Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă după ce s-a desprins decisiv în sfertul trei al derby-ului cu CSM CSU Oradea

U-BT Cluj câștigă după ce s-a desprins decisiv în sfertul trei al derby-ului cu CSM CSU Oradea

U-BT Cluj s-a impus în derby-ul cu CSM CSU Oradea, scor 90-77, în primul meci al grupei de la BT Arena desfășurată în cadrul turneului 7 al LNBM.

U-BT Cluj a început în formula Guzman, Edwards, Grasu, Dixon și Stipanovic, în timp ce CSM CSU Oradea a jucat în primul 5 cu Watson, Fometescu, Green, Markovic și Valeika.

În primul sfert am avut parte de un duel de la distanță între Giordan Watson și Andrija Stipanovic. Conducător de joc al orădenilor a marcat 9 puncte iar pivotul clujean 10. Așa că după 10 minute, tabela de scor indica 23-20 pentru U-BT.

După un început mai echilibrat în sfertul secund, Tarolis a marcat cinci puncte consecutive cu care a semnat un run de 8-0 (37-24). Fometescu a marcat un coș de 3 puncte, cu care a redus diferența la mai puțin de zece puncte, dar alley-oop ul lui Tarolis din pasa lui Stipanovic a stabilit scorul la pauză, scor 48-37.

A doua repriză a început excelent pentru clujeni, care s-au desprins chiar și la 18 puncte după coșul lui Edwards (55-37). Green a marcat apoi șase puncte consecutive, dar restul sfertului a fost dominat de clujeni. Edwards a marcat un slam dunk spectaculos iar Broussard a înscris pe sirenă și a redus diferența la 16 puncte, înainte de sfertul patru (70-54).

În sfertul patru clujenii au ținut la un avantaj de 18-20 de puncte pe bihoreni. Tarolis a reușit un assist spectaculos pe la spate pentru o aruncare de 3 puncte a lui Ștefan Grasu. Bobe Nicolescu a reușit și el o triplă cu care a mai scăzut din diferență, cu două minute rămase de jucat (72-87). Richard și Bobe au mai schimbat apoi câte o triplă pe final de meci, iar în cele din urmă U-BT Cluj s-a impus, scor 90-77.

Andrija Stipanovic a reușit un double-double, cu 20 de puncte, 13 recuperări, 3 pase decisive și 8/8 din acțiune! Donatas Tarolis a reușit și el un meci perfect, cu 20 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 7/7 din acțiune. Justin Edwards și Ștefan Grasu au înscris și ei fiecare câte 11 puncte. De partea cealaltă, Giordan Watson a marcat 16 puncte, în timp ce Aaron Broussard a înscris 13 puncte iar Garlon Green 12 puncte cu 5 recuperări. 

După acest meci CSM CSU Oradea ajunge la 8-4, în timp ce clujenii rămân neînvinși și au 11-0. 

Marți, 9 februarie, U-BT va întâlni SCM Timișoara, de la ora 19:30, în timp ce CSM CSU Oradea va deschide ziua cu duelul contra Stelei, de la ora 16:30. 

*foto: Valentin Todea

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

16 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Felicitări Cluj, dar totuși, diferența de scor e cam mică față de ce s-a jucat. Aștept măsuri la Oradea. Suntem praf la pivot!!!! d-le Achim, chiar nu vezi, sau ai o simpatie față de Valeika??!! Orice echipa din top 4 ne DOMINĂ la interior, cu toate ca, teoretic, avem oameni mari, însă randamentul e praf. @uplifter...cum e cu răbdarea? Nu am văzut nicio relație de joc azi (nu numai azi), iar ce am marcat, pe final, Clujul a permis destul de ușor. Si sunt sigur ca nu au forțat. Deci....Finished business??

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Sunt curios dacă și când se va produce vreo resuscitare la Oradea sezonul ăsta...
    La ora actuală par complet încremeniți în proiect.
    Chiar dacă ne sunt adversari, mie nu-mi face nici o plăcere să-i văd atât de jos. Scorul de azi a fost mincinos, doar relaxarea clujenilor a făcut ca diferența să scadă sub 20.
    Aștept să văd ce se va întâmpla în pauza asta, dar tare mi-e teamă că fără măsuri dure nu se mai poate.

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      CSM va reveni
      mai devreme sau mai tarziu asa ca nu-mi fac pb pt ei, ba chiar am savurat scarpinatul in cap a lui Achim. Pacat ca nu pot pierde ambele echipe, ca asta mi-ar fi facut ziua :)).
      Noi tintim locul 2 la final de sezon regulat si rezultatul de fata e perfect pt noi.

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    ....
    Un meci foarte slab pentru Oradea. Cu toate astea Dixon pare sub Watson in rest Clujul peste la toate capitolele, la momentul ăsta cred că suntem singurii care le putem facem față

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat clar de "U". Felicitari.
    A fost cred in primul rand o victorie colectiva (chiar daca eu i-as remarca pe Tarolis, Stipanovic, Grasu (toti cred ca la cel mai bun joc din acest tur), Richard, Edwards, Guzman si Lungu) bazata mult si pe efortul din aparare. Evident ca Dixon (poate comentatorul Digi va reusi pana la urma sa nu il mai confunde cu Edwards) poate mai mult si vom vedea asta in meciul urmator.
    Sa speram ca nu vor fi prea relaxati in meciul cu Timisoara; cred ca mai au o restanta cu cei de la Constanta care nu ar trebui sa puna nicun fel de probleme.

    Despre jocul celor de la Oradea nu pot decat sa repet ce am mai spus dupa alte meciuri ale lor pe care le-am vazut: au jucatori dar au inlocuit jocul colectiv rapid cu actiuni individuale si acelea lente. In plus, asa procentaj prost la libere eu nu tin minte sa fi vazut de mult la ei.

