Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: "Nu-mi fac probleme cu partea psihologică"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.02.2012

Tudor Costescu, antrenorul echipei BCM U Pitești, a vorbit pentru cititorii TotalBaschet înaintea confruntării cu CSM București din etapa a 22-a în Divizia A masculin - ediția 2011/12.

Ce așteptări aveți de la meciul de campionat cu CSM București ținând cont și de ceea ce s-a întâmplat în Cupa României?

Eu cred că trebuie să uităm ce s-a întâmplat în cupă. Cu siguranță nu va fi același tip de joc. Mi-aș dori să evit situația de a fi conduși cu 17 puncte, dar în același timp știu că băieții vor să câștige cu orice preț.

Credeți că puteți menține același nivel de determinare și entuziasm în jocul echipei dumneavoastră?

De partea psihologică nu-mi fac probleme. De cea fizică poate mă tem puțin, fiindcă după efortul extraordinar făcut de băieți în cele două meciuri din cupă o să ne fie destul de greu să avem același nivel al efortului. Am făcut recuperare bună și cred că am reușit să ne conservăm energiile pentru meciul de miercuri.

Probleme medicale există?

Uros Velickovic a fost puțin răcit și nu s-a antrenat astăzi (n.r. marți, 21.02) după-masă. A venit la sală și avea puțină febră, astfel încât i-am spus să nu forțeze. O să vedem mâine dimineață când avem programat un antrenament. Sper să nu fie ceva foarte, foarte serios.  

Credeți că modul în care v-ați apărat în partea a doua a meciului din cupă cu CSM București se poate aplica în jocul de campionat în aceeași măsură (aceeași perioadă de timp)?

De această dată altele sunt caracteristicile. Acum, cu toți străinii pe foaia de joc, putem să distribuim altfel minutele și implicarea fiecărui jucător în apărare, ba chiar în ambele faze ale jocului. Prin urmare poate că strategia nu va fi aceeași dar intensitatea ar putea fi aceeași.

În finală Isleam Șenai și Alexandru Neguț au jucat peste media lor obișnuită ca timp de joc și totodată ca utilitate în condițiile în care ei nu au avut multe meciuri mai ales cu asemenea miză. Veți continua să le acordați încredere?

Eu mă bucur că de fiecare dată când am avut nevoie de ei au răspuns cerințelor, ca să spun așa, și au făcut-o foarte bine. Indiferent că a fost vorba de 2 minute sau de 20 de minute. Și aștept același lucru în continuare. Nu știu ce rezervă jocul de mâine și nu pot să anticipez cât va juca fiecare jucător, dar cu siguranță când a fost nevoie de ei am știut că mă pot baza pe ei.

Acest sezon a fost caracterizat de inconstanță. Totuși în acest moment aveți cinci victorii consecutive. Credeți că ați ajuns într-un punct în care s-a rezolvat această problemă?

Noi am avut parte de inconstanță în prima parte a turului. După aceea, zic eu, poate cu excepția jocului cu Rovinari de acasă, din tur, am avut în ultimele etape evoluții destul de bune și în ceea ce privește returul avem cinci victorii sau, să zicem altfel, șase din primele șapte meciuri. Trebuie să sper că vom juca la fel de bine și vom continua să obținem multe victorii dar interpunerea turneului final al Cupei României și rezultatul, deznodământul, poate să fie o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte din punct de vedere fizic să avem niște probleme, dar pe de altă parte din punct de vedere psihologic ne dă speranțe că putem continua cu victorii.

În ceea ce privește adversarul se pare că Virgil Căruțașu nu va juca miercuri. Ce părere aveți despre acest lucru?

Am auzit și eu. Îmi pare foarte rău pentru el. Doresc să îi transmit multă sănătate și însănătoșire grabnică prin intermediul dumneavoastră. E un jucător foarte important pentru echipa lor. Cu mare experiență și este și jucătorul roman de bază. S-ar părea că este un avantaj pentru noi acest lucru dar pe de altă parte ei îl au pe Rhinehart pe această poziție și mi-a lăsat impresia că poate să suplinească lipsa din teren a lui Virgil.

E posibil ca nici Vizitiu să nu joace. Dacă se va întâmpla acest lucru putem spune că CSM București este expusă pe poziția 4.

Să zicem că ar fi expuși dar nici noi înaintea turneului final nu am fost văzuți cu prima șansă la câștigarea trofeului și am văzut unde s-a ajuns. Așa că nu pot să fac calcule dinainte. Noi vom avea aceeași intensitate și determinare în joc fără să ținem cont de lotul adversarului sau de problemele existente acolo.

Ar fi indicat un succes pentru echipa dumneavoastră. Dar nu unul oarecare ci la mai mult de 12 puncte diferență. Țineți cont și de acest aspect?

Pe mine mă interesează în primul rand victoria, indiferent de numărul de puncte diferență. Sper să fie în favoarea noastră, dar la sfârșit chiar dacă vom fi la egalitate eu cred că se va ajunge la o situație cu mai mult de două echipe cu același număr de puncte acumulate așa că poate numărul de puncte nu va fi foarte important. 
În afara meciurilor cu Clujul și Timișoara, situate în fruntea clasamentului, cred că am pierdut la cea mai mare diferență cu cei de la CSM București. Mă interesează în primul rand victorie și dacă se poate să fie mai mare de 12 puncte ar fi un lucru extraordinar pentru noi. Dar mai important este să avem două puncte în clasament la capătul acestui joc.

Foto: Radu Roșca (www.staychill.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!