Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tatiana Gallova a devenit prima femeie antrenor principal din LNBM

Tatiana Gallova a devenit prima femeie antrenor principal din LNBM

Timp de 12 minute și jumătate LNBM a avut în premieră prima femeie antrenor principal din istorie, după ce Tatiana Gallova i-a luat locul lui Alexandru Olteanu, cel care a primit un fault descalificator la scorul de 51-44. Cu puțin noroc, Gallova ar fi putut debuta pe banca dobrogenilor chiar și cu o victorie.

La doar câteva zile după ce tânărul de 22 de ani Ștefan Odea a preluat frâiele formației sale după eliminarea lui Tudor Costescu și a condus FC Argeș spre victorie în meciul cu SCM U Craiova, un alt secund a fost la un pas să profite de "descălecatul" principalului și să obțină o victorie pentru formația sa. Este vorba de Tatiana Gallova, una dintre cele două femei antrenor secund în LNBM, alături de Paula Nica de la Miercurea Ciuc.

Sub bagheta Tatianei, constănțenii au reușit un sfert patru excelent, au preluat conducerea și au avut șansa victoriei în ultimele secunde, însă veteranul Pavel Marinov a ratat ținta pe finalul întâlnirii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Originară din Slovacia, Gallova este familiarizată însă cu baschetul masculin. Tatiana a fost antrenor secund la echipa austriacă ECE Bulls Kapfenberg, între anii 2016 și 2018.

De asemenea, ea este o cunoscătoare a baschetului românesc, după ce a pus umărul la calificarea naționalei României de 3x3 la Olimpiada de la Tokyo și totodată s-a ocupat în această vară de naționalele 3x3 U23 ale României, cel mai recent în cadrul turneului de la Palatul Parlamentului, acolo unde tinerii "Vulturi" au fost vicecampioni mondiali. La această reprezentativă Gallova i-a avut elevi chiar pe frații Mâinea de la Constanța, cei care au lipsit însă la meciul de la Timișoara. Tot la lotul de 3x3, Gallova l-a cunoscut și pe Andrei Talpeș, managerul lui Athletic Constanța și mult timp responsabil de loturile de streetball ale României.

După partida din Sala Constantin Jude, am contactat-o pe Andreea Căruțașu, singura doamnă din baschetul românesc care a fost antrenor secund în LNBM, la Asesoft Ploiești. Dumneaei ne-a spus că nu s-a aflat în situația Tatianei Gallova. Am întrebat-o însă ce mesaj are pentru antrenorul slovac, dar și pentru celelalte femei care au o carieră în antrenorat. Doamna Căruțașu ne-a transmis, mai în glumă, mai în serios:

"Noi, femeile, suntem mult mai puternice decât bărbații și ne descurcăm în situații critice. Iar pentru doamna Gallova, poate e un început să încerce principal!"

Ce-i drept, tandemul Olteanu-Gallova are până acum un sezon foarte bun, cu 5 victorii din 8 partide, incluzând aici și înfrângerea la limită cu Timișoara. Gruparea de la malul mării se află în acest moment pe un loc confortabil de playoff. Etapa viitoare, constănțenii vor juca pe teren propriu, contra Stelei.

*foto: facebook Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!