Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timişoara, în scădere acută de formă! Leii dezorientaţi

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
20.02.2012

Acum urmează momentul adevărului pentru Cuic şi colegii săi

Una dintre cele mai bune şi mai constante echipe din prima parte a sezonului, BC Timişoara, se află acum în cel mai dificil moment de când a început sezonul. Obişnuiţi cu rezultate bune şi vreme de 13 etape pe primul loc în clasament, alb-violeţii au primit în plin şocul pierderii Cupei României. Mai mult, eşecul tot cu Piteştiul din ultima etapă de campionat a slăbit puţin încrederea echipei în jocul propriu.

Timişoara are acum de luptat şi fizic şi psihic cu propria echipă. Trupa lui Predrag Badnjarevic e în faţa unui moment extrem de important pentru desfăşurarea ulterioară a sezonului. Bănăţenii se pregătesc să joace de acum înainte din 3 în 3 zile până la finalul campionatului. Iar doza de încredere a fost golită serios de eşecul din Cupă.

Timişoara are un record foarte bun în campionat. Pe locul secund, cu 15 victorii şi doar 3 înfrângeri şi cu un joc mai puţin disputat. În plus, în tur, alb-violeţii au avut o serie de 12 victorii la rând în campionat, oprită de Târgu-Mureş în ultimul joc din prima parte a sezonului.

Acum, dacă treaba începe să scârţâie, Leii din Banat ar putea începe o serie foarte proastă de meciuri fără victorie. Trupa de pe Bega a pierdut cu Piteştiul în campionat, a învins greu Oradea în semifinalele Cupei şi a pierdut finala din nou cu Piteştiul. Aşadar, 2 înfrângeri în 3 partide. Urmează însă alte două jocuri la fel de dificile.

Mai întâi, deplasarea din Israel din Liga Balcanică pentru jocul cu Galil Gilboa. Timişorenii pornesc cu şansa a doua şi un eşec nu ar fi o surpriză. Mai ales că partida vine la doar 3 zile de la finala pierdută în Cupă. În plus, alb-violeţii au nevoie de 3 victorii în 3 meciuri rămase în BIBL pentru a se mai califica în sferturi. Aşadar, o sarcină foarte grea. 

Nici nu vor apuca să desfacă bagajele după deplasarea în Israel, că Popescu%co vor merge la Oradea pentru jocul cu CSM din weekend. Aici îi aşteaptă o sete foarte mare de revanşă a trupei lui Cristi Achim pentru eşecul suferit în semifinalele Cupei, atunci când bihorenii au ratat calificarea în finală, după ce au condus Timişoara cu 14 puncte. Pesic şi colegii săi sunt extrem de dornici să învingă Timişoara şi să îşi calmeze frustrarea eliminării din Cupă. Va fi o nouă încercare foarte grea pentru Timişoara care pe lângă oboseala morală se va lupta şi cu cea fizică. Drumul de la Bucureşti la Timişoara, apoi în Israel, din nou acasă şi apoi la Oradea îşi va spune şi el cuvântul.

Totul depinde acum de jucători şi de antrenori. Cu toţii trebuie să strângă rândurile şi să încerce să uite cât mai repede dezamăgirea de la Arena de Baschet. Altfel, riscă să piardă avansul din campionat şi mai mult, să o ia pe o pantă abruptă în rezultate.

Una peste alta, inconstanţa timişorenilor din ultima perioadă se simte şi se vede. Leii din Banat nu mai sunt în această perioadă echipa din toamnă, care câştiga meciuri pe bandă rulantă în campionat. Adversarii au început să găsească şi să speculeze punctele slabe ale echipei, iar asta îi macină pe timişoreni şi îi pune din nou la muncă.

Pe bănăţeni nu îi ajută deloc nici programul. În retur joacă în deplasare la Oradea, Cluj, Sibiu şi Târgu-Mureş, iar echipa resimte şi oboseala, în special primul "cinci". Luna martie poate fi momentul de cotitură în actualul sezon pentru trupa de pe Bega. Durerea din Cupă, oboseala, programul încărcat şi presiune câştigării titlului, singurul trofeu intern rămas în joc vor fi principalii adversari ai echipei BC Timişoara.

În cazul în care vor ceda şi jocurile cu Galil Gilboa şi CSM Oradea, timişorenii ar ajunge la un bilanţ de 4 înfrângeri în 5 meciuri, un lucru de neconceput în prima parte a sezonului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!