Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. David Lawrence se află în stare de suspendare pentru dopaj

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.05.2012

David Lawrence a fost găsit dopat în cadrul unui control efectuat recent. Acesta este motivul real pentru care americanul nu a jucat în Meciul 3 al seriei dintre U Mobitelco Cluj-Napoca și BC Timișoara în semifinalele Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12.

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a trimis o înștiințare oficială clubului de pe Someș cu privire la situația lui Lawrence, motiv pentru care campioana din anul 2011 a trebuit să se conformeze și l-a trecut pe Philip Jones pe foaia oficială în locul lui Lawrence.

De notat faptul că David Lawrence se află la cea de-a doua abatere de acest gen. El a fost depistat dopat și în sezonul competițional 2009/10, tot în calitate de jucător legitimat la U Mobitelco Cluj-Napoca. În aceste condiții pedeapsa va fi mult mai aspră, americanul urmând să fie suspendat doi ani.

Matt Gibson, fostul fundaș al lui U Mobitelco Cluj-Napoca, a fost suspendat pentru doi ani de zile după ce a testat pozitiv pentru a doua oară.

Acest lucru vine să confirme faptul că sursele TotalBaschet, care au susținut încă înaintea începerii semifinalei că un jucător al lui U Mobitelco Cluj a fost găsit dopat, sunt de încredere și că scopul acestui site rămâne în continuare neschimbat: prezentarea faptelor și a adevăratei fațe a baschetului românesc. Frumoasă sau urâtă, aceasta trebuie făcută publică. Pentru ca atunci când cineva comite o greșeală să răspundă pentru propriile acțiuni.

9 comentarii la aceasta stire:
  • Pitagora :

    Lawrence,
    sper să pleci cât mai curând că ai f-u-*** toată echipa cu rezultatul pozitiv care ţi-a ieşit acum, într-un moment decisiv. Întoarce în ghetoul de unde eşti, ai MAI avut O şansă de care nu ai profitat! Sper să nu se mai aducă astfel de exemplare labile psihic la noi în echipă. Singurii de încredere sunt doar sârbii. Eu le-aş da credit 100%.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • realHQ :

    ? @totalbaschet
    Incredibila secventa temporala, totusi: TOTALBASCHET sustine "inca inaintea inceperii semifinalei ca un jucator de la U-Mobitelco a fost gasit dopat" ; apoi "in urma unui control recent" (trust me: Vermesan, meciul 2 din semifinala de la TM) DL e gasit dopat; ce naiba?!?! voi anticipati lucruri care urmeaza sa se intample in viitor ?! sau daca nu voi atunci dl. Vermesan e parapsihicul care citeste viitorul si va sopteste pe ascuns ponturile?! O lamurire va rog!

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • brylu :

    @realHQ
    Lawrence a facut testul antidoping in ultimul meci din campionat, cu Sibiul.

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • drew01 :

    @Pitagora.
    Sarbi? hai serios...sarbii nu sunt altceva decat un risc scazut pentru antrenori. aia intra in teren si fac exact ce zic antrenorii pt ca nu au un creier al lor. daca un antrenor ii zice unui american o prostie, ala nu va face ce ii zice antrenorul in teren, pt ca are coloana vertebrala si stie ca exista alte solutii. daca un antrenor ii zice unui sarb orice prostie pe teren, sarbul exact aia face. sarbii sunt niste roboti, atata tot. [comentariu moderat]. lasa-ma in pace cu sarbii tai ca nu stii ce vorbesti

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • bogdan13 :

    in sfarsit
    multa apa a trecut pe somes pana l-au prins si pe Laurentiu ! cei avizati stiau asta de foarte mult timp. oricum nu mai era acelasi jucator dupa operatia la genunchi, dar cred ca era jucatorul cu cea mai mare detenta din cati am vazut in campionatul Romaniei, ajungea cu capul la inel !

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • Costin :

    @drew01
    Ai grijă la limbaj....La următoarea abatere, ban..

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • realHQ :

    mda
    Regula asta nu se prea aplica la noi. Singura finala pierduta de Asesoft in ultimii "n" ani a fost cea de anul trecut. Cand a fost singurul an in care n-au avut nici un sarb in echipa. :D. Anul asta, dupa un campionat ezitant, de cand l-a lovit diareea la inceputul playoffului pe Hargrove (care era singurul lor american) calca din nou totul in picioare. Cealalta finalista, Timisoara, are doar un american 9extrem de disciplinat) si restul sarbi. Revelatia Oradea are la americani de numa'. Castigatoarea Cupei e Pitestiul - cu Kinloch si atat. Iar dintre echipele cu pretentii care s-au bazat la greu pe americani... Sibiul failed, Muresul dezamagitor...etc. Ce au in comun toate echipele de succes de mai sus? Pe Arnautovic, Badjnarevic, Costescu, Achim. Adica antrenori "cu creier". Care au nevoie de jucatori inteligeni, care sa INTELEAGA si sa le execute intocmai schemele si nu sa inventeze ei povesti pe teren "ca stiu mai bine". Adica de obicei nu americani. Sigur, explozia, ruperea de ritm, fantezia ti-o poate aduce cateodata mai bine un american. Dar jocul de baschet este (inca) un joc de echipa, unde "there is no "I" in "team"". Si doar Inaltimea Sa Michael Jordan are dreptul sa completeze "but there is "I" in "win"" :).

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ucj :

    !!!
    Serbia rules !!!!

    cu 12 ani în urmă (06.05.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hell :

    FRB
    Din pacate pe site la FIBA ( http://www.fiba.com/pages/eng/fc/expe/medi/antiDopi/p/openNodeIDs/1230/selNodeID/1230/dopiCase.html) unicul care apare ca suspendat este Monty MACK (ma refer la campionatul nostru de Baschet FRB Tocala)... ori nu publica FIBA tot ori draga noastra de federatie nu transmite datele deoarece nu scrie nici de HArgrove, nici de Burlacu nici de Lawrence..... In fine testul asta ar trebui sa fie numit antidrog nu antidoping deoarece ierburile astea nu iti imbunatatesc performantele ci doar te transforma in leguma pentru cateva ore ..... In fine daca atat a fost in stare DL inseamna ca este labil rau de tot

    cu 12 ani în urmă (07.05.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!