Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tragerea la sorți pentru preliminariile Basketball Champions League are loc miercuri, 5 iulie

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.07.2023

Tragerea la sorți pentru preliminariile Basketball Champions League are loc miercuri, 5 iulie

CSM Oradea se pregătește pentru participarea în preliminariile Basketball Champions League în sezonul 2023/24. Bihorenii revin în cea mai puternică competiție europeană inter-cluburi desfășurată sub egida FIBA.

Preliminariile din acest sezon de BCL vor avea un format diferit față de cel din anii trecuți. 24 de echipe vor lua startul în această fază a competiției, iar acestea vor fi împărțite în două rute diferite.

Prima rută este Ruta Campioanelor, unde vor lua parte opt echipe ce au câștigat titlul în competiția internă. Acestea vor fi împărțite în două urne și doar una dintre ele va ajunge în grupe, urmând să avem parte astfel de un turneu eliminatoriu între cele opt formații. Iată cele două urne:

Urna 1: Bakken Bears, Benfica, BC Kalev/Cramo, Patrioti Levice

Urna 2: AEK Larnaca, Norrkoping Dolphins, Peja Basketball, TSU Tbilisi

CSM Oradea face parte din cealaltă rută spre grupe, alături de alte echipe care au ratat titlul. Cele 16 echipe rămase vor participa în două turnee de calificare, iar câștigătoarele acestora ajung în grupele competiției. Iată repartizarea pe urne a acestora

Urna 3: Cholet, Legia Varșovia, Happy Casa Brindisi, SIG Strasbourg

Urna 4: Heroes Den Bosch, KK Mornar Bar, Karhu Basket, KK FMP

Urna 5: Pallacanestro Varese, CAB Obradeiro, BC Gottingen, Ironi Ness Ziona

Urna 6: CSM Oradea, BC CBET Jonava, Antwerp Giants, Fribourg sau Caledonia Gladiators

Tragerea la sorți a meciurilor din preliminarii are loc miercuri, 5 iulie și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Chanel. În primul meci al turneului de calificare, Leii Roșii vor da piept cu o echipă din urna a cincea.

*foto: fiba.basketball

17 comentarii la aceasta stire:
  • Jess :

    Acu să vedem
    Oare ce lot își face Oradea, se resemnează sau forțează cumva o calificare, achim și continuitatea sau achim și performanța

    cu 9 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Foarte Greu
    Greu de tot, de 3 din cele 4 echipe din urna a 3-a mă temeam să nu le prindem în drumul nostru și fix de ele am dat... Mă refer la Cholet, Strasbourg și Brindisi... Nici Legia nu e de subestimat, iar noi contra echipele poloneze ne-am cam chinuit de-a lungul timpului...
    Sperăm să fim inspirați la transferuri și dintre străinii din sezonul trecut măcar pe Ogden să reușim să îl mai ținem, dacă pe Tarolis nu se poate...

    cu 9 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde
  • Jess :

    Tarolis
    La ce echipă a plecat?

    cu 9 luni în urmă (03.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Cu scuzele de rigoare,
    în calitate de simpatizant ( am scris simpatizant, nu suporter sau suporter de rezultat ) al unor jucători din lotul CSM Oradea, dar și al antrenorului Achim, îmi permit să-mi exprim și eu părerea referitor la participarea în BCL. In primul rînd ar trebui adresate mulțumiri echipei U-BT că au învins în finala Campionatului National, altfel drumul Oradei era aproape imposibil pe ruta Campioanelor. Așa șansele sunt mai mari, deși bănuiesc că vor fi cel puțin 2 jocuri de calificare. Cel mai probabil, se va aștepta tragerea la sorți, apoi se vor studia variantele de buget, după care se va completa lotul cu jucători străini. Mie așa mi se pare normal dar și corect față de suporteri ( mai puțin cei de rezultat, care vor fi nemulțumiți că nu se participă la Euroleague). Dacă bugetul va fi greu de construit, conform spuselor lui Sere, atunci se va opta pentru FIBA Europe Cup. Eu zic că probabil săptămîna viitoare se va ști pe ce drum va merge Oradea. Ambiția managementului pare să se concretizeze într-o calificare în BCL. SUCCES

    cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • Ricardo:

      Ambiție
      De unde ai informația ca "ambiția managementului", este de a califica echipa în BCL???? Asta este prima informație bomba din oerioada verii...

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • Virtus:

      Ruta campioanelor
      De când e mai tare ruta campioanelor, față de echipe din Italia,Spania,Franta si Germania, sau nu am prins eu ironia?

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Informația
      nu este de pe vreun grup WhatsApp. Pur și simplu din interviurile lui Sere, asta reiese. Că nu am citit nicăieri că Oradea vrea să evite retrogradarea, chiar dacă banii de la stat sunt mai puțini. Din contra, spunea că face eforturi ca bugetul să fie mai mare sau cel puțin egal cu cel de sezonul trecut. Iar dacă strînge un buget mai mare ar fi păcat să nu țintească calificarea în BCL. Ne vom lămuri curînd, dacă reușește sau nu.

