Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua s-a impus fără probleme în fața vicecampioanei CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2015

LNBM

Etapa 18

92-75

Sala „Mihai Viteazul” 

București

14-2 Statistică 10-7

Bucureștenii de la Steaua CSM EximBank au trecut pe teren propriu de CSM-U Oradea cu scorul de 92-75, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 18 din Liga Națională de Baschet Masculin. Steaua rămâne echipa cu cele mai puține înfrângeri din campionat, 2 la număr, având în tot acest timp 14 victorii. De cealaltă parte, vicecampionii au un bilanț de 10 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

Startul confruntării din Sala „Mihai Viteazul” a fost unul echilibrat, fără ca cele două echipe să forțeze exagerat, nici pe fază ofensivă, nici în defensivă. Totuși, gazdele și-au adjudecat sfertul inaugural cu 22-21. Actul secund s-a scurs în totalitate la discreția roș-albaștrilor din Capitală, care au apăsat pedala de accelerație și astfel s-au desprins la 11 puncte de ordădeni până la pauză, scor 47-36. 

Secvența de după pauza mare a fost asemănătoare cu cea secundă. Steliștii au continuat forcing-ul ofensiv, iar coroborat cu inexactitățile din lotul lui Achim, primii și-au adjudecat din nou sfertul cu un parțial de 26-17. Astfel, înaintea sfertului decisiv amfitrionii aveau un ecart de 20 de puncte, scor 73-53, iar problema echipei câștigătoare nu mai putea fi pusă în discuție. Ultimele 10 minue de joc le-au aparținut oaspeților, aceștia impunându-se cu 22-19, însă, victoria finală s-a dus în contul celor de la Steaua CSM EximBank, liderul la zi din LNBM. 

Principalele capitole statistice în care Steaua a fost net superioară Oradiei au fost acelea ale procentelor la aruncările libere (92% 11/12 - 61% 11/18), recuperărilor (50/39) și paselor decisive (19/12). 

Cei mai buni jucători din lotul Stelei au fost W. Amis (24 de puncte și 13 recuperări), respectiv T. Nicoară (24 de puncte și 15 recuperări). Celelalte puncte ale bucureștenilor au fost marcate de G. Ikonic 11, P. Barac 11 (5 recuperări), M. Paul 8, C. Everrett 6, A. Tudor 4 (5 pase decisive), I. Drăgușin 2 (6 recuperări) și I. Dodoc 2. 

Punctele echipei din Oradea au fost marcate de A. Vlahovic 19 (5 pase decisive), D. Dillon 13 (8 pase decisive), M. Pantic 13 (8 pase decisive), R. Markovic 9, V. Subotic 7, S. Lupusavei 6, S. Nuhanovic 4, R. Pașca 2 (5 recuperări), respectiv V. Corpodean 2. 

În runda următoare, Steaua se va deplasa în fieful celor de la CSU Atlassib Sibiu, timp în care CSM-U Oradea va primi în Arena „Antonio Alexe” din Oradea pe Timba Timișoara. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.ro)

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    CSM Oradea
    Jucam din ce in ce mai bine, iar in ritmul asta vom iesi pe locul 8...speram! Se vede mana lui ...Sere!!!

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay :

    exact
    Adevărul e ca Sere nu a băgat mingea in cos! Mama lui de manager! Si cel mai prost au jucat Tibirna,Popescu,Gutoaia si Hatten! Ahh dar nu contează asta! Haide Steaua!

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    sere
    Intr-adevar Sere nu a bagat mingea in cos , dar baga mana in bani si aduce jucatori de trei parale. Vezi ce joaca Denison, Will in Polonia! Au renuntat la Gutoaia, dar il tin pe Hatten... Lui Titus nu i-a dat banii ceruti pentru ca nu-i mai ajungeau lui dl sere

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vlad :

    Oradea
    Joaca ok doar ca Sasha e clar ca nu s-a integrat inca in echipa. N-am vazut nicio pasa buna la interior de-a lui ieri.
    Asta in conditiile in care Achim a fortat cu 2 pivoti in majoritatea timpului. Cred ca ar fi fost mai inspirat daca-l lasa pe Nuhanovic si-l tinea pe Krapic care are si aruncare de 3 puncte. Asa a fost mult mai usor pt stelisti sa aglomereze caciula fara sa le fie frica prea mare de aruncarea de afara (mai ales ca nici Pasca n-a reusit nicio aruncare de 3 desi a incercat cateva).

