Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. BC Mureș se desparte de Matija Ceskovic și Sammy Emile

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.12.2014

BC Mureș continuă mișcările de trupe la nivelul lotului de jucători. Conform unor surse de încredere ale site-ului nostru, echipa din Târgu Mureș se va despărți de doi jucători, Matija Ceskovic respectiv Sammy Emile.

Matija Ceskovic a revenit la BC Mureș în această vară după un periplu de un sezon la CSU Sibiu. Fundașul în vârstă de 33 de ani a mai evoluat la Târgu Mureș și în sezonul 2012/2013. În acest sezon, Ceskovic a jucat în 12 partide sub comanda lui Srecko Sekulovic și a înregistrat medii de 12.9 puncte, 1.8 recuperări și 2.4 pase decisive și cu procentaje de 50.6% de la 2 puncte, 29.8% de la 3 puncte și 85.7% de la linia de libere.

Al doilea jucător la care BC Mureș va renunța este Sammy Emile. Americanul a făcut pentru prima dată cunoștință cu baschetul din România în această vară. De la venirea la formaţia mureșană, extrema a jucat 7 meciuri în Liga Națională de Baschet Masculin unde a avut medii de 6.0 puncte, 1.9 recuperări și 1.0 pase decisive în 18:13 minute jucate în medie pe meci.

De menționat este faptul că BC Mureș l-a readus în România pe Kyndall Dykes, un jucător care a impresionat în perioada în care a evoluat la U Mobitelco Cluj (actuala U BT), când a devenit și campion al României.

Schimbările care survin în cadrul echipei conduse de Srecko Sekulovic sunt datorate parcursului slab al echipei. La finalul turului de campionat, BC Mureș ocupă abia locul 9 cu record de 5 victorii și 7 înfrângeri.

20 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    ...
    BC Mures are un lot valoros ar mai avea nevoie si de un antrenor pe masura, unul care poate impune o disciplina tactica.

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mariuscalin :

    Ceskovic
    Nu prea pot sa inteleg cum acest jucator nu este bun pentru noi, dar anul trecut a fost printre vedete la Sibiu si a ratat de putin semifinala.

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pana mea, eu am fost impresionat de el aseara, a facut niste depasiri de parca era un Ferrari in lupta nedreapta cu niste Trabanturi rablagite......

      cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș hubatheo :

    Surse
    Acum iar sunt de incredere sursele voastre? Acum o lună v-ați certat cu sursele :)))))

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Foarte gresit, problema a fost cu conducerea clubului si nu cu sursele!

      cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      ??????
      de unde stii tu cu cine a fost problema? Se pare ca le stii pe toate!!

      cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Usor tme ca-ti crapa o vena..... tu ai inteles gresit mesajul meu si eu al antevorbitorului..... iar raspunsul meu era strict la articolul de aici fara insinuari sau aluzii!

      Sarbatori fericite si daca ai fost la Cluj mare rusine sa iti fie :D ca nu ai anuntat!

      cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      sarbatori fericite
      si tie nu am putut sa merg am fost retinut cu sarbatorile, poate reusesti sa vii tu in retur si putem sa ne-ntilnim sa mai stam de vorba

      cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      :D am uitat sa raspund, daca voi fi in tara probabil ca voi veni, voi anunta asta(daca ii careva care vrea sa ma bata sa stie exact unde ma gaseste :))))) )!

      cu 9 ani în urmă (28.12.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Lebron :

    Ceskovic
    Ceskovic este unul dintre jucatorii utili echipei...de altii trebuie scapat...de exemplu Peciukakas care este sub orice critica in acest sezon...de asemenea nu inteleg ce tot il forteaza pe Lazar L e cel mai slab pivot ever, nici forta, nici tehnica mai bine ar juca Jakab cred ca ar fi mai util...in fine avem nevoie de un antrenor nou! De cand e la echipa eu nu am vazut nici macar o schema de joc, totul se bazeaza pe realizarile individuale ale jucatorilor + aruncari de 3 puncte...si cand a luat locul II a avut noroc cu echipa de shooteri de 3 pct ca in rest nici o schema, cum vezi de exemplu la Oradea. Parerea mea :))))

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    hm-hm
    Cam devreme pentru despartire. Cel putin de Ceskovic! Eu as astepta sa vad cateva meciuri ale lui Dykes si doar dupa as decide cine sa plece.
    Sunt de acord cu Lebron, in acest sezon Peciukas este mult mai slab decat in sezoanele trecute, poate-poate el ar trebui sa plece in locul lui Matija.

