Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Turneul de la Sibiu - Nimic nu este decis înaintea ultimei zile

Adrian Micinic (Sibiu)

Adrian Micinic (Sibiu)
30.09.2012

Dacă turneele de la Mediaș și Dobroești și-au aflat deja câștigătoarele, CSU Sibiu și CSȘ Giurgiu fiind deja calificate în sferturile de finală, ultimele două locuri urmează să fie stabilite prin intermediul jocurilor programate a se desfășura duminică (30.09).

Astfel, turneul de la Sibiu nu și-a desemnat încă câștigătoarea. CSM Oradea are două victorii, în vreme ce BC Mureș și Energia Rovinari au câștigat câte un meci și au pierdut tot unul. BC Miercurea Ciuc este ultima, fără victorie.

Deși clasamentul pare să fie echilibrat lucrurile nu stau chiar așa. BC Miercurea Ciuc și BC Mureș sunt ieșite din calcule pentru calificarea mai departe. Ele nu mai pot câștiga grupa, dar nici să spere la un loc al doilea care să ofere șanse de calificare.

În aceste condiții lupta pentru locul 1 se va da între CSM Oradea și Energia Rovinari. Cele două vor disputa ultimul meci al turneului de la Sibiu. Există două posibilități:

- dacă BC Mureș învinge pe BC Miercurea Ciuc în primul joc al zilei, atunci CSM Oradea se califică dacă învinge sau dacă pierde la cel mult nouă puncte diferență. La o victorie a gorjenilor de 10 sau mai multe puncte diferență, se califică Energia Rovinari.
- dacă BC Miercurea Ciuc învinge pe BC Mureș, atunci jocul direct dintre Energia Rovinari și CSM Oradea se transformă într-o veritabilă finală, învingătoarea (indiferent care ar fi diferența) urmând să câștige turneul și să se califice în sferturile de finală.

BC Mureș nu mai are șanse de calificare de pe prima poziție a grupei de la Sibiu. Înfrângerea la 11 puncte în fața lui CSM Oradea urmată de o victorie la doar 7 puncte asupra lui Energia Rovinari ar duce formația alb-albastră la un coeficient de puncte (marcate/primite) undeva la sub 1, ceea ce elimină din start echipa lui Srecko Sekulovic. În schimb, pentru un eventual loc 2 calificant, mureșenii ar trebui să învingă pe Miercurea Ciuc la o diferență, putem spune, ireală de puncte și în același timp de o victorie a lui CSM Oradea în fața lui Energia Rovinari la orice diferență (prin care ar trimite formația don Gorj pe locul 3), sau de un succes al elevilor lui Slobodan Nikolic la cel puțin 16 puncte (ceea ce ar trimite pe CSM Oradea pe locul al 3-lea).

Așadar, șansele de calificare de pe locul al 2-lea din această serie sunt aproape minime indiferent despre ce echipă vorbim. Acest lucru se explică prin faptul că atât U Mobitelco Cluj, cât și CSM București au repurtat victorii categorice, la 48, respectiv 41 de puncte diferență împotriva lui Dinamo, astfel încât câștigătoarea confruntării directe din acest meci, care va avea loc la Dobroești, se va califica foarte probabil în sferturile de finală.

Ambele meciuri din ultima zi a turneului de la Sibiu pot fi urmărite în transmisiune directă pe internet, prin intermediul site-ului csufans.ro/chat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!