Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tomas Rinkevicius: „Eram optimist legat de șansele noastre dacă am fi fost sănătoși”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.05.2023

Tomas Rinkevicius: „Eram optimist legat de șansele noastre dacă am fi fost sănătoși”

CSM Oradea este prima finalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin în sezonul 2022-23. Orădenii au câștigat cu 3-0 la general seria din semifinalele campionatului cu BC CSU Sibiu, cea mai recentă victorie venind cu scorul de 78-68 pe terenul vulturilor.

După acest eșec care a pus capăt speranțelor sibienilor în lupta la titlu, Tomas Rinkevicius a vorbit despre seria cu Oradea, dar și despre problemele de efectiv cu care s-a confruntat în ultimele zile.

„De la început am dat tot ce am putut, dar asta a durat doar câteva minute, iar apoi bateriile noastre au început să se epuizeze din ce în ce mai mult. Vreau să îi felicit pe cei de la Oradea și să le urez multă baftă în finala. Sunt o echipă foarte bună, arată foarte bine împreună așa că cred că au o șansă bună să se lupte pentru câștigarea finalei. Noi avem nevoie de odihnă, să ne recăpătăm energia pentru că programul nostru din ultimele două luni ne-a costat enorm. Am dat în sferturile de finală tot ce am avut și ne-a cauzat foarte multe probleme, accidentări. Jucătorii mei importanți au jucat minute importante și nu s-au mai putut recupera. Am pierdut în fața unei echipe bune și nu este un capăt de lume. Trebuie să ne recuperăm și să luptăm pentru locul trei.

La cum am arătat în sferturile de finală, eram foarte optimist legat de șansele noastre dacă am fi fost sănătoși. Am fost chiar surprins într-un mod plăcut de jucătorii mei. Am avut momente foarte bune, am avut energie. Unele meciuri ne-au fost câștigate de aspecte precum recuperările ofensive. Am arătat în acele meciuri pe care le-am avut de partea noastră și asta arată că am fost pregătiți la acel moment. Desigur, accidentările lui Roberts și Rareș, doi dintre titularii mei, problemele la deget ale lui Mirel și încărcătura de minute a altor jucători au făcut ca noi să fim o echipă cu totul diferită în această serie. Acesta e baschetul, trebuie acum să ne pregătim pentru următoarele meciuri.”

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    TR-ul
    Hai sa fim realisti. Din vorbe putem face multe.
    Cu toti jucătorii valizi ati luat acasa -20.
    Modestia nu-l caracterizeaza pe TR ,de altfel unun tip simpatic!

    cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    • uplifter:

      Modestia bat-o vina
      Iar tu probabil ai uitat ca in sezon ati castigat cu ei la ultima aruncare ...

      cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    • andreea3w0:

      Asa e..
      Le tremurau picioarele atunci la meci la ei acasa....au reusit sa ne bata la doar un singur punct, in ultimele secunde cu un cos de 2 puncte..

      cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Toți jucători valizi ?
    Nu știi ce vorbești. Manchon era accidentat și pe banca. Uță a intrat și el ceva minute dar abia se misca, nu avea putere să prindă mingea sa se oprească la fel și Blumbergs. Prat la vârsta lui nu era nici el refăcut. Baro și el cu probleme. Plus celelalte mici probleme a lui Mirel, Gavriloaia.

    cu 11 luni în urmă (05.05.2023) Raspunde
  • Bihor :

    lot sibiu
    intrarea lui blumbergs si uta a fost fortata, s-a vazut ca nu erau refacuti, erau undeva pe la jumatate ca randament ... dar lipsind si manchon si fiind ultimul meci al seriei, s-a fortat intrarea lor ...
    in primele 2 meciuri si la noi a lipsit tarolis, dar asta nu s-a simtit, oricum trebuia lasat un strain in afara foii
    sper ca nu voi fi acuzat de lipsa de modestie, dar anul acesta, totusi, diferenta de valoare intre cele 2 loturi e mare, iar oradea nu ar avea cum sa piarda un meci contra sibiului decat daca trateaza partida cu superioritate si superficialitate ... asa s-a intamplat in meciul de acasa, cand noi am considerat meciul castigat dinainte, iar sibiul si-a vazut de treaba si a luat avans pe tabela ... cand oradea a realizat ca nu e de gluma, a incercat sa revina, dar nu ar fi reusit sa castige fara cateva greseli din final ale sibiului ...
    oricum, felicitari sibiului pentru atitudinea jucatorilor si implicarea publicului!

    cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Da
      Un mesaj mai echilibrat și mai aproape de adevăr.


      Însă să nu uităm că Oradea a avut la dispoziție pt acest meci 8 jucători străini și a folosit 7 iar noi am folosit 5 și ăia într-un picior (asta nu înseamnă că valoarea Oradei nu e superioară)
      Ce vreau să spun este ca suporterii orădeni sa nu fie mega fericiți, au avut mult prea multe atuuri ...

      cu 11 luni în urmă (05.05.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!