Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în runda cu numărul 15

Topul prestațiilor reușite de autohtoni în runda cu numărul 15

Liga Națională de Baschet Masculin a programat etapa a 15-a în perioada 14-18 ianuarie, un singur meci neputându-se disputa, fiind vorba despre duelul dintre SCM U Craiova și Dinamo București. Ultima partidă care s-a jucat a fost derby-ul dintre vicecampioana CSM CSU Oradea și CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României.

Iată topul prestațiilor jucătorilor români în etapa a 15-a:

1. Andrei Oprean (BC Athletic Neptun Constanța)

Career-high în Liga Națională pentru Oprean cu ocazia întâlnirii împotriva campioanei U-BT Cluj-Napoca. Sportivul în vârstă de 22 de ani a totalizat 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive în a șasea apariție pe parchet în Liga Națională în acest sezon.

Oprean n-a fost doar cel mai bun marcator al Constanței în duelul pierdut cu U-BT (79-65), ci a avut și cel mai mare indice al eficienței din formația sa, de 20 de unități.

2. Marius Ciotlăuș (CSM Galați)

Ciotlăuș a fost fără greșeală din interiorul arcului de cerc (4/4) pe terenul Focșaniului, la final egalându-și recordul stagional de 18 puncte marcate.

Pe lângă reușitele pe atac, Ciotlăuș a contribuit cu 3 recuperări și a terminat pentru a noua oară un meci din acest sezon în LNBM în double figures.

3. Mihai Măciucă (FC Argeș Basketball)

Aproape 26 de minute a petrecut pe parchet tânărul jucător al Argeșului în victoria împotriva Rapidului. Măciucă a terminat cu 7/13 din acțiune, pentru un season high de 16 puncte.

Mai mult, sportivul a avut 38 la +/-, cel mai bun din acest punct de vedere în tot meciul și la eficiență a încheiat cu 16 unități.

4. Christian Chițu (CSM Baschet Petrolul Ploiești)

Chițu a jucat doar în prima repriză contra Sibiului, perioadă în care a fost printre cei mai buni baschetbaliști de pe parchet. Românul a strâns 13 puncte, cu 3/5 din spatele arcului de cerc, și 3 pase decisive.

Jucătorul Ploieștiului a adunat 17 unități la eficiență și 12 la +/-, pentru a opta dată terminând un meci în double figures.

5. Vlad Moldoveanu (CSO Voluntari)

Principalul marcator român de la Voluntari în derby-ul cu CSM Oradea, Moldoveanu a adunat 14 puncte, 8 recuperări și 6 assist-uri în aproape 35 de minute pe parchet.

Vlad continuă să aibă peste 10 puncte în medie în această ediție de campionat, iar în privința aruncărilor libere a avut pentru a șasea oară un meci fără încercare irosită.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!