Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania Cluj, cu un pas și jumătate în faza următoare a FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.11.2017

Campioana en-titre și singura reprezentantă a României rămasă în Europa, U-Banca Transilvania Cluj, continuă parcursul perfect din FIBA Europe Cup, reușind să obțină cea de-a 3-a victorie la rând în Grupa E. Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat în Bulgaria pe terenul celor de la Lukoil Academic Sofia la 15 puncte diferență, scor final 88-73

Victoria a venit în mare parte datorită prestației din ultima secvență a întâlnirii, iar odată cu acest succes U-BT Cluj își consolidează serios poziția de lider în Grupa E, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri jucate, asigurându-și totodată în proporții foarte mari, deja, calificarea în faza următoare a competiției europene. 

Confruntarea de la Sofia a avut un debut modest de meci, cu foarte puține puncte marcate pe parcursul celor 10 minute inaugurale. Cele două adversare au marcat împreună abia 24 de puncte, scorul după primul sfert fiind egal, 12-12. Odată cu startul actului secund, meciul a căpătat ritm, iar jucătorii aflați pe parchet au început să prindă gustul jocului. Lukoil Academic și U-BT Cluj au trecut rând pe rând la conducerea jocului, însă niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să se desprindă. Ardelenii și-au adjudecat astfel sfertul 2 cu un parțial de 23-22, intrând la vestiare cu avantaj minim, scor 35-34. 

După revenirea de la vestiare partida a continuat în același ritm precum cel din sfertul al doilea. Mai exact, bulgarii și românii au marcat foarte mult, aproape la fiecare fază de joc, fiind foarte multe schimbări la conducere, însă, din nou, nimeni în manieră decisivă. Amfitrinii au fost cei care și-au adjudecat secvența cu numărul 3, 27-25, intrând în decisiv cu un avantaj de un puncte, 61-60, iar ultimele 10 minute de joc se anunțau incendiare. 

Un minut și jumătate s-a scurs din ultima parte a întâlnirii și deja se prefigura aceeași desfășurare. Bulgarii au marcat, Clujul a marcat, reușind de altfel să revină din nou în avantaj, însă din nou la un singur punct diferență, 64-63, iar imediar s-a făcut și 65-63. Dimitrov cu o pasă în out a rupt efectiv jocul, iar din acel moment clujenii au marcat pe bandă rulantă, fără nicio replică din partea gazdelor. Treptat, scorul s-a dus în favoarea lui U-BT la 67-63, 73-63, 79-75 sau 88-61. Formația venită de la poalele Feleacului nu a mai cedat teren deloc, iar în urma unui parțial zdrobitor de 28-12 în ultimul act, U-BT și-a adjudecat confruntarea la 15 puncte diferență, scor final 88-73. 

Omul meciului pentru echipa din Cluj-Napoca a fost americanul Lasan Kromah, autor a unui double-double cu 18 puncte și 10 recuperări, însă acesta a fost ajutat din plin de colegii săi, Zeljko Sakic cu 16 puncte, Vaidas Kariniauskas cu 14 puncte, Giordan Watson cu 12, Ousmane Barro 10, Roland Torok 8, Nandor Kuti 6, Alexandru Olah 2 și Andrei Calinicenco 2. De cealaltă parte, din lotul bulgarilor, cei mai buni marcatori au fost A. Raffa cu 13 puncte, B. Avramov cu 11 și D. Pepper cu 11. 

Asfel, cu 3 etape rămase de jucat din Grupa E a FIBA Europe Cup, U-BT Cluj este deja aproape calificată mai departe, având maximum de puncte cu 3 victorii din 3 partide disputate. Locul secund este ocupat de Istanbul BBSK, echipă care a dispus tot azi de Dinamo Tbilisi, scor 72-52. Turcii au 2 victorii și o înfrângere, fiind urmați de Lukoil Academic Sofia cu 1 victorie și 2 înfrângeri, respectiv Dinamo Tbilisi cu 3 eșecuri din 3 partide jucate în cadrul acestei grupe. 

În runda următoare, care se va disputa miercurea viitoare, U-BT se va duela în deplasare cu Istanbul BBSK, în derby-ul grupei, fiind meciul care poate decide câștigătoarea grupei. De cealaltă parte, Lukoil Academic Sofia joacă în Georgia cu Dinamo Tbilisi pentru încercarea de a supraviețui în șansele de calificare mai departe. 

*Foto: u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Nimic impresionant
    Un meci slab in prima parte, ok in sfertul 3, bun in sfertul 4.
    Gray este o mare dezamagire, nu doar din cauza statisticii dar nu face altceva decat sa arunce de 3 cand prinde mingea. Si arunca slab. Poate juca asta si Muresan...

    cu 6 ani în urmă (01.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!