Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania și BCM U Pitești se întâlnesc sâmbătă

Paul Olar

Paul Olar
14.10.2016

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduiește sâmbătă, 15 octombrie, un meci din etapa cu numărul IV a Ligii Naționale de baschet masculin. U-Banca Transilvania primește vizita celor de la BCM U Pitești, într-un duel programat la ora 19:00.

Clujenii sunt în căutarea unui nou succes în campionat, după ce au ieșit învingători din deplasarea de luni, de la Târgu Mureș. Deși lipsită de Filip Adamovic, accidentat, trupa lui Mihai Silvășan s-a impus cu 82-69. Până la ora actuală, echipa ardeleană are două victorii din tot atâtea posibile, din moment ce a trecut, în prima etapă, de BC Timișoara.

În ambele meciuri consemnate, principalul remarcat al lui U-BT a fost Vlad Moldoveanu, sportiv care are medii de 24.5 puncte, 9.0 recuperări și 4.5 puncte în Liga Națională.

De partea cealaltă, BCM U Pitești se află pe locul trei în clasament, întrucât a acumulat două succese și un eșec. Băieții lui Hristu Șapera au fost învinși de CSM CSU Oradea, însă au trecut de Dinamo București și Phoenix Galați.

Totodată, BCM U a fost eliminată din Cupa României, după ce a cedat ambele confruntări ale manșei cu SCM U Craiova.

Aruncând o privire peste lotul argeșean, baschetbalistul care s-a evidențiat cel mai mult este Aleksandar Mladenovic. Pivotul ex-iugoslav a evoluat în toate meciurile formației sale, înregistrând statistici de 13.7 puncte, 6.0 recuperări și 1.3 pase decisive, pentru 16.3 puncte.

De asemenea, meciul de sâmbătă va fi special pentru Max Pustozvonov. Sportivul originar din Ucraina a debutat în Liga Națională în stagiunea trecută, alături de BCM U Pitești. El s-a transferat în vară la U-BT, acolo unde a devenit om de bază.

Încleștarea de sâmbătă va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Sorin Drugău și Costin Bogdănescu.

*Foto: Andor Marton

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    re
    daca jucam ca in meciul cu Dinamo: Kabongo nu se mai arunca aiurea pe cos si nu mai insistam cu anumiti romani (vezi meciul cu Craiova la +/-) si Vlad Moldoveanu nu are chef de joc s-ar putea sa facem ceva bun.

    cu 7 ani în urmă (14.10.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      da tzontzo
      Cam multi de 'daca' :) .clujul mereu a avut echipa buna ,dar anul asta e chiar puternica.deci..ar fi cam primul an in care nu m.as supara pt o infrangere.oricum remarcile tale sunt corecte.as mai adauga ca in sfarsit il avem si noi pe ciulin in deplasare.adica il aveam mereu acasa si in deplasare aveam numai brigazi slabe.

      cu 7 ani în urmă (14.10.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe io mi-s din ardial :

    bravo
    Felicitari Pitestiului! Se pare ca echipa cu 4 titluri in 68 de ani a constatat ca numele unor mercenari nu joaca efectiv pe teren. Dupa umilinta pe care le-au servit-o turcaletii, iata si un viol domestic. La mai multe!

    cu 7 ani în urmă (15.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!