Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania obține o victorie în primul joc al seriei cu CSU Atlassib Sibiu

Paul Olar

Paul Olar
18.04.2016

85-77
1   0

Echipele de start   

U-Banca Transilvania: Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Andrii Kalnichenko, Cătălin Baciu
CSU Atlassib Sibiu: Vlad Tincu, Kevin Hardy, Igor Mijajlovic, Lawrence Gilbert, Boris Lalovic

Suporterii Universității Cluj au răspuns pozitiv la chemarea conducătorilor de la baschet, astfel că au umplut Sala Sporturilor Horia Demian. Mai prejos nu s-au lăsat nici fanii oaspeți, sosiți în număr mare de la Sibiu. Atmosfera este una demnă de Derby-ul Ardealului.

Partida reîncepe după un minut de întrerupere, cauzat de o ploaie de confetti. Filip Adamovic iese excelent printr-un blocaș și deschide tabela cu un coș de la mare distanță. Sibienii ratează atacul, iar Adamovic face 7-0, în urma unor aruncări libere. Formația lui Dan Fleșeriu nu poate să puncteze, așa că Baciu își trece în cont două puncte, 11-0. Kevin Hardy își scoate formația din faliment, dar U-BT continuă să domine meciul, grație unei defensive excelente, 30-15 la finalul actului întâi.

Sibiul deschide scorul, însă Filip Adamovic răspunde imediat cu o reușită de la șapte metri, 33-17. Formația antrenată de Dan Fleșeriu încearcă să imprime un joc rapid, la finalizare aflându-se atât Igor Mijajlovic de la mare distanță, cât și Kevin Hardy. Intrat pe teren, Miroslav Todic contribuie cu cinci puncte înscrise succesiv, 44-24. Repriza se încheie cu un buzzer-beater semnat de Octavian Popa-Calotă, 55-32.

Primele puncte ale părții secunde aparțin lui Igor Mijajlovic, care scutură plasa de la mare distanță. Spre deosebire de repriza precedentă, CSU se revanșează prin agresivitate și atenție suplimentară la recuperări. De asemenea, în aproximativ trei minute, amfitrionii comit patru greșeli de echipă, fiind pedepsiți de Michael Harrison, printr-un slam-dunk pe contra-atac. Muhamed Pasalic o scoate pe U-BT din faliment, 62-48. Grupările se tatonează apoi minute bune, CSU Atlassib rămânând aproape la finalul actului trei, 66-57.

Sfertul patru debutează cu o fază controversată, Filip Adamovic fiind sancționat cu a cincea greșeală personală. CSU Atlassib iese în evidență prin recuperările ofensive izbutite de Lawrence Gilbert, precum și prin inteligența lui Octavian Popa Calotă. Alături de Kevin Hardy, românul aduce viteză în ofensiva Sibiului, iar Gilbert reușește un coș vital, 69-64. Bulversați, clujenii încasează un nou coș de la Will Paul, ce limitează ecartul la doar o posesie, 69-66. Muhamed Pasalic scoate un fault și nu greșește de la linia de pedeapsă. Ulterior, Rolland Torok conferă energie colegilor săi cu un slam-dunk pe două mâini, 75-68, cu patru minute rămase din meci.

Când U-BT părea că se desprinde decisiv, Octavian Popa Calotă înfige un coș în defensiva oponenților, 77-72.  Torok este atent la recuperare și răspunde din apropierea panoului. Kyndall Dykes completează reușita orădeanului, alegând să ia pe cont propriu o acțiune din fața lui Boris Lalovic. Muntenegreanul îi lasă spațiu suficient lui Dykes să își treacă în cont o aruncare de la semi-distanță, 81-74. Începe sarabanda faulturilor, de pe urma căreia U-BT profită și obține întâiul succes al seriei.

Marcatori

U-BT: Dykes 17, Todic 13, Pasalic 11, Adamovic și Torok 9
CSU Atlassib: Popa Calotă 15, Hardy 14, Paul 10

*Foto - Manases Sandor/u-bt.ro

25 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bravo U!!
    Bravo din nou suporterilor si jucatorilot. Prevad un 3-0 sec. Sibiul se va taia tot mai tare de la meci la meci. Diferenta intre cele 2 loturi e cam ce a fost pana la pauza.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Frumos
    De atmosfera asta imi era dor un meciurile cu U. Din păcate noi am fost pe nicăieri in prima repriza si chiar daca am venit la o posesie nu meritam victoria. Cât despre olaru multa.m...ie.