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      Virtus. Păi dacă locul 13 din Serie A este sperietoare, iar Benfica, campioană în Portugalia ți se pare mai accesibilă, atunci chiar ia-o ca pe o ironie. Dar caută pe jos, că pe sus m-am uitat eu și n-am găsit. ( ironia ). Serios vorbind, mie mi se pare că ar fi mai ușor așa, părerea ta este alta, OK. Ideea principală era că totul depinde de tragerea la sorți. Altfel, se anunțau ceva semnături pînă acum.

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sorry
      mi-a plecat răspunsul mai repede.
      Tot @Virtus, dacă vroiam să fiu ironic, atunci scriam că m-aș fi așteptat ca Oradea să depună contestație și să se ceară pe ruta Campioanelor, deoarece, a fost pe primul loc înainte de Play-off, dar mai ales pentru că în ultimii 3 ani, așa a "decretat" o unghiuță că Oradea este Campioană încă din etapa 1. Apoi aș fi pus semnul :)

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • Virtus:

      Varese
      Au terminat pe locul 6 dar au fost depunctați, peste Trento sau Brescia(echipe de Eurocup), iar restul Strasbourg, Cholet, Brindisi, Gottingen au prins playofful , iar Obradoiro e echipă din Liga ACB, cel mai puternic campionat din Europa

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu zic
      ca numai miine nu-i poimiine si atunci putem vedea care va fi traseul. Cheia va fi totusi in puterea de stringere a bugetului si apoi alcatuirea lotului. Sincer nu stiu care va fi modalitate de desfasurare ( turneu clasic sau eliminare directa intr-un joc ), dar un traseu cu Ironi sau Obradoiro si apoi Mornar nu este chiar de speriat. Iar Brindisi sau Cholet ar fi variantele mai bune.

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @TitiAcs
      Fara vreo ironie sau ceva, dar parca tin cu @Virtus aici... Eu inteleg ca au facut ruta campioanelor, dar daca ma uit de exemplu la urna a 2-a si ma uit la urna a 3-a, contra care am cazut noi, ma gandesc what the f*&k? As fi preferat urna a 2-a la orice ora din zi si din noapte fata de urna a 3-a :)) Am prins, zic eu, cea mai grea urna ca adversare posibile... Asteptam transferurile, a fost parca prea liniste in ultimele zile per general :)

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @ Theopti
      n-am luat-o ca pe o competitie ( cu sau fara ironii) mi-am spus o parerea si atit. Esti liber sa ti cu cine vrei. Sansele Oradei ar fi mai mari in cazul unui turneu de calificare clasic si nu eliminatoriu. Logic, normal si chiar fair ar fi ca solutia FIBA sa fie cea cu turneu clasic. Dar asta este doar parerea mea.

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    Raspunde
  • Cosmin Badiu :

    O mica corectie
    O mica corectie, Oradea o sa dea piept cu o echipa din urna a treia in prima runda. Informatia e pe site-ul BCL.

    Si da, urna aceea este cea mai puternica din prisma coeficientului BCL, sunt echipe care au mai jucat in ultimii ani in BCL. In urna a patra sunt echipe care au mai jucat in BCL (macar in calificari cred) dar au coeficient mai mic. In urna a cincea sunt echipe care nu au coeficient BCL dar au coeficient de tara mai mare. Si in urna a sasea... ce a mai ramas.

    Daca trece de primul tur o sa joace cu castigatoarea unui meci dintre o echipa din urna a patra si una din urna a cincea.

    cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • nas22atani:

      Completari
      Vad ca mai este nevoie de niste completari :) Este turneu clasic, tragerile la sorti sunt pentru sferturi. Echipele din urna 3 joaca cu echipele din urna 6 si echipele din urna 4 cu echipele din urna 5.

      Totul este explicat aici:
      https://youtu.be/Gq8smkPyTYg

      cu 9 luni în urmă (03.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      @
      M-am hotărît să aștept tragerea la sorți și apoi fie ce o fi. Din păcate faptul că pe tot mai mulți îi deranjează cînd sunt corectați, mă face să aștept doar desfășurarea evenimentelor. În fapt este strict treaba fiecărui club cum se descurcă. Eu mi-am bazat opinia strict pe articol și citez : " În primul meci al turneului de calificare, Leii Roșii vor da piept cu o echipă din urna a cincea." Acum văd opinii că ar fi vorba de urna a treia, ceea ce schimbă foarte mult datele. Așa că aștept data de 5 Iulie. Sigur atunci este tragerea la sorți ?! :) Sau cine or fi Leii Roșii ?

      cu 9 luni în urmă (04.07.2023)
    Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    tragerea la sorti
    Oradea - Brindisi
    Semifinala cu invingatoarea dintre Den Bosch si Gottingen
    Finala cu invingatoarea dintre Cholet, Antwerp, FMP si Varese

    Turneu in Antalya

    cu 9 luni în urmă (05.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!