Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timișoara nu atinge pragul de 70 puncte pentru a doua oară în actuala ediție de campionat

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.02.2012

BC Timișoara, liderul la zi al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12, a suferit al 3-lea eșec stagional în cursul serii de sâmbătă (11.02). Leii din Banat au cedat chiar în propriul fief, scor 69-70, în confruntarea cu echipa situată pe locul 10, BCM U Pitești.

Până la acest joc alb-violeții au fost înfrânți de U Mobitelco Cluj și BC Mureș, ambele echipe cu obiective declarate de a pătrunde în finala campionatului. În schimb, aseară, Timișoara a pierdut meciul cu o echipă situată în afara tabloului pentru playoff, cel puțin la momentul actual.

Alb-violeții marchează sub pragul de 70 puncte pentru a doua oară în acest sezon competițional. Prima dată au înscris doar 68 de puncte la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca. Și acel meci s-a încheiat cu înfrângere pentru BC Timișoara. Așadar, orice echipă își propune să învingă Leii din Banat trebuie să fie extrem de bine pregătită din punct de vedere defensiv.

Desigur acest lucru e mult mai dificil de realizat pe teren decât de afirmat. Până la urmă BC Timișoara are o medie de 86.8 puncte marcate pe meci cu procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 37% la trei puncte și efectuează, în medie, peste 25 aruncări de pedeapsă cu o rată de succes cifrată la 78%.

Reamintesc aici ce s-a menționat și în analiza meciului de aseară:

Timișoara a avut doar 47% la aruncările de două puncte în acest meci. Se întâmplă pentru a 5-a oară în acest sezon competițional când elevii lui Badnjarevic au sub 50% la aruncările de două puncte și este a 2-a înfrângere a echipei. Pe de altă parte, se întâmplă pentru prima dată când alb-violeții au sub 50% la două puncte și nu mai mult de 30% la aruncările de trei puncte. În plus, formația din Banat a pierdut posesia mingii de 22 ori. Acest lucru se întâmplă pentru prima dată în acest sezon. Recordul negativ precedent fiind de 18, consemnat la Iași. Așadar, 40 de posesii pierdute pentru liderul la zi al Diviziei A în ultimele două meciuri jucate. Se impune menționat chiar dacă nivelul de concentrare și efort nu a fost cel obișnuit pentru jucătorii lui Predrag Badnjarevic la Iași.

Până la urmă meciul cu Piteștiul pare să fie excepția de la regulă a parcursului extrem de precis al Timișoarei din acest sezon competițional. Doar Bogdan Popescu a corespuns pe ambele faze ale jocului în acest meci, iar alături de bucureștean numai Branko Cuic și-a depășit media stagională de puncte marcate. Ceilalți au rămas datori. În special Spralja, Jovanovic și Siriscevic, dar nici Archie nu a reușit să contribuie prea mult.

De altfel americanul a pierdut posesia mingii de șase ori în această partidă, un record negativ stagional pentru acel baschetbalist care ne-a arătat cât de disciplinat poate să presteze într-o echipă extrem de ordonată și de bine organizată.

Cu siguranță următorul meci va arăta altfel pentru alb-violeți. Din mai multe motive. Acest duș rece a venit după două săptămâni de inactivitate și exact înaintea turneului final al Cupei României. Cu alte cuvinte înaintea primului examen de maturitate al echipei care ne-a impresionat pe parcursul acestui sezon pentru modul serios în care a jucat baschet.

Din acest motiv sunt convins că Baschet Club Timișoara, cu precădere staff-ul tehnic respectiv lotul de jucători, se află în fața unei săptămâni extrem de solicitante din punct de vedere fizic și mental. Timișorenii trebuie să treacă rapid peste acest eșec și totuși să tragă învățămintele necesare astfel încât să se prezinte cu lecția învățată la meciul următor. Cel împotriva lui CSM Oradea în semifinalele Cupei României.

Foto: BC Timișoara (Facebook) 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!