Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania trece de BC Mureș

Paul Olar

Paul Olar
02.04.2016

U-Banca Transilvania a învins, sâmbătă seara, pe BC Mureș Târgu Mureș cu scorul de 86-81. Partida a avut loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar startul confruntării a fost echilibrat, astfel că, după 10 minute, tabela indica 14-14.

Amfitrionii au început să se desprindă serios la jumătatea sfertului secund, când Dykes a marcat pentru 27-20. Ulterior, Cătălin Baciu a stabilit un ecart de 12 puncte în favoarea formației sale, 34-22. U-Banca Transilvania a controlat disputa și după pauză, grație aportului venit din partea lui Dykes, Adamovic și Pasalic.

Ba mai mult, U-BT a beneficiat și de un avantaj de 17 puncte, 71-54, odată cu coșul izbutit de către Miroslav Todic. Deși confruntarea părea adjudecată de către clujeni, BC Mureș nu a renunțat la luptă. Drept urmare, baschetbaliștii lui Audrius Prakuraitis au pus umărul la un furtunos parțial de 8-0, ce le-a dat emoții spectatorilor.

Aliaksandr Pustahvar a contribuit din plin pe faza ofensivă, punând la respect defensiva adversarilor prin aruncări de la mare distanță. La rampă a ieșit și Mareks Jurevicius, așa că BC Mureș a revenit spectaculos la cinci lungimi, 79-74. U-Banca Transilvania a găsit însă inspirația necesară să închidă meciul.

Kyndall Dykes a totalizat 21 de puncte, 7 pase decisive și o recuperare. Filip Adamovic a avut 18 puncte și 9 assist-uri, pe când Miroslav Todic a ieșit în evidență prin 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

În replică, Aliaksandr Pustahvar a pus pe tabelă 20 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Goran Martinic a strâns 13 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări.

*Foto: Arman Noemi/noemiadrienn.wordpress.com

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    No amu' ne-am revenit. Bineee Marcele i-ai rupt fara Mohammed!!! Anul trecut i-ai rupt fara Dykes cma tot in aceeasi faza a campionatului. Esti in grafic maestre, aparare beton, la inceput de sezon ne propun sa luam de la oricine sub 70, acuma de la echipele bune luam "decat" de la 80 in sus. Noroc ca nu am fost la meci....mai bine stau cu abonamentu in jeb...

    cu 8 ani în urmă (02.04.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Mures fara Mohamed
      Ma intreb care ar fi fost rezultatul daca ar fi jucat si Mohamed. Prima repriza a fost extrem de slaba, in nota obisnuită. Zigeranovici acelasi joc anost, cu multe faulturi inutile fi fara recuperari sub panou. Am jucat un pic mai bine decat in meciurile anterioare, probabil si pentru ca adversarul a fost slabut.

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    meci
    Am fost eu, stai flex, a fost controlat in proportie de 90% de universitatea

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Si daca se juca fara Dykes cine castiga?

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Dykes
      Ma intreb daca l-ar inlocui pe pani barac la steaua cum ar fi steaua si cum ar fi universitatea intr-un meci direct

      cu 8 ani în urmă (03.04.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești free666 :

    Meci
    Muresul a preferat Craiova in PO.

    cu 8 ani în urmă (03.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Rezerve
    Au fost Mureșul pe teren in cele mai multe cu rezervele, e un meci castigat dar din păcate nu în vata unei adevesare periculoasa, cel puțin un spectacol dacă vedeam pe teren era mai bine, nu sa ne chinuim mai ales că avusem un avans de 17 puncte la un moment dat, dar spun un felicitări pentru meci, deși era mai ok să fi castigat in potriva lui Mohamed si Gaiovic. Hai U-BT

    cu 8 ani în urmă (04.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!