Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară: „Trebuie să ne ridicăm nivelul jocului față de primele două meciuri”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.04.2015

Steaua CSM EximBank mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce conduc cu 2-0 la general pe CSM-U Oradea. Steliștii și-au adjudecat destul de greu primele două partide ale seriei cu bihorenii, 80-79, respectiv 79-77. 

Titus Nicoară, orădeanul care în sezonul precedent cucerea medaliile de argint cu formația bihoreană, actualmente la Steaua, a vorbit în câteva cuvinte în exclusivitate pentru TotalBaschet despre jocurile găzduite de Sala Polivalentă din București.

„În ambele meciuri am reușit să conducem la peste 10 puncte pe tabela de marcaj, dar am cedat această diferență destul de usor. Poate ne-am relaxat puțin cam repede mai ales în primul meci când am condus și la 18 puncte și practic în sfertul 4 am jucat de la egal la egal. Per total au fost două meciuri foarte strânse care s-au decis la ultimele posesii”, ne-a declarat sportivul român. 

Pe de altă parte, Titus a prefațat ceea ce se va întâmpla la Oradea în Meciul 3, respectiv Meciul 4 dacă va mai fi necesar. Nicoară consideră că el și coechipierii săi au puterea de a termina cu 3-0 la general, dar echipa Oradiei nu trebuie sub nicio formă subestimată. 

„Cred că va fi un meci strâns și la Oradea, dar cu siguranță avem puterea să câștigăm primul meci. În orice caz trebuie să ne ridicăm nivelul jocului față de primele două meciuri. Într-adevar Oradea a avut probleme cu accidentările de-a lungul sezonului, dar acum în play-off dispun de un lot numeros. Sunt o echipă valoroasă care într-o zi bună pot pune probleme oricărei echipe. Noi trebuie să analizăm greșelile pe care le-am făcut și să încercăm să terminăm această serie în 3 meciuri. În primul rând până în finală vom juca mai multe meciuri acasă, iar ca și lot dispunem de o echipă foarte experimentată. De-a lungul sezonului am câștigat foarte multe meciuri pe final și sper să continuăm la fel și în play-off”, a sublininat acesta.  

În final, Titus Nicoară le-a transmis un mesaj suporterilor formației Steaua CSM EximBank București.

„Vreau să le mulțumesc pentru că ne susțin cu atâta entuziasm la fiecare meci și sunt convins că împreună putem obține rezultate foarte frumoase. Îi așteptăm în număr cât mai mare la fiecare meci, având în vedere că acum jucăm într-o sală cu o capacitate mult mai mare”, a concluzionat elevul lui Niksa Bavcevic. 

Nicoară a jucat 32 de minute în primul meci al seriei, câștigat de Steaua cu 80-79, trecându-și în cont 13 puncte, 6 recuperări și 9 unități la eficiență. În cel de-al doilea meci în care roș-albaștri din Capitală s-au impus cu 79-77, baschetbalistul originar din Oradea a evoluat preț de 38 de minute, reușind să bifeze un double-double cu 12 puncte și 10 recuperări, având 16 unități în dreptul eficienței. 

Cea de-a treia partidă a seriei este programată sâmbătă, 18 aprilie, la Oradea, cu începere de la ora 19:50 în direct pe DigiSport 3. Dacă Oradea câștigă acel duel, atunci seria continuă cu jocul 4, care va avea loc duminică, începând cu ora 18:00, fiind din nou trasmis de DigiSport 3. În cazul în care trupa lui Cristian Achim își va adjudeca și respectivul meci, atunci seria se mută în decisivul de la București, partidă programată pentru data de 13 aprilie.  

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!