Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania își măsoară forțele în Play-Off cu BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2015

(3)


LNBM

Play-Off / Sferturile de finală

M1: Vineri, 10 aprilie - Ora 17:00

(Digi Sport)

M2: Sâmbătă, 11 aprilie - Ora 18:25

(Digi Sport)

Sala Sporturilor "Horia Demian"

(6)


0-0 Fișa M1 /Fișa M2 0-0

Sala Sporturilor „Horia Demian” găzduiește vineri și sâmbătă jocuri din prima rundă a Play-Off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. U Banca Transilvania dă piept cu BC Mureș Târgu Mureș, prima încleștare fiind programată mâine, la ora 17:00.

Confruntarea aduce față în față ocupantele locurilor trei, respectiv șase, la finalul stagiunii regulate. Baschetbaliștii lui Marcel Țenter au terminat sezonul regulat cu un bilanț de 16 victorii și 8 înfrângeri, acumulând 40 de puncte. În schimb, formația „tigrilor” a izbutit 13 rezultate pozitive, alături de 11 eșecuri, pentru a contabiliza 37 de puncte.

Dacă Silvășan și compania au bifat ultimul meci oficial în urmă cu aproape două săptămâni, nu același lucru se poate spune despre BC Mureș. Trupa antrenată de Audrius Prakuraitis a participat la Final Four-ul Cupei României, acolo unde a ajuns până în finală. Mai exact, mureșenii au mărșăluit în semifinala cu CSU Atlassib Sibiu, încheiată la scorul de 71-48. Calificați în finală, sportivii îmbrăcați în alb-albastru s-au duelat aprig cu BC Timișoara. Echipa bănățeană s-a dovedit însă a fi mai puternică, impunându-se după prelungiri cu scorul de 78-73.

Referitor la ultima întâlnire a combatantelor, trebuie precizat faptul că aceasta s-a consemnat în ultima etapă a întrecerii regulate. Clujenii s-au deplasat la Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, acolo unde au obținut cele două puncte. Fără Kyndall Dykes, accidentat la momentul respectiv, „tigrii” nu au reușit să le țină piept oponenților, astfel că partida s-a încheiat la scorul de 92-84.

Fără nicio urmă de îndoială, datele problemei vor fi cu totul altele vineri și sâmbătă. Spre deosebire de confruntarea amintită, Kyndall Dykes este refăcut și pregătit să își ajute colegii. De altfel, americanul a evoluat și în Final Four-ul Cupei României, remarcându-se cu medii de 12.5 puncte, 4.0 recuperări și 2.5 assist-uri. De cealaltă parte, U BT dispun de un ascendent moral grație celor două victorii repurtate împotriva lui BC Mureș în actuala stagiune.

Totodată, partida de mâine marchează revenirea amfitrionilor în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Această situație se datorează faptului că Sala Polivalentă este ocupată cu diverse evenimente până la sfârșitul lunii mai.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!