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    ma intreb ...
    nu pot sa nu ma intreb ?! ... daca Ceskovic pleaca si cu Adamovic se intampla ceva (accidentare?!) vom juca cu Polyak pe 1?

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    Mda
    ce e bun la Mures..e ca e plin de antrenori care ar putea prelua echipa....uitati va mai sus la commenturi..ei sunt..😃

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Fortza Cesko
    Pff daca e, trimiteti-l la noi, pe noi chiar ne-a ajutat mult anul trecut, iar el s-a simtit bine aici.

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014)
    • BC CSU Sibiu just me:

      daca, daca
      daca s-a simtit asa de bine la noi, de ce a plecat dupa doar 1 an?

      cu 9 ani în urmă (25.12.2014)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Salariu prea mare
      Din ce stiu eu ar fi cerut un salariu mai mare pentru ca a vazut ca e unul din pilonii echipei...

      cu 9 ani în urmă (25.12.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U BT
    Cesko este un aruncator de temut! Anul trecut cand a jucat la Cluj , Kubo a stat lipit de el , cum era lasat liber, mingea era in cos , si era de trei! De el mi-a fost cel mai frica in meciul de ieri!
    Daca tot nu l-am luat pa Dykes , paote il primi de la mos pe Cesko!

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș ivan :

    Cesko
    Sint de acord ''Lebron'', Ceskovic este (a fost ?) mai util echipei decit Peciukas , chiar daca ultimul a avut prestatii f bune in sezoanele trecute . In sezonul acesta a fost o catastrofa si a fost tinut exagerat de mult in teren in multe meciuri . Deasemenea cred ca este nevoie de un antrenor nou , Sekulovic este un antrenor f bun , dar in acest sezon s-au pierdut mai multe meciuri pe greselile lui , dupa parerea mea . Tare mi-e teama ca Dykes nu va da randamentul asteptat sub comanda lui , fiind evident ca Sekulovic nu agreeaza stilul american . Ar fi extraordinar insa , ca eu sa ma insel si parerile mele sa fie toate gresite ! Craciun fericit !

    cu 9 ani în urmă (24.12.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    Parerea mea personala
    Eu consider problema BC Mures oarecum diferit. Nu am surse in interiorul echipei dar stind in spatele bancii de multi ani am inceput sa vad si alte lucruri. Banuiesc ca in urma rezultatelor de anul trecut si de acum 2 ani Sekulovic a avut pretentii salariale care probabil nu au putut fi satisfacute. De aici, si poate din razbunare, vine asa zisa pasivitate a antrenorului care, sa fim bine intelesi, nu e deloc un antrenor rau. Asa s-ar explica infringerile la echipe mai slabe dpdv al jucatorilor datorate unui non-combat al antrenorului (mai ales in sfertul 4) dar si "surprizele" gen victoria in deplasare cu Asesoft. Bazindu-se pe sustinerea publicului, Sekulovic isi permite sa faca asemenea figuri.

    Referitor la alegerea jucatorilor, deja devine penibil ce se intimpla la Mures. Ceskovic e cel mai bun SG pe care l-am avut de multa vreme si joaca excelent si PG. De ce sa il trimiti acasa? Pentru ca e egoist? Asa s-a zis si acum 2 ani cind in locul lui a fost adus Martinic. Care e mai egoist dintre cei doi? De ce il aduci inapoi daca stii ce poate si stii ca nu iti place? Pe da alta parte jucatorii americani nu au nici o sansa la Mures atita vreme cit nu ii joci doar in momente dificile si alaturi de rezerve care la rindul lor nu prind minute. Asa a fost cazul lui Brown si Emile, sper sa nu pateasca si Dykes la fel.

    cu 9 ani în urmă (25.12.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    la pascut
    Am citit comentariile de mai sus si m-am minunat cat de vasta este imaginatia unora :) Sa crezi ca Sekulovic este in stare (indiferent de motive) sa piarda meciuri ca razbunare (vezi doamne ca nu a primit salar mai mare) denota un grad mare de naivitate asta ca sa fiu elegant in exprimare:). Pai daca nu ii convenea salarul oferit azi vara nu ramanea si pleca ca nu l-a fortat nimeni sa semneze cu noi! Cat despre plecarea lui Emile acesta este logica deoarece nu a dat randament cat despre Ceskovic aici sunt mai multe aspecte si singurul care stie motivele pentru care pleaca sunt antrenorul si conducerea.

    cu 9 ani în urmă (28.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!