Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a învins-o pe Athletic Constanța în ultima etapă din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.04.2022

U-BT Cluj a învins-o pe Athletic Constanța în ultima etapă din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a trecut de Athletic Constanța în ultima rundă a sezonului regulat din Liga Națională. Scorul final al duelului din BTarena a fost 92-69.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Brandon Brown, Karel Guzman, Ștefan Grasu, Dustin Hogue

Athletic Constanța: Andrei Oprean, Tyler Gaskins, Vlad Corpodean, Dani Mâinea, Khaliq Spicer

Richard a spart gheața cu un coș de la distanță. Hogue a adăugat două puncte de la libere. Spicera a înscris primele puncte ale dobrogenilor. Richard a înscris al doilea coș de afară în meci, după recuperarea ofensivă a lui Hogue și a dus scorul la 9-2. Guzman a mărit ecartul cu un dunk în tranziție. Cubanezul a înscris din nou de sus, iar layup-ul lui Hogue a continuat run-ul agazdelor. Spicer a înscris în două posesii consecutive și a dus scorul la 15-6. Richard a lovit din nou de afară. După primul sfert, scorul era 27-19, în urma triplei lui Kosic.

Stipanovic a readus diferența în double digits printr-un semi-cârlig. Run-ul gazdelor a ajuns la 8-0, în urma unui dunk al lui Colceag și a fost oprit de Adika Peter-McNeilly. Kuti a înscris de afară și a dus scorul la 38-22. Spicer a redus diferența la 12 lungimi cu un dunk agresiv. Stipanovic și Bircevic au continuat să macine defensiva adversă, iar tabela indica 42-26. Darling și Kosic au înscris cinci puncte consecutive după tripla lui Brown. La pauza mare, tabela indica 52-31, în favoarea gazdelor.

A doua jumătate a început cu un coș de la semi-distanță al lui Richard. Brown i-a urmat exemplul și a marcat prin același procedeu. Richard a mărit ecartul cu un coș de trei foarte bine apărat. Corpodean a răspuns pe pătrundere. Brwon a înscris cinci puncte în câteva secunde și a dus scorul la 64-36. Guzman a adăugat și el un dunk agresiv în tranziție. Peter-McNeilly a redus diferența cu un floater. Bircevic și Watson au adăugat patru puncte imediat. Înaintea ultimului sfert, scorul era 74-45.

Bircevic a deschis ultimul parțial cu un and-one. Cristian Mâinea a adăugat trei puncte pentru echipa sa, din spatele semicercului. Stipanovic a răspuns cu un slam-dunk, înaintea unui layup pe recuperare ofensivă al lui Lazăr. Watson a răspuns pe pătrundere, înainte de un coș de la semi-distanță al lui Gaskins. Colceag a înscris prima sa triplă în acest meci și a dus scorul la 84-54. El a transformat și două libere pentru a opri momentul bun al oaspeților. Mâinea a răspuns de la semi-distanță. În cele din urmă, scorul final a fost 92-69.

U-BT Cluj termină sezonul regulat pe primul loc, cu un bilanț de 28-2 și vor da piept în prima rundă de play-off cu BC CSU Sibiu. Athletic Constanța ocupă locul 11, cu 12 victorii și 18 eșecuri.

*foto: Facebook/Athletic Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!