Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune în confruntarea cu CSA Steaua și obține o nouă victorie în LNBM

BCM U Pitești se impune în confruntarea cu CSA Steaua și obține o nouă victorie în LNBM

În debutul turneului găzduit de Sala Transilvania din Sibiu, BCM U Pitești a trecut de CSA Steaua cu scorul de 94 la 85 și a obținut a șaptea victorie stagională.

Formații de start:

CSA Steaua – Coconea, Mandache, O'Brien, Vranes și Creek;

BCM Pitești – Jeremic, Gajovic, Voinescu, Jevtovic și Bishop.

CSA Steaua a început mai bine partida, iar după aproximativ trei minute de joc conducea cu 13-6 după o triplă semnată de Creek. Argeșenii au revenit rapid în meci și au preluat conducerea pe tabelă grație unei serii de reușite semnate de Gheorghe, Jeremic și Jevtovic, scor 18-15.

La scorul de 19-18 în favoarea steliștilor, comisarul partidei, Viorel Constatinescu, s-a văzut nevoit să întrerupă partidă din cauza faptului că inelul din partea stângă a mesei tehnice a avut de suferit în urma unui slam dunk violent reușit de stelistul Jake O'Brien.

Partida s-a reluat după aproximativ 40 de minute, timp în care oficialii sălii au schimbat inelul defect.

Piteștenii au fost mai puțin afectați de întreruperea jocului și și-au adjudecat primul sfert cu scorul de 30 la 23. Mladen Jeremic a încheiat primul sfert cu 14 puncte marcate.

Același Jeremic a mărit diferența la peste 10 puncte cu un coș pe contraatac, 35-24, fapt care l-a obligat pe Safar să solicite primul timp de odihnă. Măciuca a scuturat plasa cu două triple consecutive și a dus scorul la 46-32 în favoarea echipei sale. Până la pauza mare, militarii au reușit să mai reducă un punct din diferență, astfel, după 20 de minute de joc tabela indica scorul de 51 la 38 în favoarea echipei din județul Argeș.

Steliștii au mărit intensitatea în defensivă și s-au apropiat periculos, 63-59, însă argeșenii au terminat foarte bine sfertul trei și au intrat în sfertul decisiv cu un avans de 9 puncte, 70-61.

Militarii au început mai bine și actul decisiv și au forțat din nou revenirea, dar Bishop a profitat de o pasă a lui Jeremic și refăcut diferența de două cifre cu un coș spectaculos, 74 la 64. Creek a dat o triplă la celălalt panou, iar Vranes a finalizat un cârlig și proporțiile scorului au fost din nou reduse, 76-69. Cu 3 minute înainte de fluierul final scorul era 83-76 după ce Vranes a reușit să transforme două libere. Creek a înscris o nouă triplă și a redus speranța în tabăra echipei sale, 88-83, dar Jevtovic s-a descurcat bine sub panou, a profitat de cele două libere obținute și a dus scorul la 90-83. Echipa din Capitală a încercat să mai schimbe soarta partidei, dar jucătorii lui Tudor Costescu au gestionat bine ultimul minut al partidei și s-au impus cu scorul de 94 la 85.

Remarcați

Nikola Jevtovic - 25 de puncte, 10 recuperări; Mladen Jeremic - 23 de puncte, 8 pase decisive; Tudor Gheorghe - 14 puncte, 5 pase decisive; 

Andrei Mandache - 21 de puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive, 4 intercepții; Ivan Vranes - 19 puncte; Radu Vîrnă - 18 puncte.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitesti

 

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!