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121:

      cj
      Aveti o galerie foarte frumoasa. Felicitari!

      cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      Arbitrii
      Cam ce-i doriti voi, sibienii, lui Olaru, ii dorim noi lui Faur, pentru modul in care ne-a "executat" PG-ul. Oricum, la final Adamovici a tinut neaparat sa-i mai spuna doua vorbe (probabil ii explica in detaliu cum o s-o transeze pe maica-sa) de bine. Interesante totusi aceste rabufniri "de orgoliu" a unor fluierasi, dupa care ii apuca regretul si fluiera in compensare. Cred ca acest comportament fluctuant al arbitrilor ii deruteaza si pe jucatori, care nu mai inteleg unde sunt limitele. E clar ce scrie in regulament, dar daca aplici doar selectiv (cand "ti se pune pata pe unu'") aceste reguli, faci mai mult rau decat bine.

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    In sf a revenit galeria.. multi dintre noi asteptam acest moment de cativa ani buni. Haide U!!!

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Dupa prima repriza visam atat de frumos. Un baschet in viteza, de margine ambii principali(ca azi clar am avut doi, cine a fost la meci stie de ce...si eu ma bucur enorm si consider ca am avut mare noro ca au fost amandoi) cereau viteza si actiuni rapide...55 de puncte la pauza. Deja ma gandeam cum va fi cand vom da 100. Noroc ca in repriza doua m-am trezit la realitate. Fooooarte bun, dar chiar foarte bun meciul facut de Todic azi...a jucat cu mult cap si a fost mintea limpede sub panou in momentele grele cand a balbait tot. Ma bucur ca fazele dubioasa nu au fost decat focuri d epaie si nu au degenerat. In rest Sibiul joaca frumos, stiu sa aleaga jucatorii mai in forma intr-un anumit moment, dar...

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Adamovici
    A vazut coneva meciul la tv? Cum a fost eliminat Adamovici de la 3 greseli?

    cu 8 ani în urmă (18.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      Adamovici
      fault si la aceiasi faza tehnic si asa a ajuns la 5

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca air23:

      Adamovici
      pt. proteste

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Atitudine !
    Tincu sforaie pe teren , un jucator care joaca pe pozitia lui trebuie sa fie spirt pe teren. Daca stai numai sa o arunci de afara nu o sa ajungi niciodata un jucator. Lalovici nu sforaie atat de tare ca Tincu insa atipeste bine atunci cand trebuie sa se apare. Cel mai slab aparator dintre toti straini.

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    mid
    Victorie meritată a Clujului !!!Chiar nu pot sa-mi explic acele "caderi " cu totul si cu totul inexplicabile!?.Trebuie sa ne jucam sansa pînă la capăt. Felicit galeria noastra, aceasta fiind admirabilă!

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    csu
    Era un fraier pe aici care tot o dădea inainte că de ce nu-i bine cu Clujul in playoff...(gata cu autoironia). Din păcate meciul nu a fost bine pregatit de Fleseriu, de la alegerea primului 5 si pâna la atitudine, dar învăta si el si jucătorii ce înseamnă cu adevărat playoff ul. Apoi nu a reusit sa remedieze decât la pauză si a fost prea târziu, chiar dacă ne am apropiat, consumul de energie ne-aluat si luciditatea. Sa vedem ce vor mai putea in meciul 2. Nu mi-a venit să cred când l-am văzut pe Tincu in primul 5... In fine, felicitări pentru dăruire si suporterilor care au fost minunati ca de obicei. Arbitrajul slab, dar nu ca la Craiova cu Mures. Urât gestul lui Lalovic. Să vină meciul 2.

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • BC CSU Sibiu Hermannstadt:

      Pregatiri ptr. PO
      Ce sa-i faci ? Asta e ! Se pare ca noi suntem inca in perioada de pregatire a PO. Dupa ce-am rezolvat problemele sfertului 3 si chiar 4 , pana in finala urmeaza sa rezolvam si sferturile primei reprize :). Am spus si eu ca era mai bine cu CRAIOVA , dar daca asa au vrut jucatorii... E greu sa te lupti cu experienta Clujului in playoff. In fine , felicitari Sibiului ptr. daruirea din repriza 2 , felicitari celor doua galerii ptr. atmosfera creata si sper sa mai vedem cel putin doua meciuri la SIBIU in acest campionat !

