Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua primește replica lui CSM-U Oradea în prima etapă a LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
03.10.2015

steaua_csm_oradea

În prima etapă a noului sezon din Liga Națională de Baschet Masculin, Steaua CSM Eximbank va primi pe teren propriu, în Sala Mihai Viteazul din Capitală, replica celor de la CSM-U Oradea, într-unul dintre cele mai interesante dueluri din etapa inaugurală a noii stagiuni. 

Steaua București va propune în noul sezon o echipă schimbată radical. Din lotul de anul trecut au mai rămas doar cinci jucători: Mihai Paul, Ionuț Drăgușin, Pani Barac, Bill Amis și Titus Nicoară. Antrenor principal a devenit în acest sezon Hristu Șapera, fost tehnician al celor de la Pitești. De asemenea, au fost aduși alți opt jucători: Levente Szijarto, Chris Cooper și Gerald Lee de la CSU Ploiești, Bogdan Popa de la Unicaja Malaga, Adrian Roșu de la Miercurea Ciuc, Marko Marinovic de la Olimpija Ljubljana, Denis Ikovlev de la Slask Wroclaw și Aleksandar Rasic de la Konyaspor.

Grație acestor transferuri, Steaua București, singura echipă românească în EuroCup, este considerată una dintre favoritele la titlul Ligii Naționale în acest sezon. 

De partea cealaltă CSM-U Oradea încearcă să revină la forma de acum două sezoane, când au ajuns până în finala LNBM. Sezonul trecut bihorenii au fost măcinați de accidentări, dar cu toate acestea au reușit să termine pe locul 7 ce le-a permis să acceadă în playoff. 

Bihorenii au făcut și ei o serie de achiziții pentru acest sezon, printre care se numără Andrei Mandache și Sean Barnette de la U BT Cluj, Will Franklin de la Twarde Pierniki, Uros Lucic de la MZT Skopje, Nemanja Barac de la Konstantin Nis și juniorul Bogdan Nicolescu. Aceștia se vor alătura lotului din care mai fac parte Bogdan Țibârnă, Dani Popescu, Radovan Markovic, Radu Pasca, Salih Nuhanovic și Sergiu Pop

În primele partide desfășurate de cele două echipe în acest sezon, în primul tur din Cupa României, Steaua București a obținut o calificare destul de complicată în compania celor de la Universitatea Craiova, pe care i-a învins în deplasare 79-71 și cu care a remizat acasă, scor 81-81.

CSM Oradea a câștigat singurul meci disputat, în deplasare la Gaz Metan Mediaș cu scorul de 86-73, având în continuare de disputat returul primului tur al Cupei.

Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul trecut de cinci ori, de fiecare dată victoria revenindu-le „Roș-Albaștrilor”: 94-93 și 92-75 în sezonul regulat, și 80-79, 79-77 și 91-86 în prima rundă a playoff-ului din stagiunea precedentă. Grație acestor victorii Steaua a preluat conducerea în ceea ce privește întâlnirile directe all-time, cu 7-4. Ultima victorie pentru bihoreni în duelurile cu Steaua a venit pe terenul ”Militarilor”, pe 15 martie 2014, scor 97-83. 

Urmează de văzut dacă orădenii vor putea reuși încă o dată o astfel de prestație și în meciul care se va desfășura duminică, 4 octombrie, de la ora 19:45, la Sala „Mihai Viteazu” din Capitală. 

Sursa foto: facebook Steaua Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Forza CSM Oradea
    Ar fi cazul sa invingem din nou la Bucuresti!
    Hai baieti pe ei ca se poate...Forza CSM Oradea!

    cu 8 ani în urmă (04.10.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!