Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj are parte de o deplasare în campionat după succesul categoric obținut în EuroCup

U-BT Cluj are parte de o deplasare în campionat după succesul categoric obținut în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca revine pe plan intern în urma succesului la scor din EuroCup, din fieful lui Trento, la mijlocul acestei săptămâni. Jucătorii antrenați de Mihai Silvășan vor evolua în etapa a 9-a a Ligii Naționale la Brașov, într-un meci televizat, în cursul zilei de sâmbătă (18.11).

Campionii en-titre sunt singurii rămași cu bilanț perfect în competițiile interne și conduc Conferința A cu 7-0, în timp ce nou-promovata din Brașov are parte de o campanie bună în aceste prime luni și stă cu 5-2 pe o poziție care asigură calificarea în Top 10. Formația de sub Tâmpa se află la egalitate cu Rapid București în privința meciurilor câștigate la rând în această conferință, ambele având câte 5.

U-BT merge la Brașov într-o perioadă în care ofensiva echipei este în mare formă. În ultimele patru meciuri oficiale, indiferent că au evoluat în EuroCup sau LNBM, clujenii au adunat în medie 100.2 puncte și de fiecare dată diferența de la final a fost una din două cifre. De partea cealaltă, CSM Corona a câștigat într-un singur caz la 10+ puncte în ultima vreme, detaliu apărut la Târgu Jiu (89-76).

Privind Liga Națională, „studenții” au trei victorii la rând în care au atins sau depășit suta, toate aceste rezultate fiind în fața unor adversari din partea a doua a clasamentului Conferinței A. U-BT Cluj a fost aproape de sută și la Trento, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate (98-60) și în urma căruia Karel Guzman a fost numit MVP-ul rundei a șaptea din EuroCup.

Statistic, Brașovul și Clujul sunt vecine de clasament în privința mediei de recuperări, acesta fiind unul dintre puținele capitole la care CSM Corona stă mai bine (40.6 - 38.9). U-BT este prima din campionat la media de puncte (94.7), assist-uri (23.6), eficiență (121.6) și în privința procentajelor la două (63.6%), respectiv trei puncte (41.3%). În schimb, nou-promovata conduce ierarhia la nivelul recuperărilor ofensive (15.7) și la intercepții (10.1).

Liderul campioanei în Liga Națională este Emi Cățe, cu 14.6 puncte și 7.6 recuperări în medie, în cel din urmă capitol aflându-se la egalitate cu experimentatul pivot al Brașovului, Ousmane Barro. Armin Cane contribuie cu 15.1 puncte pentru CSM Corona, iar Brandon Anderson este unul dintre cei mai buni pasatori ai ligii, cu 6.8 assist-uri pe meci.

Prima întâlnire oficială între CSM Corona Brașov și U-BT Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 18 noiembrie, în Sala Sporturilor „D.P. Colibași”. Meciul va debuta la ora 17.00 și va fi transmis pe Digisport 3, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Nagy Melinda / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!