Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj a reușit desprinderea în sfertul patru și să câștige meciul cu Dinamo Știința

U-BT Cluj a reușit desprinderea în sfertul patru și să câștige meciul cu Dinamo Știința

U-BT Cluj a câștigat cu 101-90 partida disputată pe teren propriu contra celor de la Dinamo Știința București, în etapa a opta din LNBM – Grupa Valorică A.

U-BT Cluj a început partida în formula Johnson, Richard, Kuti, Zganec, Planinic, în timp ce Dinamo Știința i-a avut în primul cinci pe Jeremic, Masters, Milutinovic, Diaconescu și Gugino.

Clujenii au dominat primul sfert și după ce Gugino a egalat la 2, gazdele au pus un run de 10-0, cu Zganec și Planinic în prim-plan. Milutinovic și Ferguson Masters au rupt seria clujenilor (14-9), dar apoi clujenii au mai reușit încă un parțial de 11-1, cu care au reușit un avantaj de 15 puncte (25-10). Armin Cane a închis însă primul sfert, iar U-BT avea un avantaj de 10 puncte (27-17). Barro a pus primele puncte din sfertul doi, dar Tarolis a replicat printr-un alley oop. Milutinovic au pus șapte puncte consecutive iar după coșul de 3 puncte al lui Marcu Badiu, Dinamo ajungea la două puncte de gazde (31-29). Mai mult, Milutiovic îi aducea pe oaspeți în avantaj cu un coș de 3 puncte (31-32). Planinic, Vida și Jonhson au marcat însă 8 puncte consecutive (39-32), Richard a marcat și el de 3 puncte, iar dunk-ul fulgerător al lui Tarolis a stabilit scorul primei reprize (49-40).

Dinamoviștii au deschis sfertul secund cu cinci puncte consecutive (49-45). Ferguson Masters a fost principalul realizator al alb-roșilor în acest sfert în care au reușit să stea în coasta liderului LNBM. Uță a reușit să marcheze patru puncte consecutive, iar Kerron Johnson a stabilit scorul primelor 30 de minute la 74-65. Ferguson a deschis scorul în sfertul patru, dinamoviștii s-au apropiat la 6 puncte (81-75), dar elevii lui Costescu nu au reușit să mai țină pasul cu U-BT, clujenii reușind chiar să se desprindă la un moment dat la 16 puncte (99-83). În cele din urmă, Marcu Badiu a stabilit scorul final cu un and-one la 101-90.

Darko Planinic a fost omul meciului, cu 22 de puncte (11/13 din acțiune) și 5 recuperări, Patrick Richard și Donatas Tarolis au strâns câte 18 puncte, în timp ce Kerron Johnson are 14 puncte și 7 pase decisive. De partea cealaltă, Jevon Ferguson Masters a avut 23 de puncte și 5 pase decisive, Marcu Badiu și Mladen Jeremic câte 14 puncte, iar Armin Cane și Ousmane Barro câte 12 puncte fiecare.

După acest meci, U-BT Cluj rămâne neînvinsă, cu opt victorii din tot atâtea meciuri, în timp ce Dinamo Știința ajunge la 3-5.

Etapa viitoare U-BT Cluj va întâlni tot acasă pe BCM U Pitești, în timp ce Dinamo Știința va juca acasă, cu CSM CSU Oradea.

*foto: Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    cu adversar incomod, felicitari pentru victorie.
    Dinamo arata mult mai bine fata de sezonul trecut si in conditiile de pana acum, lupta pentru top 6 va fi disputata.
    In ceea ce priveste "U", si dupa meciul de aseara as spune ca
    -nu vom vedea prea curand patrunderi "cu dedicatie" decat accidental si/sau ca rezultat al unei decizii/ambitii personale (ex. Johnson). In sfertul 4 Dinamo era in penalizare dupa 3 minute disputate, avea jucatori de baza cu 4 si 3 greseli personale, nu s-a facut nimic in acest sens desi nici scorul nu era prea linistitor.
    -avem nevoie si de reusite mai multe de 3 puncte. Da, aseara am dominat ofensiv sub panou, majoritatea punctelor din zona aceea au venit dar desprinderea s-a reusit dupa niste triple. Mie imi mai vin in minte meciuri din sezoanele trecute (in special cu Muresul) cand se muncea serios pentru 2 puncte pentru ca in fazele imediat urmatoare sa incasam cosuri de 3 si sa pierdem. Si sunt echipe in actualul sezon (vedeti Timisoara aseara, Sibiul dupa ce isi mai revin, chiar Dinamo (ieri 50% procentaj si la un moment dat peste jumatate din puncte marcate asa) care, daca prind o zi buna, nu le vei avea ce face.

    cu 4 ani în urmă (01.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!