    In privinta problemelor la oamenii mari, nu contez ca in acest tur au cam fost dominati. Pe de alta parte si la ultimul campionat castigat de Oradea, ea a folosit cam aceiasi oameni mari si totusi s-a descurcat foarte bine. Atat doar ca atunci jocul colectiv mergea foarte bine la faza ofensiva si nu prea era nevoie de astfel de recuperari iar la partea defensiva mai e "si cum sare mingea"

    Altfel, au reaparut notitele la d-nul Achim deci treaba va redeveni serioasa

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021) Raspunde
  • Corrigenda :

    Nevoia de nou
    Se pare că scuza cu "nu facem față la mai multe meciuri consecutive" nu mai ține...Oradea vine după 10 zile de pauza, de la accidentul cu Besiktas, respectiv eșecurile lamentabile din Europa, cu bulgarii și sibienii. Moment după care, cel puțin orgoliul trebuia să răbufnească, in lipsa oricărei tactici. Realitatea e că orice echipa, care se respectă cat de cat, calca in picioare actuala formulă de joc a CSM. Întrebarea este dacă merită să sacrifici o echipă întreagă (implicit un sezon), pentru capriciile indescifrabile (și pentru sine) ale unui antrenor absolut depășit. Daca nu cumva o avea statut de funcționar public inamovibil.

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Neputinta numele tău e CSM
    Pînă la meciul pierdut cu Craiova am mai sperat intr-o revenire a echipei.Meciul de la Cluj trebuia sa fie o confirmare a revirimentului echipei.Trebuie gasite solutii urgente daca se mai spera ceva de la acest sezon.Mentinerea unor jucatori neperformanti in echipa ,doar de dragul conceptului de continuitate nu a

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Neputinta numele tău e CSM
    Revin.
    Continuitatea a fost o idee se pare falimentara.
    Valeika,Baciu,Relici,Fometescu nu isi aveau locul in aceasta echipa.
    Sa vedem ce masuri va lua conducerea clubului .

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • Corrigenda:

      Dimpotrivă...
      ... omogenitatea și certa valoare a unor jucători români (Gicu, Bobe, Fome, Petrescu etc.) ar fi trebuit să fie principalele atu-uri ale echipei.

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Pacat de diferenta mica
    Cineva pe pagina csm ului spunea ca arbitri au dat prea multe libere pt cluj. Tot ciulin e de vina.
    In primele 2 sferturi Stipanovic era peste valeika si zekovic. Au fost momente cand il marcau 2 de la csm si el marca/ pasa. Stefan Grasu a fost azi peste toti romanii csm ului, excluzand ultimele puncte ale lui Bobe de pe final cand chiar il lasau sa traga. Bobe cu al nostru nandor se pot lua de manuta. Sincer prefer oricand un vida vs kuti.
    Felicitari echipe. Sau ai 5 jucatori cu peste 10 puncte si 1 cu 9 inseamna ca nu ne bazam doar pe 2 3 jucatori care daca is anihilati sau nu sunt in mana pierzi.
    Aprecieri catre Lungu si Grasu. Era frumos sa ramana si cel plecat in USA. Poate in cativa ani sper sa depaseasca alti jucatori romani plecati iar restul oraselor sa le ia exemplu.
    Azi daca fortam era ca un meci cu athletic constanta sau focsani si asta fara a jigni vreun oradea.
    De malone se stie ceva? Sau plange in pumni.

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Erata
      Scuzati unele erori dar ma supara rau autocorectul la telefon.

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Un meci bun
    A fost un meci bun, mult peste nivelul campionatului. Se vede că avem antrenor bun, avem foarte multe scheme de joc și ne apărăm foarte bine, echipa e omogena deși nu au jucat la fel de mult împreună ca și cei de la Oradea.

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • Benjamin:

      Echipa
      Da, in meciul asta s-a vazut ca avem scheme, dar in ceea ce priveste echipa eu cred ca se vede rotatia scurta, lipsa optiunilor pentru pozitia de roman (in cupa romaniei o sa ne fie mult mai greu), dixon inca e pe langa jocul echipei - apararea nu e punctul lui forte si inca nu-si arata calitatile de pg.
      La intensitatea playoff-ului sincer nu stiu cum o sa facem fata doar cu Tarolis si Stipanovic sub panou. Santa e bun, dar nu poate sa duca mult, Grasu e tanar si are ambitie (azi a jucat foarte fain!), dar s-a vazut si azi in primul sfert ca nu se poate apara la un 4. Cand revin Kuti si Vida poate il mai introducem si pe Zganec in echipa si ramane Guzman pe banca.

      Sunt doar cateva observatii. Inca mai sunt multe meciuri pana la playoff, dar ma bucura forma de moment a echipei. Haide U!

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Meci
      Sper ca sezonul asta sa nu ratam titlu.
      Ce îmi place e ca nu mai stam intr-un sau in 2 jucatori ca sezoanele trecute, ex dykes sau richard-planinic sezonul trecut.
      Daca nu joaca richard, joaca tarolis. Mai prinde o zi și grasu etc.

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Go underdogs!
    Aseara Achim a avut in plan exersarea umilintei infrangerii, a antrenat echipa pentru ca sa simta gustul neputintei, a pregatit terenul pentru ceea ce se tem adversarii nostri mai tare: furia revansei! Aseara am atins punctul de inflexiune, de azi incepem urcusul de neoprit spre Campionat si Final four!

    cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      ....
      LoL :DDDDDDDD

      cu 3 ani în urmă (09.02.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!