Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. Nijal Pearson este al cincilea străin din lotul lui CSM Oradea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.07.2023

Oficial. Nijal Pearson este al cincilea străin din lotul lui CSM Oradea

CSM Oradea a confirmat la câteva ore după transferul lui Toddrick Gotcher și semnarea unei înțelegeri cu Nijal Pearson, ambii jucători fiind anunțați pe BaschetRo înainte ca „Leii Roșii” să oficializeze mutările. Pearson sosește din Bundesliga, de la Rostock.

Orădenii au anunțat astfel primele două transferuri în decurs de câteva ore luni, 31 iulie, în lotul lui Cristian Achim regăsindu-se și Kris Richard, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan, Luca Năstruț, Cătălin Baciu, Erick Neal, Tudor Gheorghe, Donatas Tarolis, respectiv Nikola Markovic.

Știrea inițială

Pearson și-a petrecut ultimele două sezoane în Germania, la Rostock Seawolves. Primul său an alături de această formație a fost în eșalonul secund al campionatului german și a culminat cu promovarea echipei. Ajuns în Bundesliga, americanul de poziția trei în vârstă de 25 de ani a jucat în 30 de partide, în care a avut medii de 11.1 puncte, 5.7 recuperări și 2.4 pase decisive.

Procentajele sale în stagiunea anterioară au fost de 44% din acțiune, 33% de la distanță și 66% de la linia de libere. La nivel profesionist, Nijal nu a avut niciodată un procentaj mai mare de 33% din spatele arcului de cerc. În Europa, el a mai jucat la Roanne, în Franța și la Lahti Basketball, în Finlanda.

În NCAA, Pearson a reprezentat echipa colegiului Texas State. De asemenea, el este originar din Texas, fiind al patrulea jucător al Oradiei născut în acest stat, după Toddrick Gotcher, Kris Richard și Erick Neal. Trebuie menționat că Richard și Pearson sunt verișori.

La momentul de față, lotul Oradiei îi conține pe Nijal Pearson, Erick Neal, Toddrick Gotcher, Donatas Tarolis, Nikola Markovic, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Tudor Gheorghe, Enzo Vescan, Luca Năstruț și Cătălin Baciu.

*foto: Texas State Athletics, germanhoops.com

11 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Pearson
    Aparent a fost confirmat :) Jucator tanar, de perspectiva cu medie 11 pct in Bundesliga care nu sunt putine avand in vedere nivelul campionatului.

    cu 9 luni în urmă (30.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Sommer Son's from Texas
    Papa CoAch loves Texas, Texas loves his Sons, Sommer Sons from Texas love the Game. Oradea, the New Little Texas, loves also the Game. "Let's make the Game great again in New Little Texas", like Papa CoAch use to said! And don't forget Papa's words:"The winter is comming, but not in Texas..."

    cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • varu silvois:

      daca vine iarna in Texas
      am pus-o!

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      hai no
      ca imi era dor de tine deja. te-ai ascuns ca strutul dupa finala campionatului. Ma bucur ca ti-ai revenit si ai revenit cu postarile tale. Ai omis schema si tactica lui couci Achim pt anul curent, dar sper intr-o revenire a ta :))

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • Silvois:

      Fiul risipitor
      Si-o revenit, da tot mai are sechele. Socu l-o facut sa uite limba romana, mai stie doar engleza si isi aminteste numele personajelor sale imaginare! Bine ai revenit, Malone scump si drag!

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    "Shoot like in a Texas saloon"
    Shoot like hell, shoot like a marshall, shoot like in saloon, shoot everythings move, shoot like last time in Alamo, shoot until you win! That's Papa's CoAch new religion...

    cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • boogie:

      Malone is shooting again
      Sau vorba unui clasic:ai n-ai mingea tragi la poarta.Ar fi bine sa si nimeresti cosul,dar asta-i doar un amanunt...

      cu 9 luni în urmă (01.08.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Imnul orădenilor 2023-2023
    După Walker polițist texan, vine vremea lui Papa CoAch texan, iar ca în orice film de succes avem o coloană sonoră pe măsură: https://youtu.be/V1-sBl3laKM
    După Chuck Norris warrior texan, vine vremea lui H'Akeem A-Looi-Texan, iar Galeria Cowboys-ilor orădeni cîntă imnul lor cel nou:"Sommers sons" by Texas.

    cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    • Silvois:

      Malone
      Din cate inteleg, esti tot nemultumit de perspectivele echipei tale, de transferuri, de ramanerea lui coAch H Akeem la echipa. Ti-am mai spus sa schimbi tabara, mai este loc la noi!

      cu 9 luni în urmă (31.07.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Kalone Marl :

    🚑 nino nino
    iar furat fratele vitreg Mamelon telefon la tata intrat pe internet scris prosti si tata pedepsit la el trimis la electro terapia cu masina cu nino nino 😭

    cu 9 luni în urmă (31.07.2023) Raspunde
  • Jess :

    Un 5
    Le mai trebuie celor de la Oradea, poate unul care sa fie doar pozitia 5. Cu teoretic doar 3 jucatori noi nu cred ca va dura prea mult procesul de omogenizare, ramane de vazut daca ii va ajuta pe cei de la Oradea asta in turneul de cupa romaniei si in preliminariile bcl, unde mare parte din echipe au schimbat jumate din lot, in prima parte a sezonului vor miza pe omogenitate, ramane de vazut daca si cu succes

    cu 9 luni în urmă (31.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!