Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Testimonial. Ștefan Gribinic: „Proiectul acesta s-a potrivit ca o mănușă”

Testimonial. Ștefan Gribinic: „Proiectul acesta s-a potrivit ca o mănușă”

La începutul acestui an, odată cu aniversarea a 11 ani de existență, am dat startul unui proiect intitulat „Baschet, educație sau ambele”, realizat cu sprijinul Brenntag și Banca Transilvania, prin care le-am oferit baschetbaliștilor români 15 burse pentru ședințe de coaching profesionist și de educație financiară.

Unul dintre participanții la proiectul nostru a fost Ștefan Gribinic, jucător în Liga Națională de Baschet Masculin, la BC Athletic Constanța. Acesta a povestit în ce fel l-a ajutat proiectul să treacă printr-o accidentare gravă, cât de important a fost networking-ul în timpul ședințelor și care sunt aspectele pe care le-a învățat.

Ședințele au fost foarte ok. E un lucru de care noi, sportivii, mai ales în România, cred că ducem lipsă – de educație, în mare parte. Proiectul acesta s-a potrivit ca o mănușă și mă bucur că ați spart gheața și ați reușit să faceți chestia asta, pentru că e foarte importantă, atât pentru jucătorii experimentați, cât și pentru noi, cei mai tineri. Contează și ne va ajuta foarte mult, mai ales îmbinarea asta de vârste. Avându-i pe Andrei Mandache și pe Rolli Torok lângă noi, am auzit unele povești din experiențele lor personale, chestii din care noi putem să învățăm. A fost foarte ok.

Fiindcă i-a menționat pe jucătorii mai experimentați din LNBM, l-am întrebat pe Ștefan despre rolul mentorilor în sport.

Sincer, cred că e un lucru care poate ajuta foarte mult în dezvoltarea jucătorilor tineri. În momentul în care ai pe cineva care să-ți spună ce trebuie să faci, ce trebuie să nu faci, cum ai putea să faci lucrurile mai inteligent, să treci printr-o situație...adică o îndrumare pozitivă poate ajuta pe oricine. Mai ales, dacă vorbim de mentori sau de jucători trecuți prin diferite experiențe.

Tânărul baschetbalist ne-a povestit și care sunt lucrurile pe care le-a învățat în cadrul acestui proiect și ne-a descris cum l-a ajutat proiectul în trecerea peste o accidentare dificilă.

În primul rând, prin ședințele de mental coaching, am învățat să mă cunosc pe mine însumi, adică mi-am dat seama cine sunt, unde trebuie să lucrez mai mult, ce trebuie să las deoparte. Pe partea financiară, am învățat să îmi gestionez banii, niște tips and tricks, cum ar fi economisitul, investiția inteligentă. Niște lucruri care 100% o să mă ajute foarte mult pe viitor. M-a ajutat foarte mult în procesul de recuperare. În primul rând, am avut cu cine să vorbesc despre chestia asta și, știind că am cui să îi spun ceea ce simt, prin ceea ce trec, automat aveam un boost de confidence, ca să zic așa. Primeam niște informații de care aveam nevoie în momentele respective. Chestia asta m-a ajutat foarte mult.

La final, Ștefan a explicat de ce ar recomanda acest proiect și altor jucători de baschet.

100%, din toată inima pentru că, unu la mână, sunt niște lucruri foarte importante pe care toată lumea trebuie să le știe și mă bucur că am cunoscut lume nouă.

*foto: Elis Iordache/BC Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!