Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu şi Mladen Jojic, favoriţi la banca tehnică a BC Mureş

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.02.2015

Foto: Răzvan Păsărică

Parcursul modest din ultima perioadă i-a fost fatal tehnicianului Srecko Sekulovic. După o colaborare ce s-a întins pe parcursul a patru sezoane, conducerea clubului BC Mureş Târgu Mureş a decis să renunţe la antrenorul alături de care a înregistrat cele mai bune rezultate pe prima scenă baschetbalistică. În cele 38 de luni petrecute la gruparea din judeţul Mureş, Sekulovic a înregistrat un record de 85 de victorii şi 49 de înfângeri în campionatul intern.

Conform unor surse de încredere din cadrul conducerii clubului BC Mureş, Tudor Costescu şi Mladen Jojic sunt favoriţi la preluarea postului de antrenor principal. Aceleaşi surse ne-au indicat că pe listă se află şi Predrag Badnjarevic, fostul antrenor al BC Timişoara, însă sârbul este cotat cu şanse foarte mici de izbândă. 

În momentul de faţă Tudor Costescu este angajat al Federaţiei Române de Baschet, ocupând stingher funcţia de antrenor federal. Ultimul angajament al lui Costescu s-a consemnat în stagiunea 2013-2014, la BC Timişoara, fiind demis după doar câteva etape după un parcurs slab. Astfel, federalul ce a fost responsabil cu notarea tuturor tehnicianilor ce au luat parte la examenul de licenţiere al antrenorilor de baschet din această vară este cotat cu prima şansă la banca tehnică a formaţiei BC Mureş.

Mladen Jojic este o personalitate cunoscută în baschetul românesc, tehnicianul sârb fiind principal la formaţii precum Gaz Metan Mediaş, CSU Asesoft Ploieşti, Nova Vita Târgu Mureş sau CSA Steaua Bucureşti. Asemeni lui Tudor Costescu, Mladen Jojic a avut ultimul angajament în stagiunea 2013-2014, la CSA Steaua Bucureşti, demisionând după un început de sezon nu tocmai bun.

În momentul de faţă BC Mureş se situează pe poziţia a 7-a, cu 7 victorii şi 9 înfrângeri, având însă cu două înfrângeri mai mult decât Energia Târgu Jiu şi CSU Sibiu, formaţii ce au cu două respectiv un meci mai puţin disputat.

Vom reveni cu amănunte!

15 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Pentru binele Muresului si al baschetului din Ardeal sper ca asta e o gluma buna cu Jojic si Costescu. Ambii doi sunt depasiti rau de fenomen. Badnjarevic mai zic si eu ca e antrenor cu sclipiri, cu meciuri pregatite fara greseala, cu idei si reactii in momentele critice...Jojic urla, Costescu cere time-out si joaca echipa mai rau ca inainte.

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    la Pitesti
    imi amintesc jocul echipei cu Costescu pe banca, la fel primeam cate 20 de puncte fara sa dam nimic, dar spre deosebire de Sapera are o cupa castigata cu o echipa teoretic mai slaba, deci teoretic ar merita o sansa

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      teoretic
      puteti sa-i dati voi acea sansa!

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @free62
    stai chill ca este o gluma pe care cei de la TB o fac involuntar :) doar trebuie sa scrie si ei ceva pe subiectul asta asa ca ..........

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Rabdare!
    Eu zic sa avem rabdare, campionatul e oricum compromis sa-l terminam cu Barni si George iar din sezonul urmator sa alegem antrenorul potrivit in functie si de buget Mi-ar place un antrenor roman de valoare dar din pacate sint doar doi in tara: Achim si sapera

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      Achim
      In legatura cu Achim te lamuresc eu si va lamuresc pe voi toti: el are contract cu CSM-U Oradea si pentru urmatorul sezon, am fost la prezentarea echipei in toamna inainte de inceperea sezonului si s-a facut acest anunt cu privire la ramanerea lui la Oradea pentru inca 2 sezoane(cel curent si urmatorul).

      Deci numai daca prin vointa lui decide sa renunte la echipa noastra atunci aveti o sansa la el, dar nu-l vad sa faca acest lucru.

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Cu 9 infrangeri campionat compromis? Eu cred ca locul 3 va avea la final 8 sau 9 infrangeri cel putin dupa cum se joaca. Mures daca scapa de caderile fenomenale din diverse sferturi are toate sanse sa fie in primele 5...si in playoff branza e pe alti bani. Cu Badnjarevic eu sunt convins ca Mures ar ajunge in semifinale fara probleme, acolo deja e noroc in functie de culoar, joci de la egal la egal cu Steaua sau te tiganesti la Ploiesti.

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da Pintea si Tenter de ce nu sunt antrenori de valoare? Adica Achim si eu spun ca e cel mai bun, dar Sapera nu mi se pare cu nimic mai special decat cei doi amintiti. Are flash-uri fantastice(peste cei doi), dar si momente mai putin reusite.

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    TB?
    TB a nimerit-o din nou: noul antrenor al tigrilor este lituanianul AUDRIUS PRAKURAITIS!! Bun venit si mult succes!

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy :

    @free62
    Pintea la ce disciplina sportiva sa fie antrenor te referi?

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U BT
      lol......

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Poate ai ceva coasa de batut si te deranjam...
      Sper ca sezonul trecut ai fost plecat din tara si nu esti la curent ca atunci te iert sau erai prea tanar ca sa participi la astfel de manifestari

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy:

      free62
      Aha, deci anul trecut cand avea schimbari limitate si nu avea cum sa strice prea tare vrei sa zici jocul probabil. Cat despre sezonul asta cand a avut pe mana unul dintre loturile de top ale acestui campionat, cu dubluri pe fiecare posturi, a cerut timeouturi precum un antrenor de popice, iar alcatuirea primului cinci precum la sah. Eu nici acum nu-mi pot explica cum nu exista totusi putin dram de realism in tribune. Daca aici nu est nu-i bai, dar un antrenor trebuia sa-l aiba la fiecare meci si putea sa renunte oricand, pentru ca palaria era gigantica pentru capul sau.

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Asa si dupa ce a renuntat? A venit Tenter si echipa a mers tot prost. A venit meciul de la Oradea(singurul greu din retur). Daca nu intra Turner(nou venit) la -9 din nou, se pierdea meciul din mana. Barnette abia acum si-a revenit ca in tur cu ambii antrenori a facut o adevarata demonstratie de gafe si greseli. Asadar in toamna doi antrenori cu rezultate in trecut nu au putut face nimic, absolut nimic. Primul 5 dupa retragerea lui Pintea ce schimbari a suferit(Millage, Hargrove, Barnette, Silvasan, Lalovic/Baciu...parca tot asta era)? Pai vorbim pe lucruri concrete sau...

    cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Pt informarea generala a lumii. Anul trecut nu a fost o echipa cu schimbari limitate. A fost un lot de 8(!!!) jucatori care jucau constant...campionatul pt cultura generala a tutulor s-a luat in 7 + Fometescu ajutor la nevoie

      cu 9 ani în urmă (04.02.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!