Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SuperCupa României va avea loc în 27 septembrie

SuperCupa României va avea loc în 27 septembrie

În stagiunea 2021-2022, U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari au reușit să repete isprava din sezonul 2020-2021 și și-au adjudecat din nou campionatul, respectiv Cupa României. Prin urmare, cele două formații se vor întâlni încă o dată în SuperCupa României.

Ediția precedentă a baschetului intern a fost deschisă de confruntarea dintre U-BT și Voluntari, din SuperCupa României. Într-un meci disputat la Târgu Jiu, alb-negrii au reușit să se impună cu scorul de 89 la 82, grație celor 68 de puncte înscrise de Elijah Stewart, Andrija Stipanovic, Patrick Richard și Toni Katic.

CSO Voluntari și-a luat revanșa în Cupa României și a învins-o pe U-Banca Transilvania la un punct, 81-80, în semifinala competiției. Liderul alb-albaștrilor a fost Vlad Moldoveanu, care a izbutit 22 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. În actul decisiv, elevii lui Sașa Ocokoljic au trecut și de SCM U Craiova (89-75), obținând astfel a doua Cupa a României consecutivă.

Sezonul 2021-2022 s-a încheiat cu finala Ligii Naționale, în care s-au întâlnit tot U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari. După primele două jocuri, disputate în BTarena, scorul era 1-1. Însă, la Voluntari, jucătorii lui Mihai Silvășan s-au mobilizat foarte bine, au câștigat ambele confruntări și și-au adjudecat al doilea titlu național consecutiv.

Așadar, în SuperCupa României se vor întâlni aceleași echipe ca în ediția precedentă. Duelul pentru primul trofeu al stagiunii va avea loc în 27 septembrie, locația fiind încă necunoscută.

Până în acest moment, ambele grupări au mutat pe piața transferurilor, dar CSO Voluntari este mai aproape de definitivarea lotului.

Ilfovenii i-au păstrat pe Sașa Ocokoljic, Rolland Torok, David Vida, Ionuț Voicu, Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher și Eric Thompson și i-au transferat pe Lucas Tohătan, Dragoș Axinte, Rasheed Moore și Darko Planinic. Așadar, în acest moment, CSO Voluntari ar mai avea nevoie de un baschetbalist străin.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca va mai transfera trei jucători din străinătate. Iată cum arată lotul lui Mihai Silvășan: Nandor Kuti, Eduard Roschnasfsky, Patrick Richard, Emanuel Cățe, Andrija Stipanovic, Stefan Bircevic și Jordan Taylor.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!