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @lublaj
    Mai ce cunoscători au devenit unii peste noapte. De unde știi tu ca nu au vrut sa-l tina pe Franklin sau Nicoara la echipa? Dacă ești așa de "darnic" de ce nu găsești și tu unul sau doi sponsorizate care sa aducă măcar 10-20000 euro pe sezon și atunci poți da cu pietre. Dacă Hatten s-a accidentat trebuia dat afară? Nu uita ca unul dintre remarcați tai,Franklin, a fost plătit un an integral fără sa joace și apoi a jucat 2 ani excelent. Gutoaia nu vrut momentan sa semneze pe încă un an, a lăsat poarta deschisa și probabil vor fi noi negocieri. Referitor la Nicoara acolo e cu totul altceva: deși a spus ca prima șansă o avea Oradea, de fapt el a venit la negocieri cu decizia luată (e adevărat ca nu capul a luat decizia sau mai bine zis nu capul mare a luat decizia).
    Am pierdut un meci în care putini ne dădeau șanse. Nu înțeleg de unde atâtea acuze? Sunteți suporteri sau băgători de seama? Lasati-i pe Achit și Sere sa-mi facă treaba pt ca pana una alta datorita lor a avut Oradea rezultate.

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    sosu69
    Ai dreptate tu cunoscatorule. Pana acum datorita lor a avut oradea rezultate, dar de acum incolo ...
    In ceea ce priveste "unul sau doi sponsorizate" pentru sere s-au gasit dar pentru Nicoara ba, exact ca pe vremea lui kosa care l-a indepartat pe oradean de la echipa.

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @lublaj
    Poti sa ai orice parere vreim dar ca sa nu te faci de ras ar fi bine sa stii despre ce vorbesti.Ca sa poti sa dormi linistit deseara iti spun Ca titu$ pleca oricum la bucuresti, indiferent cati bani ii dadea Oradea deoarece prietena/sotia lui s-a stabilit in bucuresti.Daca vrei putem continua cu exemple punctuale dar e de ajuns pentru acum.

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @lublaj
    Eu unul nu am luat la mișto pe nimeni și nici nu mă consider un cunoscător. Așa ca te rog sa păstrăm un dialog decent.
    Referitor la Nicoara ti-a răspuns ts_cata. Dacă știi mai multe despre "sponsorizari" dedicate lui Sere te rog sa dezvolți subiectul ca sunt și eu curios. Dacă doar bănuiești e cu totul altceva. Eu îl văd dedicat echipei și sa știi ca nu e ușor sa găsești sponsori în Oradea .

    cu 9 ani în urmă (08.02.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    la rece...
    Salutare... pe mine unul nu ma deranjeaza faptul ca am pierdut de la Steaua, oarecum era de asteptat, insa sunt suparat pentru maniera in care am pierdut. Probabil ca a fost o greseala sa il lasam pe Krapic in afara lotului pentru acest meci, insa cine stie care era dezonodamantul in cazul in care ar fi jucat. E clar ca Vlahovic mai are mult de munca pana sa se integreze in echipa, desi individual s-a descurcat binisor sambata, insa nu acesta este rolul unui PG. Putem sa plangem mult si bine dupa Titus, dupa Will sau Sean, insa si cu echipa pe care o avem la ora actuala, tinand cont si de infirmeria plina, cred ca ne descurcam onorabil deocamdata, chiar in conditiile in care suntem in scadere de forma. Sper insa ca pana la play off sa se inchege echipa si sa ajungem cel putin in semifinale. Avem potential si putem creste. Am incredere ca Achim va gasi formula castigatoare pana la urma. Hai CSM!!!

    cu 9 ani în urmă (09.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!