scorul de 92-75. Atunci sportivul de origine orădeană a avut 24 de puncte şi 15 recuperări pentru 34 de unităţi la eficienţă.

Un al doilea aspect ce ar putea influenţa jocul echipei gazde este desfăşurarea jocurilor în o sală nouă chiar înainte de debutul playoff-ului. Steliştii au procedat foarte inteligent când au decis să se mute cu tot cu panourile la care erau obişnuiţi să arunce sportivii, însă o altă problemă o reprezintă orientarea în spaţiu. Este bine cunoscut şi acceptat de marea majoritate a specialiştilor de pe mapamond că un jucător de baschet se orientează, pe parchet, după reperele din sala unde a efectuat cele mai multe antrenamente şi cu care este mult mai obişnuit decât adversarul. Din acest punct de vedere, teoretic şteliştii şi-au anihilat un posibil avantaj, însă au şanse mari de a dobândi unul nou: publicul.

Partida de sâmbătă va fi oficiată de arbitrii Bukuresti László,  Şerban Mircea ,  Bertalan István, iar cea de a doua de Grigoraş Laurenţiu,  Podar Bogdan ,  Epure Marius.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!