Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

SURSE. Mediaş după Mandache şi Guţoaia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
16.06.2012

Gaz Metan Mediaş se află în căutări avansate pentru a acoperi mai multe posturi. Astfel, după ce ne-a parvenit informaţia potrivit căreia trupa preluată de către Marcel Ţenter negociază cu pivotul Aleksandar Mladenovic, alte două nume par a fi în vizorul grupării din judeţul Sibiu.

Este vorba despre doi baschetbalişti autohtoni: Andrei Mandache şi Adrian Guţoaia.

Primul a petrecut sezonul 2011/12 în Cipru, acolo unde a câştigat cupa şi a devenit vicecampion naţional. Arădeanul Mandache a jucat la nivel de Divizia A pentru CSM Oradea, CSU Braşov, CS Otopeni şi Steaua Bucureşti. De asemenea, el a petrecut un sezon în liga universitară nord-americană.

Fundaşul în vârstă de 25 ani, de 1.89 metri a bifat şase prezenţe în FIBA EuroChallenge, pe parcurusul sezonului 2011/12, având medii de 1.2 puncte, 2.0 pase decisive, 1.3 recuperări, 0.3 intercepţii şi 1.5 posesii pierdute în 15.5 minute pe meci.

În schimb, gălăţeanul Guţoaia a jucat la Energia Rovinari, alături de care a pătruns în playoff-ul Diviziei A. A bifat 32 de prezenţe în campionat, având medii de 5.0 puncte, 1.7 recuperări, 1.0 pase decisive, 1.0 intercepţii şi 1.0 posesii pierdute în aproape 16 minute de joc.  El a participat la All Star Game-ul baschetului românesc de la Timişoara, acolo unde a câştigat concursul de slam dunk.

Extrema de 22 ani ce măsoară 1.96 metri a mai jucat la nivel de Divizia A pentru Steaua şi CSU Ploieşti.

De notat că atât Mandache cât şi Guţoaia au fost membri de bază ai echipelor naţionale de juniori şi tineret, iar vara trecută au făcut parte din reprezentativa universitară. Rămâne de văzut în ce măsură negocierile dintre Gaz Metan şi cei doi jucători români se vor concretiza.

3 comentarii la aceasta stire:
  • ddbaschet :

    CHINA
    Amandoi au jucat pentru nationala, la Universiada din China,unde au fost unii dintre cei mai buni jucatori ai echipei lui Calancea.

    cu 11 ani în urmă (16.06.2012) Raspunde
  • secu :

    ok-marcel
    se orienteaza bine marcei, mandache are deja experienta chiar si internationala ,vreo 4 ani la nationala de seniori,plus 2 ani ,cu steaua si cu echipa din cipru in cupele europene,e ok,iar gutoaia e un tanar interesant pe care sunt sigur ca marcel il va disciplina tactic SI sa nu uitam ca ii mai are si pe nicoara,dumitrescu si jucan,5 romani buni si foarte buni.........ivanovici mi-a placut sezonul trecut,mitchell la fel,daca e adevarat cu mladenovici e super ,dar mai trebuie un pivot si un fundas.Mi-ar place sa-l vad pe marcel cu o echipa de 10 jucatori ........ la cluj a avut doar 6-7.Sper ca aceste 3 transferuri sa nu fie un balon de sapun........Marcele daca ai pus ochii pe ei nu-i scapa.

    cu 11 ani în urmă (17.06.2012) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    Gutoaia?
    Are procentaje slabe (pct, eff, as).
    In plus e speriat de bombe cu echipele puternice, mai ales cele care au aparari bine structurate.
    E firav fizic, si labil psihic.
    Daca prinde o zi buna poate face un joc bun, insa este prea inconstant.

    cu 11 ani în urmă (18.06.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!