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Multumesc
    Frumoasă galerie am avut, rămâne doar un mulțumesc de spus pentru susținere si ca a reușit să facă sala să iasă din atmosfera de teatru. Hai U-BT

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu pt gyke
    Sunt absolut de acord cu observațiile tale!

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      csu
      Mergem înainte. Măcar să reusim sa castigam primul meci de la noi.

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Da totusi ce a facut Lalovic....adica eu nu am vazut nicio lovitura serioasa la faza aia si cum il stiu pe Lalo nu prea are obiceiuri de astea. A lovit el sau Zigeranovic si-a respectat norma de a se da in spectacol o data pe meci?

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      lalovic
      Din contra, Lalo e renumit pentru "marlanii pe usa din dos", o facea si cand era la noi (isi provoaca non-stop adversarul direct si-l sicaneaza cu lovituri). Cineva care-a vazut meciul la TV spunea ca chiar i-a dat la gioale la Zigeranovic, deci se pare ca de data asta n-a fost al nostru capul rautatilor

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      lalo
      A încercat sa-l lovească pe malac la outze, dar nu mi s-a părut că a si reusit...oricum urât, iar Ziege mai mult s-a prefăcut.

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Galerie
    Salut revenirea galeriei (minunata coregrafia de la final de meci), sper sa nu fie un eveniment singular. Doamne, cum se simt cativa cai putere in plus la motor, ce schimbare in atmosfera apatica din ultima perioada, sincer am avut emotii ca se vor intimida si jucatorii nostrii (cei mai multi dintre ei nu au cunoscut inca atmosfera asta la Cluj:) Si mai sper ca si unele schimburi de replici si degete cu galeria oaspete (admirabila, de altfel) sa fi fost doar niste "accidente".

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca dans:

      coregrafie
      Aceasta *minunata coregrafie ,de la final de meci* a fost exersata de echipa si suporteri si la Oradea , cei drept in parcare , dar cu trofeul in mana :)

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    Penibil...
    ... momentul in care DJ-ul Salii Sporturilor Horia Demian (sau cine i-a "ordonat" s-o faca) a dat muzica tare, pentru a acoperi scandarile galeriei oaspete dupa ce acestia au intrat in sala. Ieftin, ieftin de tot, nu ma mir ca-ncepe lumea baschetbalistica sa vada in noi "noul Asesoft" (in sentul rau, bine-nteles, ca Asesoft n-a avut doar parti negative). Dar n-are rost sa ma mir, daca acelasi DJ a reusit de cateva ori sa "linisteasca" si galeria gazda, in conditiile in care o sala-ntreaga scanda inflacarata in picioare.

    Dar ma rog, poate ca inteleg eu gresit, insa rolul animatiei cred ca este de a umple "gaurile" de liniste, nu neaparat toate pauzele din meci. Adica: daca lumea scandeaza frenetic, nu te bagi tu peste, doar pentru ca ai de efectuat 15 sau 18 dansuri pe meci. Ca DJ trebuie sa "simti" atmosfera si sa te adaptezi din mers, nu sa-ti mâni drumul mai departe cu ochelari de cal, fara a conta ce se-ntampla-n stanga si-n dreapta ta.

    Multumim stimati organizatori, dar chiar nu era nevoie sa bagati pumnu-n gura galeriei sibiene cu muzica la maxim, cred ca reuseam sa-i infruntam cu aceleasi arme, nu trebuia sa veniti Dvs. "cu tunul"

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • BC CSU Sibiu www.csufans.ro:

      galerii
      Noua ne era dor de "duelul" cu galeria lui "U". Chiar daca au fost mici scapari de ambele parti, una peste alta a fost o atmosfera frumoasa. Sa speram ca o sa fie o serie de cel putin 4 meciuri. Publicul sibian merita doua meciuri pe teren propriu.

      cu 8 ani în urmă (19.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Crainic
      Da, crainicul este jenant. Nu are nicio treaba cu regulile nescrise a unui meci de baschet.

      cu 8 ani în urmă (20.04.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Sper din tot sufletul, sa cîștigăm al doilea meci,ceea ce ne-ar dă dreptul sa credem in calificare. Fara a parea subiectiv, chiar cred ca putem ajunge in semi-finale. HAI CSU!!!!@

    cu 8 ani în urmă (19.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!