Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Toni Katic va juca în Franța și BCL, la JDA Dijon

Toni Katic va juca în Franța și BCL, la JDA Dijon

În cursul acestei zile, JDA Dijon a anunțat transferul lui Toni Katic, baschetbalist care a început sezonul 2021-2022 alături de U-BT Cluj-Napoca. Jucătorul croat a ajutat-o pe campioana României să se califice în grupele Basketball Champions League și să câștige SuperCupa României.

Cu toate acestea, Katic a luat decizia să plece din lotul lui Mihai Silvășan, după expirarea contractului cu o valabilitate pe două luni. Conform presei italiene, acesta era dorit de Jasmin Repesa la Fortitudo Bologna, grupare care n-a început sezonul prea bine.

Însă, după meciul pierdut cu scorul de 80 la 81 în fața lui Reggio Emilia, antrenorul croat a demisionat din cauza unei tahicardii pe care a suferit-o în vestiar. Repesa a fost eliminat de către arbitri pe finalul jocului și presiunea și-a pus amprenta asupra sănătății sale. Prin urmare, acesta a luat decizia să demisioneze.

Plecarea lui Jasmin Repesa de la cârma lui Fortitudo Bologna „l-a întors” pe Toni Katic din drumul spre Italia. Fundașul în vârstă de 29 de ani a acceptat, în cele din urmă, oferta lui JDA Dijon și va juca în prima ligă a Franței și în BCL.

În căutarea noastră pentru un jucător pregătit fizic și intrat în ritm, o condiție esențială din punctul nostru de vedere, l-am găsit pe Toni Katic, care sosește cu o mulțime de jocuri la activ în acest sezon. Un jucător experimentat, inteligent și capabil să comunice bine cu echipa, el va trebui să se integreze rapid în colectiv, astfel încât formația noastră să fie pregătită pentru perioada următoare”, a declarat Fabien Romeyer, directorul sportiv al lui JDA Dijon, conform site-ului oficial al formației franceze.

Katic îl înlocuiește în lotul lui Nenad Markovic pe Joshika Saibou, sportiv ce a suferit o accidentare la genunchiul drept și va sta departe de teren până în luna decembrie. JDA Dijon face parte din grupa C a Basketball Champions League, alături de Unicaja Malaga, Nizhny Novgorod și Lavrio Megabolt.

În locul lui Toni Katic, U-Banca Transilvania l-a transferat pe Will Cherry, jucător ce a început sezonul în Israel, la Hapoel Eilat.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!