Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tica și Burlacu au marcat 60% din punctele campioanei la Constanța

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.10.2012

Vladimir Tica și Cătălin Burlacu au fost principalii artizani ai succesului repurtat de CSU Ploiești la Constanța, în meciul inaugural al sezonului regulat în Liga Națională de baschet masculin. Prahovenii au învins pe Farul cu scorul de 74-56.

Centrul ex-iugoslav al campioanei a petrecut 26 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 9/12 la aruncările de două puncte, 1.2 la trei puncte și 4/7 la linia de pedeapsă pentru un total de 25 puncte. A obținut 4 recuperări (două ofensive), o pasă decisivă, o intercepție și un capac cu 2 posesii pierdute pentru 23 la eficiență.

Burlacu a petrecut 30 minute în joc, având 8/11 la două puncte și 1/3 la trei puncte pentru un total de 19 puncte. A adăugat 7 recuperări (trei ofensive) și a pierdut posesia mingii de trei ori pentru un coeficient de 18 la eficiență.

Cei doi au combinat pentru 45 de puncte. Adică 60% din totalul celor marcate de CSU Ploiești. Dovadă a diferenței calității dintre oamenii mari ai celor două protagoniste.

De cealaltă parte, Rob Wallace a fost cel mai bun marcator cu 22 puncte. Americanul, aflat la primul joc în Liga Națională, a impresionat prin viteză însă a lăsat de dorit în ceea ce privește capacitatea de a-și implica colegi în joc. Fiind atras de jocul în viteză, Wallace a avut o selecție neinspirată la capitolul finalizare. Astfel a terminat cu 4/13 la două puncte și 0/4 la trei puncte, însă prin stilul său de joc a atras faultul și a bifat 14/16 la linia de pedeapsă. El a contribuit cu 6 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive însă a pierdut posesia mingii de patru ori pentru un indice de 14 la eficiență.

Raportul recuperărilor (23-38), al paselor decisive (9-23), respectiv procentajul la aruncările din acțiune au fost net favorabile campioanei. În schimb, Farul a executat 16 aruncări libere în plus și a avut mai puține posesii pierdute (13-17). Trebuie notat faptul că Farul a avut doar 16 coșuri marcate din acțiune în cele 40 minute de joc efectiv.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!